Herfst bucket list voor kinderen

Herfstbucket list voor kinderen

Terwijl de maand september vandaag pas is begonnen, kijken wij nu al uit naar de herfst en de herfstvakantie. Daarom maakte ik alvast een herfst bucket list voor kinderen. Dit is een lijstje vol leuke herfstactiviteiten zodat je iets moois hebt om naar uit te kijken. Je kunt de lijst ook uitprinten en eventueel afstrepen of zelf aanvullen met eigen ideeën.

Zelf ben ik dol op lijstjes en ik schrijf ze vaak op in mijn Correctbook. Ik maak lijstjes voor onder andere de dagelijkse taken, boodschappen, verjaardagen én vakanties. Dit jaar bedacht ik voor het eerst de herfst bucket list. Dat leek mij wel leuk voor mijn kinderen.

10 x leuke tips en activiteiten voor op je herfstbucket lijstje met kinderen

1. Appels plukken bij een boomgaard

Helaas hebben wij geen appelboomgaard in de buurt maar wel een grote appelboom in onze eigen achtertuin. Binnenkort kunnen we gaan oogsten. Nu nog even bedenken wat we allemaal met de appels kunnen maken.

Verdeeld over Nederland zijn er meerdere pluktuinen te vinden waar je zelf appels mag plukken, bijvoorbeeld bij Landgoed De Olmenhorst.

2. Samen een appeltaart bakken

Een home made appeltaart laat je keuken lekker naar appels en kaneel geuren. Dat past echt bij de herfst. Natuurlijk is deze herfstactiviteit met kinderen extra leuk als ze hiervoor zelf appels mogen plukken.

3. Marshmallows roosteren boven een vuurtje

Ik heb ze toevallig van de week al online besteld, lange herbruikbare marsmallow spiesen van Esschert Design, om komende herfst marshmallows en worstjes mee te roosteren. Ook is het leuk om als variatie eens Amerikaanse Smores met marshmallows te maken.

Bekijk ook onze blog met inspiratie voor lekkere hapjes om te maken boven een vuurkorf.

4. Een pompoen uithollen

Pompoenen, ik heb ze al in karren zien staan langs de weg. Binnenkort nemen we er wel een keer een mee. Het uithollen is een vies en slijmerig klusje maar dat maakt het voor de kinderen juist leuk. Eenmaal uitgehold kan je er een gezicht van maken of er andere leuke patronen in snijden.

Liever niet uithollen en snijden? Een pompoen verven is ook een optie.

5. Seizoenstafel maken met thema herfst

Vorig jaar maakte ik een seizoenstafel met het thema herfst. Seizoenstafels vallen vaak in de smaak bij peuters en kleuters maar mijn jongens van toen 8 en 11 vonden het ook erg leuk. Op de tafel leg je eigenlijk van alles wat met het thema herfst te maken heeft. Kinderen kunnen hier mee spelen en het prikkelt hun fantasie.

Herfsttafel seizoenstafel herfst thema voor peuters en kleuters

6. Maak een wandeling in het bos

In de herfst krijgen bladeren andere kleuren en vallen ze van de bomen. Hoe leuk is het dan voor kinderen om in een hoop bladeren te springen of ermee te gooien? Trek ze de regenlaarsjes maar aan. In de plassen stampen vinden ze vaak ook leuk!

Tip: neem tijdens de boswandeling een tasje mee om gevonden kastanjes, dennenappels, eikels en mooie bladeren in te bewaren. Deze kan je thuis gebruiken voor een herfststukje of herfstknutsel.

Lees ook: spelletjes met kastanjes.

7. Een herfstknutsel maken

Met klei maak je eenvoudig paddenstoelen. Hartstikke leuk voor de herfst! Maak je eigen kabouterdorpje of kijk voor inspiratie op onze blog met herfstknutsels.

herfst knutselen

8. Maak je eigen Halloween kostuums

Met wat oude lakens of kleren en een beetje fantasie kan je zelf Halloween kostuums maken. Bijvoorbeeld een spook-kostuum of gescheurde kleding met neppe bloedspetters.

9. Uitje: bezoek een groot tuincentrum

De (seizoens)afdelingen in tuincentra worden vaak gerestyled. Veel tuincentra beginnen in oktober al met de kerstshows. Sommige van deze winkels hebben zelfs een speelhoek of draaicarrousel en vaak kan je er ook een hapje eten en drinken.

10. Lampion maken voor Sint Maarten

Sint Maarten, Sint Maarten… de koeien hebben staarten. Knutsel samen een leuke lampion en oefen makkelijke liedjes voor Sint Maarten.

Geef een reactie