Identity Games Winnaar Speelgoed van het jaar 2019 Lynx Escape Room The Game

Identity Games; 2 x winnaar Speelgoed van het Jaar 2019

Identity Games is bij de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 maar liefst twee keer in de prijzen gevallen! Hun spellen Lynx en Escape Room The Game: 2 Players hebben wij mogen reviewen en zijn wat ons betreft terechte winnaars. Om hun geluk mee te vieren mogen wij het spel Escape Room The Game: 2 Players verloten onder één van onze volgers.

Afgelopen maand mocht Rotterdamse spellenuitgever Identity Games twee prijzen in ontvangst nemen uit handen van Chazia Mourali. Lynx, het zoekspel voor de hele familie, won in de leeftijdscategorie 6-7 jaar. De laatste prijs van de verkiezing, spellen voor de leeftijdscategorie 18+, mocht Identity Games ook in ontvangst nemen voor het populaire Escape Room The Game: 2 Players. In totaal werden zeven prijzen uitgereikt. Identity Games was tevens genomineerd in de leeftijdscategorie 10-11 jaar met Escape Room The Game: Jumanji Family Edition.

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 met het zoekspel Lynx

Review Lynx spel met kinderen zoekspel
Lynx; wie zal er als eerste zijn plaatjes vinden op het spelbord?

Verbeter je concentratie en train tegelijkertijd je brein! Lynx is hét zoekspel voor de hele familie. Zet het spelbord als een puzzel in elkaar, schud de kaartjes en neem er drie. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Gebruik jouw lynx-achtige gezichts- en reactievermogen om als eerste de drie bijbehorende plaatjes te vinden en het spel te winnen!

Doordat het spelbord als een puzzel in elkaar zit, zijn de verschillende puzzelstukken steeds op een andere manier in elkaar te leggen. Denken jouw medespelers je dus te slim af te zijn door de volgorde van de afbeeldingen te onthouden? Wissel de puzzelstukken en je hebt weer een compleet nieuwe uitdaging om opnieuw jouw afbeeldingen als eerste te vinden.

Wij vinden dit een superleuk spel en schreven in september al een review over het spel Lynx. Een terechte winnaar voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6-7 jaar, maar ook zeker al te spelen met een vierjarige (met een beetje hulp) en ook leuk voor iets oudere kinderen en volwassenen!

Leeftijd: 6+
Aantal spelers: 2+ spelers
Speelduur: 15 minuten
Verkoopadviesprijs: € 24,99

Winnaar met het spel Escape Room The Game – 2 Players

Review Escape Room The Game 2019 Identity Games 2 player
Escape Room The Game: 2 Players

’s Werelds eerste thuisvariant op de populaire Escape Room gamebeleving is met twee personen te spelen met Escape Room The Game: 2 Players. De uitdagende puzzels en raadsels maken deze editie van Escape Room The Game het ideale cadeau voor iedere puzzelaar. In het spel zitten twee spannende avonturen waarmee je thuis of op vakantie per mysterie 60 minuten zoet bent: ‘Mad House’ en ‘Prison Island’. Om je kennis te laten maken met de speelwijze zit er ook een introductieavontuur bij.

Mad House
Vanuit het gekkenhuis laat je vriendin Diane weten dat de dokters een gruwelijke lobotomiebehandeling bij haar willen gaan uitvoeren. Hierna zal ze nooit meer dezelfde zijn…

Jij besluit haar zo snel mogelijk te bevrijden uit het zwaarbeveiligde gekkenhuis. Maar of je op tijd bent?

Prison Island
Eindelijk is het zover. Je pakt de aansteker van de bewusteloze bewaker Brent en symbolisch steek je het zorgvuldig doordachte ontsnappingsplan in de brand. Het brandalarm gaat af. De ontsnapping is begonnen!

