Dagje uit: Julianatoren in Apeldoorn

Door Marieke – Voor Volgmama mochten wij van Lets Go Out kinderpretpark de Julianatoren bezoeken tijdens de opening van de nieuwe Attractie “De Hoge Hoed”. We lieten onze oudste 2 kinderen thuis (nee…., niet alleen thuis) en gingen er op uit met de 3 jongste kinderen. In onze ogen hadden zij met hun leeftijd van 1, 2 en 6 jaar, ook de perfecte leeftijd voor het park. Lets Go Out en ontdek de Julianatoren.

Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn

De Julianatoren is een pretpark, gelegen in de Nederlandse stad Apeldoorn. Vroeger heette het park Koningin Juliana Toren. Dit stamde af van de in 1910 gebouwde Toren die dichtbij het park staat. Sinds 2014 heeft het de naam Julianatoren aangenomen. Het park is inmiddels een echt pretpark te noemen voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Er zijn maar liefst 62 attracties te vinden en het park heeft zicht zelf goed op de kaart gezet als het gaat om park mascottes en de bijhorende merchandise.

Review Julianatoren
De entree met daarachter de ‘bekende’ Julianatoren
Macottes pretpark Julianatoren
Enkele mascottes uit het pretpark

Nieuwe attractie: De hoge hoed

De Hoge Hoed staat geheel in het teken van Meneer Kaasgaaf. Meneer Kaasgaaf is de “directeur” van Juliana Toren. Hij heeft dus een zeer belangrijke taak in het park. En dat deze meneer belangrijk is, dat blijkt wel, want hij heeft zelfs zijn eigen attractie gekregen! En niet zomaar een attractie, de Hoge Hoed is de Thrill Ride van Julianatoren. Hij staat gelijk bij de ingang waardoor je bij aankomst de attractie al gelijk kan zien!

De Hoge hoed is een Vrije Val Toren van 10 Meter hoog. De Attractie biedt plaats aan 8 gasten per rit. Eenmaal plaats genomen wordt je langzaam omhoog gebracht tot het hoogste punt, hier blijf je zelfs even een poosje stil staan. Spannend! Dan stort je naar beneden en tijdens de drop draai je rondjes om vervolgens meermaals op en neer te gaan. Hiervoor moet je natuurlijk wel stalen zenuwen hebben! Doordat hij meermaals omhoog en naar beneden gaat en ook nog eens rond draait, wordt deze toren ook wel een “drop ’n’ twist – tower” genoemd. Een hele mond vol… Gelukkig zijn er een paar creatieve kinderen geweest die de naam voor de nieuwe attractie hebben bedacht; “De Hoge Hoed”. Kijk dat is voor kinderen een super leuke naam die we allemaal kunnen uitspreken! Dat Julianatoren blij is met deze slimme kinderen bleek maar weer, ze mochten namelijk samen met Meneer Kaasgaaf de attractie openen. Wat was dit een feestelijke bedoeling, met vuurwerk en confetti kanonnen. Wat hebben deze kinderen en Meneer Kaasgaaf het goed gedaan, want zo’n eerste ritje in een nieuwe attractie blijft natuurlijk super spannend! Gelukkig hebben al deze kinderen stalen zenuwen en was het alleen Meneer Kaasgaaf die het een beetje spannend vond. Nou vooruit, hij is natuurlijk ook niet meer de aller jongste.

Wist je wel dat de Hoge Hoed al toegankelijk is vanaf 90 cm? Wel moet je tot aan 105cm je papa of mama mee nemen in de attractie, vanaf 105 cm mag je de attractie alleen betreden. De nieuwe Attractie de Hoge Hoed, is vanaf nu geopend.

Review Julianatoren

Julianatoren is een echt familie park. Het park geeft zelf aan dat zij het leukste park zijn voor kinderen tot 10 jaar. Dat willen wij natuurlijk graag testen. Onze oudste kinderen van 13 en 11 zijn daarom thuis gebleven. De andere van 1, 2 en 6 gingen mee op avontuur.

We kwamen binnen in een mooie boog van ballonnen, allemaal in de kleuren van Meneer Kaasgaaf, natuurlijk had dit allemaal te maken met de opening van de Hoge Hoed. Je voelde aan alles dat het een speciale dag was, dit was dus erg goed gedaan. Hoewel de ballonnenboog er natuurlijk niet elke dag staat, ligt de rode loper wel elke dag voor je klaar.

