halloween-uitjes-in-nederland-dit-zijn-de-beste-top-10

9x De beste Halloween-uitjes in Nederland voor échte griezeljunkies

Halloween, het griezelfeest dat van oorsprong uit Ierland komt, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen trekken massaal hun engste outfits aan om te feesten, griezelen en natuurlijk… snoep verzamelen.

In dit artikel nemen we je mee langs de meest spookachtige en beste Halloween-uitjes in Nederland voor 2023, zodat je weet waar je heen moet voor de ultieme griezelervaring.

1. Walibi Holland Fright Nights

Voor de echte durfals onder ons mag een bezoekje aan de Fright Nights van Walibi Holland in Biddinghuizen niet ontbreken. Gedurende de Halloween-periode wordt dit attractiepark omgetoverd tot een ware nachtmerrie. Denk aan spookhuizen, scare zones en natuurlijk de angstaanjagende eddie de clown. Dus houd je van adrenalinekicks en schrik je niet zo snel? Dan is dit dé plek om Halloween te vieren. Meer info.

2. The Amsterdam Dungeon

Diep in het hart van Amsterdam vind je The Amsterdam Dungeon, een interactieve horrorshow waarin de duistere geschiedenis van de stad tot leven komt. Tijdens Halloween gaan ze nog een stapje verder en bieden ze speciale shows aan. Deze Home of Halloween tour is niet voor bangeriken, dus bereid je voor op een onvergetelijke ervaring. Meer info.

3. Halloween in de Julianatoren

Voor gezinnen met jongere kinderen is de Julianatoren in Apeldoorn een uitstekende keuze. Hier wordt Halloween op een kindvriendelijke manier gevierd. Verwacht vrolijke heksen, een griezeldisco en leuke shows. Het is griezelig, maar altijd met een knipoog. Meer info.

4. Ghost Tours in verschillende steden

Verschillende steden in Nederland bieden ‘Ghost Tours’ aan. Deze wandeltochten nemen je mee door de duistere en mysterieuze geschiedenis van steden als Den Bosch, Breda en Tilburg. Onder begeleiding van een gids leer je over de spookverhalen en legendes die zich in het verleden hebben afgespeeld in de smalle steegjes en oude gebouwen. Meer info.

5. Halloween Horror Show in Pathé

Filmfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens de Halloween Horror Show in Pathé-bioscopen. Gedurende één avond worden de engste horrorfilms vertoond, van klassiekers tot nieuwe releases. Dus haal je popcorn, nestel je in je stoel en bereid je voor op een nacht vol angst en spanning.

Of je nu een echte horrorfan bent, of Halloween liever op een luchtige manier viert, in Nederland zijn er genoeg uitjes om deze speciale dag te vieren. Van attractieparken tot spooktochten, er is voor ieder wat wils. Dus trek je engste kostuum aan, verzamel je vrienden en familie en maak er een onvergetelijke Halloween van in Nederland!

6. Scare Me Event in Almere

Het Scare Me Event in Almere staat bekend om zijn levensechte horror-ervaringen. Met verschillende spookhuizen en angstaanjagende acteurs is dit één van de engste Halloween-evenementen in Nederland. Meer info.

7. Heksendoorn in Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn verandert tijdens de Halloween-periode in ‘Heksendoorn’. Het hele park staat in het teken van heksen en monsters, en met speciale attracties en shows is het een onvergetelijk uitje voor jong en oud. Meer info. Meer info.

8. Halloween in Drouwenerzand

Drouwenerzand Attractiepark pakt groots uit tijdens Halloween. Overal in het park kom je monsters en spoken tegen, en verschillende attracties krijgen een griezelige twist. Zeker de moeite waard voor wie in het noorden van Nederland een spannend Halloween-uitje zoekt. Meer info.

9. Halloween in Toverland

Toverland in Sevenum staat al bekend om zijn magie, maar tijdens Halloween wordt die magie gecombineerd met griezelige verrassingen. Met aangepaste shows, spookhuizen en nachtelijke openingstijden is het een topbestemming voor Halloween. Meer info.

Note: Voor alle genoemde uitjes is het raadzaam om vooraf te reserveren en de actuele data en openingstijden te controleren. Halloween is een populaire periode (ook in de herfstvakantie) en veel evenementen zijn snel volgeboekt.

Hebben jullie al zin gekregen om een van deze Halloween uitjes in Nederland in te bezoeken?

Geef een reactie