leukste-herfstuitjes-met-kinderen

Herfstuitjes met kinderen: dit zijn de 10 leukste!

De herfst is voor velen een magische tijd van het jaar. De bladeren veranderen van kleur, de lucht wordt frisser en de natuur bereidt zich voor op de winter. Maar wat doe je met je kinderen als het buiten kouder en natter wordt? In dit artikel ontdek je genoeg inspiratie voor de leukste herfstuitjes met kinderen.

De herfst hoeft absoluut niet saai te zijn voor kinderen: maak bijvoorbeeld een herfstbucketlist voor kinderen. Met een beetje creativiteit en planning zijn er talloze activiteiten en herfstuitjes die je samen met je kinderen kunt ondernemen.

Of je nu kiest voor een actieve dag in de natuur, een leerzaam museumbezoek of een gezellige knutselmiddag thuis, de herfst biedt voor ieder wat wils. Geniet van deze bijzondere tijd van het jaar en maak samen herinneringen die je nooit meer vergeet!

1. Boswandeling met een twist

herfst-uitjes-met-kinderen-boswandeling-spelletjes-activiteiten

Het bos is in de herfst op zijn mooist. De kleurenpracht is overweldigend en de knisperende bladeren onder je voeten maken elke wandeling speciaal. Maar hoe maak je een boswandeling nu extra leuk voor kinderen?

Bladerenjacht of herfstbingo

Geef je kinderen een lijstje met verschillende soorten bladeren (of andere dingen die tijdens de herfst in het bos te vinden zijn zoals paddestoelen) die ze moeten vinden. Wie het eerst zijn lijstje compleet heeft, wint!

Kabouterpad of avonturenbos

Veel bossen hebben speciale kabouterpaden voor kinderen. Volg de kleine kabouterpaaltjes en beleef een sprookjesachtig avontuur.

2. Bezoek een pompoenboerderij

herfstuitjes-met-kinderen-pompoenboerderijen-nederland

De herfst is de tijd van pompoenen. Bezoek een lokale pompoenboerderij waar je kinderen hun eigen pompoen kunnen uitzoeken. Vaak zijn er ook leuke activiteiten zoals een hooiberg om in te spelen of een doolhof van maïs.

3. Indoor speelparadijzen

mangrovebos-speelparadijs

Is het een regenachtige dag? Geen probleem! Er zijn talloze indoor speelparadijzen zoals een Monkey Town, waar je kinderen zich uren kunnen vermaken. Van klimrekken tot ballenbakken, er is voor ieder wat wils.

4. Dierentuin of kinderboerderij

top-10-leukste-leuke-dierentuinen-in-nederland

Dieren zijn altijd een hit bij kinderen. In de herfst zijn veel dieren actief en is het minder druk in dierentuinen. Of bezoek een lokale kinderboerderij waar je kinderen de dieren kunnen aaien en voeren. Doe inspiratie op in dit lijstje met de leukste dierentuinen in Nederland.

5. Herfstfestival

halloween-julianatoren-pretparken-attractieparken

In de herfst worden er vaak festivals georganiseerd speciaal voor kinderen. Denk aan lampionnenoptochten, spookhuizen, halloween pretparken of herfstmarkten. Kijk in je lokale krant of online voor evenementen bij jou in de buurt.

6. Appels plukken

appeloogst-wat-te-doen-met-eigen-appels-recepten-tips

September en oktober zijn de maanden om zelf appels te plukken. Veel boomgaarden openen hun deuren voor het publiek. Na het plukken kun je samen met je kinderen appeltaart bakken of een van deze andere dingen die je kunt doen met je eigen appeloogst. Dubbel plezier!

7. Museumbezoek

ripleys-amsterdam-review

Veel musea hebben speciale kinderprogramma’s in de herfstvakantie. Of het nu gaat om kunst, geschiedenis of wetenschap, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.

8. Kookmiddag

Recensie-Eten-met-nijntje-kookboek-door-Samuel-Levie

De herfst is het seizoen van oogsten. Organiseer een kookmiddag met je kinderen en maak samen heerlijke herfstgerechten zoals pompoensoep, appelmoes of stoofpot.

9. Herfstknutselen

Herfstuitjes Peuters Blog Tips

Haal de herfst in huis! Ga samen met je kinderen aan de slag met knutselspullen. Denk aan:

Lantaarns maken

Gebruik oude potten, verf en herfstbladeren om je eigen lantaarn te creëren.

Kastanjedieren

Met kastanjes, eikels en takjes maak je de leukste dieren. Je moet natuurlijk wel eerst even met je kinderen naar buiten om ze te zoeken. Bekijk ook onze blog met meer knutselideeën voor de herfst.

10. Overnachten in een hutje op de hei

Wil je echt iets bijzonders doen? Boek een weekendje weg in een hutje op de hei. Zonder afleiding van technologie, kun je echt quality time doorbrengen met je gezin. Geniet van de natuur, maak kampvuren en vertel elkaar verhalen.

Geef een reactie