Als je het park binnenkomt moet je eerst door een smalle straat waarbij je de winkel passeert. Het is meer een kijk winkel, met aan beide wanden vitrines. De vele merchandise is iets wat ons gelijk opvalt. Onze ogen waren gelijk gericht op de felle kleuren en de kinderen roepen gelijk “ kijk de muis!”, “ oh die knuffel wil ik!” of “ die tas is gaaf voor school!” En als kinderen zo enthousiast zijn, dan doe je het goed als park! We zijn gelijk naar de Hoge Hoed gegaan, Deze bevindt zich direct voor in het park, wat ons betreft een goede locatie voor een nieuwe attractie, je kan hem vanaf de straat en dus bij binnenkomst al zien. De hoge Hoed moest natuurlijk gelijk na de opening ook getest worden. Onze 6 jarige zoon vond hem geweldig! Complimenten aan Julianatoren voor de thematisering, een leuke nieuwe aanwinst voor het park. Erg leuk dat de “Dino’s Rotsbaan”, een rodelbaantje waarmee je met sleetjes van een rollenglijbaan afgaat, in die hoek is blijven staan, zo kunnen de oudere kinderen in de Hoge hoed en de kleine kindjes genieten van de rodelbaan.

Tijdens de Dinoride kom je stoere dino’s tegen

Als je verder het park in loopt passeer je twee Dino rides, De “Jul’s Stone Baan” is voor de wat kleinere dino fans en de “Dino’s Tour” is meer voor het hele gezin. De Dino’s Tour is echt een Must See. Terwijl je in en autootje rijdt passeer je verschillende levensgrote Dino’s die ook nog eens bewegen. Een indrukwekkende ride die erg mooi is qua thematisering. Een ritje die voor de hele familie leuk is. Een minpuntje is dat de uitgang van deze attractie zich in een klein restaurantje bevindt. Ditzelfde geldt voor de uitgang van “Jul’s Bat Mouse vlucht”. Beide komen uit in het poffertjes restaurant. Op drukke dagen zit het hier erg vol, een looproute door dit restaurant waarbij ouders met dienbladen lopen vol met eten en drinken heeft niet onze voorkeur.

Een volgende blikvanger van het park is het “Reuzenrad”. Met zijn prachtige felle kleurtjes valt hij gelijk op. Vanaf dit punt in het park kan je bijna het hele park goed overzien. Je ziet een volgebouwd park en er gebeurd veel, heel veel. Voor ouders oogt het misschien wat druk, voor de kinderen heeft dit natuurlijk een groot WOW-effect.

attracties julianatoren

Vanaf dit punt staat het park vol met attracties. De meeste attracties zijn bestemd voor peuter leeftijd, maar ook onze 6 jarige zoon vond het leuk om zo nu en dan mee te gaan met zijn broertje in attracties als de “Razende Raceauto’s” en “Kabouterwonderland”.

62 Attracties

Het Park is echt meer bestemd voor een jongere doelgroep. Julianatoren is zich hier goed van bewust, zij richten zich ook echt op de kleine kinderen, dit merk je dan ook goed. Bepaalde attracties, zoals de achtbaan “ Jul’s Rollerskates” en de vrije val “De Hoge Hoed” zijn dan ook al bestemd voor de wat kleinere kinderen. In het park zijn vele attracties waar kleine kinderen ook al zelfstandig in kunnen of te samen met hun oudere broer of zus. De safaribaan is hier een goed voorbeeld van.

Voor de hele familie

In een Familiepretpark als Julianatoren mogen “Familie-rides” natuurlijk niet ontbreken, de welbekende Glijbanen met de matjes, de dombo-molen, de bootjes, het spookhuis, de botsauto’ s en natuurlijk een paardencarrousel zijn typisch voorbeelden van attracties waar je met je hele gezin aan kan deelnemen.

Attractie uitgelicht; Spooksplot

Een Attractie die zeker uitgelicht moet worden is Het spookslot. Het spookslot is meer dan een spookhuis, het is een darkride voorzien van een lange trein die je door het slot heen rijdt. De ride is best een lange rit en voorzien van super leuke effecten en bezienswaardigheden. Het is een van de leukste spookhuizen in zijn soort die wij aangedaan hebben in familie parken als deze. Het is niet een spookhuis van het allerhoogste niveau, het is immers niet meer de jongste, maar wat ons betreft vindt je in gelijksoortige Familie parken niet een spookhuis als deze. Het Spookslot mag absoluut niet overgeslagen worden als je Julianatoren gaat bezoeken. Tip, doe de attractie meerdere keren aan, er zitten veel verstopte bezienswaardigheden in.

Attracties Julianatoren
Attractie het Spookslot

Speeltuinen

Naast de vele attracties zijn er ook genoeg speel mogelijkheden, zo bevindt zich rondom het Thaise restaurant “Juls Thai Toko” een grote speeltuin waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Ook in het bos gebied van “Cas de Ranger” bevindt zich naast een groot Picknickbos een super leuke speeltuin.