Leeftijd: 16+
Aantal spelers: 1-2
Speelduur: 60 minuten
Verkoopadviesprijs: € 14,99

Escape Room The Game

Review: Escape Room The Game – 2 Players

Een Escape Room is vrijwel in bijna elke (grote) stad te vinden en ze hebben allemaal hun eigen thema. Zo hebben wij in Enschede al eens een Escape Room bezocht met het thema ‘Onderwaterstation’. Een ideaal uitje met een groep vrienden, collega’s of familie. Het is de bedoeling dat je binnen een uur tijd goed samenwerkt en nadenkt over hoe je kunt ontsnappen. Dit doe je door raadsels en puzzels op te lossen en door voorwerpen of sleutels te vinden om verder te komen.

Identity Games maakte een eigen spelvariant zodat je thuis ook met vrienden of familie een Escape Room spel kunt spelen. Er is een basisspel (in 2016 heeft dit spel gewonnen met de verkiezing Speelgoed van het Jaar) met verschillende uitbreidingen.

Het 2 Player Escape room spel kun je alleen met zijn tweeën spelen. Hierbij kun je de Chrono Decoder uit het basisspel gebruiken maar als je die niet hebt dan kun je ook de gratis Escape Room app gebruiken. Dit laatste hebben wij ook gedaan. Zorg er wel voor dat je telefoon een volle batterij heeft voordat je met het spel begint.

Escape Room The Game Ervaring

Het spel voor twee personen bevat een introductiespel van 15 minuten met de naam ‘Kidnapped’ en twee spellen met elk een uur speeltijd; ‘Mad House’ en ‘Prison Island’.

Elk spel heeft zijn eigen mapje met materialen. Je begint met het lezen van de intro op het mapje en kijkt daarna of alles compleet is. Dan kun je het spel starten en begint de tijd te tikken… Via de app op je telefoon hoor je dan een deuntje om de spanning erin te houden. Erg leuk bedacht!

Om de zoveel tijd hoor je een bliep en mag je als je niet verder komt een hint gebruiken.

Review Escape Room spel
Met de speciale Hint Decoder kun je de hints ontcijferen

Ik speelde de spellen met mijn man. De introductiegame is ons gelukt om binnen de tijd op te lossen! Joepie. Je kunt dan direct een ‘winnaar’ selfie nemen en deze delen op je Social Media kanalen. De andere twee games met elk 3 te vinden codes waren best pittig en hier is het ons helaas niet gelukt om te ontsnappen. De antwoorden en uitleg konden we op een website terugvinden. Achteraf dachten we van wat stom dat we bepaalde dingen over het hoofd hadden gezien. Haha.

Het is jammer dat je het spel maar één keer kunt spelen. Maar dat is bij een Escape Room in de stad net zo. Je weet dan wat de opdrachten zijn en wat je moet zoeken. Het is gewoon niet leuk om nog eens hetzelfde spel te doen. Gelukkig heeft Identity Games nog meer Escape Room spellen en met de 2-player game heb je toch al meer dan 2 uur en 15 minuten speelplezier. Het spel is zeker een aanrader en we willen nu ook het basisspel aanschaffen.

Winactie

Heb jij ook zin gekregen om het Escape Room The Game: 2 Players te spelen? Hier kun je het spel nu tijdelijk met korting aanschaffen. Ook mogen wij 1 Escape Room The Game: 2 Players spel weggeven.

Om kans te maken vragen we je op Facebook een reactie achter te laten en een vriend te taggen met wie je deze game zou willen spelen.

De winnaar maken we op 27 december bekend.

Iris Van Bijsterveldt-Broers heeft gewonnen.

3 thoughts on “Identity Games; 2 x winnaar Speelgoed van het Jaar 2019

  1. Ik ben erg nieuwsgierig naar Escape Room the Game. Ik hou van spelletjes en echte escape rooms, dit lijkt me een hele mooie combinatie. Ik zou het graag met een vriendin uitproberen!

  2. Ben zo benieuwd of je een escapegame maar 1x kan spelen omdat je de antwoorden weet en dus geen uitdaging meer is of omdat je het gewoon niet meer kunt spelen. Want dan zou je het nog kunnen weggeven aan iemand om het te spelen.

Geef een reactie