Lynx zoekspel met 350 plaatjes - Review Ervaringen - Educa Identity Games - Verbeteren concentratie

Lynx; plaatjes zoekspel van Identity Games (Review)

Lynx is een actief zoekspel van Identity Games met wel 350 plaatjes, en genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019. De aanbevolen leeftijd voor het spel is 6+ maar mijn bijna 5 jarige dochter kan al prima meespelen. Wij namen het spel mee tijdens een familieweekendje weg… en papa… die mag absoluut niet meer meespelen van de kinderen!

Papa speelt namelijk hartstikke vals volgens de kids… Papa wint (bijna) altijd en vind de plaatjes veel te snel. Papa heeft een fotografisch geheugen en daarom is hij héél goed in dit soort spelletjes. Niet leuk dus. Het bord bestaat uit puzzelstukken die je onderling van plaats kan veranderen maar dat helpt bij hem weinig. Papa doet niet meer mee maar mama en de rest van familie mogen wel lekker meespelen. 😉

Lynx zoekspel

Tijdens een influencersbijeenkomst voor de verkiezing Speelgoed van het jaar kreeg ik een aantal spellen mee om te reviewen. Lynx is daar één van en dit spel vinden wij nog leuker dan Dokter Prik van Identity Games.

Het doek van het spel? Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.

Lynx kun je met maximaal 6 spelers spelen.

Inhoud

  • 1 spelbord verdeeld in 9 puzzelstukken
  • 368 kaarten met afbeeldingen
  • 18 ronde gekleurde fiches
  • 1 vouwbaar bakje
  • spelhandleiding
Lynx - Familiespel

Lynx – Familiespel€ 23,99

Identity Games Vind en zoekspel Educa Lynx Puzzel
Het spelbord kun je telkens veranderen door de puzzelstukken anders neer te leggen. Ideaal om steeds veranderen als er spelers meedoen met een fotografisch geheugen. 😉
Lynx plaatjes zoekspel Identity Games Educa Review
Héél véél plaatjes!

Spelregels

Het spel is op twee manieren te spelen volgens de spelhandleiding. Natuurlijk zet je eerst het spelbord klaar, maak je de het bakje klaar en stop je alle vierkante kaartjes erin. De ronde fiches leg je apart.

Spel A: Hierbij kan de spelleider meespelen. Elke speler heeft 3 fiches in zijn/haar gekozen kleur. De spelleider geeft zonder te kijken iedere speler 3 willekeurige plaatjes. De plaatjes moeten op de kop voor de spelers liggen. Bij het startsignaal dat de spelleider heeft kijkt iedere speler naar zijn eigen kaarten en probeert de plaatjes zo snel mogelijk te vinden. Als je een plaatje hebt gevonden leg je er een gekleurde fiche op. De eerste die alle 3 zijn/haar plaatjes heeft gevonden roept dan “Lynx!” Het spel wordt dan onderbroken en gecontroleerd. Iedereen mag de vierkante kaartjes houden die ze hebben gevonden. De niet gevonden kaartjes gaan dan weer terug in de pot, die weer door elkaar geschud mag worden. Het spel herhaalt zich tot een speler 25 kaartjes heeft weten te verzamelen of totdat alle kaartjes op zijn.

Spel B: Hierbij kan de spelleider niet meedoen en krijgt elke speler één fiche in een kleur naar keuze. Je mag niet de kleur kiezen die een ander heeft. De spelleider haalt een kaartje uit de bak en iedereen moet vervolgens datzelfde kaartje zoeken. Gevonden? Dan leg je je eigen fiche erop. Je hebt het kaartje dan gewonnen. De eerste die 15 plaatjes heeft verzameld heeft gewonnen.

Ook zitten er boetes bij als je je fiche verkeerd legt of het zicht op het bord belemmert. Dan geef je het kaartje + een die je gewonnen hebt terug.

Review Lynx spel met kinderen zoekspel
Wie vind alle drie zijn/haar plaatjes het snelst?

Onze ervaring met het Lynx bordspel

Zoals je al las mag papa niet meer meedoen. En terecht haha! Wij vinden het een leuk spel en de kinderen kunnen allemaal meedoen. Dat had ik in eerste instantie niet verwacht omdat de leeftijdsindicatie 6+ is en mijn dochter nog 5 moet worden….

Ook vind ik het spel goed voor jonge kinderen om hun woordenschat te verbeteren. Er staan namelijk plaatjes tussen die een 4,5 of 6 jarige nog niet kent. Een perforator, Oscar, USB-stick, een plaat die je op een platenspeler legt, een plumeau etc. Nadat de plaatjes zijn gevonden kun je bijvoorbeeld vragen aan je kindje of hij weet wat er op plaatje staat. Weet hij/zij dat niet, dan kun je vertellen wat erop staat én waar je het voor gebruikt.

Om de kleine kaartjes en fiches te bewaren is het handig om deze apart op te bergen in ziplock zakjes. Wij gebruiken hier ziplock diepvrieszakjes voor. Deze zakjes zijn meestal stevig en hersluitbaar. Ze zitten niet in de doos maar kan ik zeker aanraden zodat je de volgende keer dat je het spel weer speelt, sneller alles klaar hebt staan.

Speelgoed van het jaar

Je kunt hier op het spel Lynx stemmen voor de Speelgoed van het jaar verkiezing 2019 in de categorie 6-7 jaar. Vul nog wat gegevens in en wie weet maak jij kans op leuke prijzen! Bekijk ook welke spellen en speelgoed nog meer genomineerd zijn voor Speelgoed van het jaar 2019.

Zou het spel Lynx iets voor jou zijn?

Geef een reactie