Een van de leuke speeltuinen met veel speelmogelijkheden

Entertainment en shows

Iets waar je gewoonweg niet omheen kan zijn de vele karakters die er rondlopen in het park, daarbij horen natuurlijk shows en meet & greets. Deze worden volop aangeboden en om dit duidelijk kenbaar te maken bij de gasten krijg je bij de ingang een mooie overzichtelijke kleurrijke flyer waar alle show tijden opstaan. De shows zijn erg leuk en vrolijk, met pakkende liedjes voor de kinderen.

Cas de Ranger show

De enige show waar we zelf iets minder tevreden over waren was de live show van Cas de Ranger. De show was iets wat langdradig, waardoor mijn focus niet steeds bij de show bleef. Het idee is om iedere keer 2 gasten uit het park deel te laten nemen aan een spelletje tegen elkaar. Hoewel de spellen erg leuk zijn, loopt het niet echt soepel. Bij het spel “ What’s in de box” moeten twee moeders uit het publiek het tegen elkaar opnemen, beide steken ze een hand in de box en moeten ze raden wat er in zit. Het publiek zou moeten zien wat er in zit, echter geldt dit alleen voor de eerste rijen, want als je verder weg zit heb je geen zicht op wat er in de box zit. Dit zorgt ervoor dat je naar iets kijkt waarvan je weinig mee krijgt en daardoor wordt het langdradig. Een gelijksoort spel wordt er gedaan met kinderen, die worden dan geblinddoekt en moeten ruiken wat er in een glazen pot zit. (Bepaald stuk fruit / honing etc). Wellicht een iets te moeilijk spel voor de kleine kinderen, en ook hier geldt, als je niet vooraan zit zie je niet wat er in de potten zit. Cas de Ranger zelf is een super leuk karakter! Het is een onderzoeker, die dol enthousiast is. Cas verteld een paar leuke weetjes en deelt hij zijn avontuurlijke ervaringen over dieren. Hij weet immers alles over de natuur. Aan het karakter was dan ook niks op te merken, deze jonge man deed het echt super leuk! Cas de Ranger past ook mooi in het bos gedeelte en de bijhorende Cas de Ranger Experience is zeker iets wat je moet doen. De show, kan hier en daar iets soepeler, maar dit heeft in onze ogen meer te maken met de inhoud van de show, als met Cas de Ranger zelf. Want van deze Ranger kan elk ontdekker nog wat opsteken!

Restaurants

Op het park zijn meerdere restaurants te vinden, van snacks tot aan zoetigheid, van poffertjes tot aan Thai. De thema’s van de restaurants zijn erg leuk. Zo is Dino’s Cafetaria gethematiseerd in de een steentijd thema. En Jul’s Thai Toko brengt je in de Thaise sferen. De paddenstoel, welke centraal gelegen ligt in het park, doet sprookjesachtig aan. Het is een snackbar in een kindvriendelijk jasje, de bijpassende paddenstoelzitjes trekt de kinderen natuurlijk wel aan! Het suikerspin huisje van Mevrouw Suikerspin is mooi roze en daarmee weet je gelijk wat je er ook bestellen kan! Veel zoetigheid! De kinderboxen “Jul en Julia’s kidsbox” zijn helemaal in de stijl van jouw favoriete muis. Dit maakt het voor kinderen nog leuker om te smullen! Er is qua eten voldoende aanbod op het park, wat we wel erg jammer vonden is dat we nergens een waterijsje konden vinden. Het was voornamelijk softijs en anders Italiaans schepijs. (Voor kinderen met een melkallergie is dit niet wenselijk). Daarnaast zijn er natuurlijk ook kinderen die softijs niet lekker vinden, ja ja, ook die bestaan. Een alternatief is dan een Slush – Puppie. Dit vonden onze kinderen niet zo erg, want tja, daar kregen ze weer een hele mooie beker bij.

– Wij hebben als regel dat onze kinderen een ijsje mogen als er ijsjes zijn tot 1 euro – (met 5 kinderen moet je soms grenzen trekken) hoewel dit bijna niet meer te realiseren is vandaag de dag, wordt dit in Julianatoren helemaal niet mogelijk gemaakt. Dit is natuurlijk meer iets persoonlijks, want om ons heen werd er genoeg genoten van ijsjes… En deze keer, gezien niet iedereen mee was, genoten ook onze kids van de wat duurdere Slush ijs.

