eekhoorntjes-herfst-knutselen-met-kinderen

Eekhoorn knutselen met wc rol voor peuters en kleuters

Gastblog door Michèlle – Nu de herfst echt is begonnen en het buiten vaker (hele dagen) regent, is het weer tijd voor gezellige dingen om lekker binnen te doen. Hier thuis zijn de kids dol op spelletjes en knutselen, dus dat doen we in de herfst -en ook de winter- vaak, net als op een druilerige zondagmiddag een heerlijke Disney film aanzetten en dan onder een dekentje op de bank kruipen.

Herfstknutsel – Vrolijke eekhoorntjes

Nu heb ik in mijn vorige blog echter al verteld dat ik best wel creatief ben, dus uiteraard wordt er hier thuis -ook door de kids- heel wat afgeknutseld! Daarom laat ik jullie deze keer zien hoe je met je kind -of alleen, of de hele klas, wat jij wil- deze leuke eekhoorns kan knutselen.

Wat heb je nodig?

* gekleurd papier
* wc-rolletjes
* chenille
* plakoogjes
* schaar
* lijm
* eventueel stiften of potloden om wat details te tekenen zoals een mond

herfst-knutselen-met-kinderen

Nu kun je aan de slag!

Ik deed hier het knipwerk, want hoewel de peuter hier in huis best prima kan knippen, kan ze ook lekker driftig zijn en in combinatie met haar perfectionisme leek het mij handig om haar gewoon lekker het plakwerk te laten doen.
Eerst teken je alles wat je nodig hebt; 2x een kop, 2x een pootje onder, 2x een pootje boven en 1x een staart (of die ook 2x als je net als wij bedrukt papier gebruikt). Op de foto kan je goed zien wat je nodig hebt.
Als je alles hebt uitgeknipt, kun je gaan plakken. Wij plakten eerste de oogjes op de kop en de chenille op de staart. Ook plakten we een gekleurd blaadje om de wc-rol, maar je kan die ook zo laten of verven. Daarna plak je alles op de wc rol en klaar is je eekhoorn!

eekhoorn-knutselen-voor-herfst

Deze eekhoorns zijn zo gemaakt en dat is best wel handig als je een kind hebt met een hele korte spanningsboog! Wij gaan ook nog een middagje naar het bos en dan gaan we eikels, kastanjes, blaadjes etc. rapen, zodat we een herfsttafel kunnen maken thuis. Verder knutselden we ook alvast paddenstoelen. Mocht je willen weten hoe we die maakten, let me know!

Ook een leuke activiteit tijdens de herfst: sensory spel met kastanjes en herfstmaterialen.

Hebben jullie al iets geknutseld met het thema herfst? Of ga je hier in de herfstvakantie mee aan de slag?

eekhoorn-knutselen-herfst

4 thoughts on “Eekhoorn knutselen met wc rol voor peuters en kleuters

  1. Hi allemaal,

    Ik heb ze gewoon uit de losse pols getekend, dus geen sjabloon gebruikt. Alles past op 1 A4 papier (behalve dan de kleur voor om de wc rol). Voor de paddenstoelen teken je gewoon een cirkel die precies op een A4 past. Inknippen tot het midden zodat je hem vast kunt plakken. Ik zal eens kijken of ik daar ook een werkbeschrijving van kan maken.

Geef een reactie