Restaurants in de Julianatoren

Toiletten

Waar kinderen zijn, zijn er veel toiletrondes, en dat hebben ze bij Julianatoren maar al te goed door. Er is voldoende aanbod aan toiletten en de toiletten zijn ook ruim opgezet. Met een groot compliment aan de speciale familie toiletten en het grote aanbod aan verschoning ruimte welke allen voorzien van aankleed-kussens! Bij de ingang vindt je zelfs een verschoning ruimte welke helemaal apart is en ook nog eens voorzien is van een box. Nogmaals, Julianatoren kent zijn doelgroep! Een klein puntje van kritiek, wij misten wel (ophang) haakjes voor je jas / tas in de toiletten bij de botsauto. Helemaal als je een kind gaat verschonen neem je veel mee, je jas / tas op de grond leggen in een wc is niet echt een optie, wellicht een simpele tip voor de toekomst.

Conclusie

Al met al is de Julianatoren een super leuk park voor jonge gezinnen en kleine kinderen. Het park is zich goed bewust van de doelgroep en zet zich hier dan ook goed voor in. De vrolijke kleuren overheersen in het park en dit maakt het voor kinderen nog meer aantrekkelijk. Deze vrolijke kleuren zijn weer terug te vinden in de park karakters en in de merchandise. De meeste attracties zijn toegankelijk voor de wat kleinere en grotere kinderen, hierdoor is het aanbod groot voor de doelgroep. Hoewel het park veel opstapjes en trappetjes heeft is het grootste gedeelte van het park goed te bereiken met een kinderwagen. Ondanks dat het park vol gebouwd is biedt het wandelpad ook voldoende ruimte om er met een kinderwagen te kunnen lopen.

Wij raden Julianatoren zeker aan voor gezinnen met kleinere kinderen. Wij hebben ons er echt een hele dag vermaakt!

Dus schijnt de zon? ook al is het maar een beetje…

Lets Go Out! En ga op avontuur in Julianatoren! – beleef de wereld door de ogen van je kind! –

Leukste pretpark voor kleine kinderen
Achtbaan Julianatoren

Tip: De Super Leuke Lente weken!

Van 19 april t/m 5 mei 2019 zijn er de Super Leuke Lente weken in het park! Je kan kennis maken met de ontdekker Cas de Ranger en zijn ervaringen kan je weer tot leven brengen in de Experience! Een spannende wandeling door het bospad achter in het park, waar je veel kan ontdekken over planten, bomen en dieren. Daarnaast kan je tijdens de Lente weken ook genieten van talrijke andere shows en natuurlijk van alle attracties! Na je dag bezoek kan je de toegangsprijs omzetten in korting op een jaar abonnement. Meer hierover vindt je op de website: www.julianatoren.nl

Praktische informatie

Parkeren bij kinderpretpark de Julianatoren is sinds 2019 gratis. Er is een parkeerplaats direct bij de entree. Als deze vol is dan kun je op een andere grote parkeerplaats parkeren. Er rijden dan shuttlebussen heen en weer die je bij de ingang afzetten.

Bezoekadres:
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Prijzen 2019: Dagkaart vanaf 2 jaar 25,- pp. Bezoekers met beperking 15,- pp. Persoonlijk abonnement 68,- pp.* Gezin Abonnement 237,- per gezin *

Hebben jullie na het lezen van mijn review al zin gekregen om de Juliana toren te bezoeken?

One thought on “Dagje uit: Julianatoren in Apeldoorn

  1. Wij (een gezin van 2 volwassen en 2 kinderen (2,5 jaar en eentje 2 maanden oud), zou afgelopen zondag (10-11-2019) een leuke dag tegemoet staan. Op hun website staat: “Beste kinderpark van 2018”. Die prijs vinden wij het zeker niet waard!
    20 minuten wachttijd bij de WC’s voor families. 60 minuten wachten voor een rondje in de dino-autootjes. Een rustig plekje om de baby te voeden was er niet! alles bom en bom vol, dus op de grond gezeten in de kou. De wandel paden zijn onbegaanbaar door de grote hoeveelheid mensen die gewoon staan te wachten in allemaal provisorisch opgestelde wachtrijen voor attracties. Ik zie zelfs midden op het pad en tegen de bosjes aan plassen.
    De sfeer onder de mensen werd steeds geïrriteerder en zie ik mensen onderling wat ruziën met elkaar ivm de drukte. Als er nu wat gebeurd, gaat het hier helemaal mis. Dat was voor ons het besluit om zo snel mogelijk het park te verlaten!

    Bij de entree probeerde ik een klacht in te dienen en werd ik direct doorgestuurd naar een leidinggevende en die gaf aan een email te sturen en dan “zou het goed komen”. Geen idee wat dat betekende, maar hij had het druk en geen tijd voor ons.
    De reactie van het park: sorry maar helaas, er was niks mis met de veiligheid en geld krijg je niet terug! (het bleek een of andere vakantie veilingen weekend te zijn). Wij hebben beduidend meer betaald voor 2 attracties! zo slecht! eens en nooit meer! ik zou zeker uitwijken naar andere parken als slagharen of hellendoorn en dergelijke.

Geef een reactie