review-stokke

Review: Junior Kussen voor de Tripp Trapp stoel van Stokke

Het Tripp Trapp Junior Kussen van Stokke is ideaal voor de kleine wiebelkontjes. In het blogartikel over de Tripp Trapp stoel die ik een paar weken geleden schreef, stond dat ik het zitplankje een beetje glad vond voor onze peuter. Ze is nogal beweeglijk en gleed met een zacht broekje bijna van haar stoel. Al snel kreeg ik van meerdere personen de gouden tip om eens een (Junior) Kussen te proberen.

Kleine meisjes worden groot. De Ikea Antilop werd te klein voor onze peuter en maakte plaats voor een hippe Tripp Trapp stoel van Stokke. Voor een normale eetstoel is ze echt nog veel te klein en het is natuurlijk niet echt ergonomisch om haar daarop te zetten. Daarom zijn wij erg blij met haar nieuwe “troon” van Stokke aan de eettafel. Ook haar 7 jarige broer zit hier regelmatig op, om zijn huiswerk aan de tafel te maken of om een broodje te eten.

Hè wiebelkontje, pas je even op als je op de Tripp Trapp stoel zit?

Het is dus inderdaad wel een keer mis gegaan toen madam zelf op haar stoel klom. De stoel stond net niet dicht genoeg bij de tafel en ze wilde de stoel terwijl ze erop zat, naar de tafel trekken door aan de tafelrand te trekken. Toen gleed ze dus even twee verdiepingen van de Tripp Trapp stoel af. Roetsjj.. dat ging erg snel en ik kon haar niet opvangen. Gelukkig is het goed afgelopen en heeft ze er alleen schrik aan over gehouden.

Wij hebben een stenen vloer en daarom moest ik toch iets bedenken of ik zoiets ook kon voorkomen. Ze heeft er wel van geleerd en vraagt mij nu of ik haar even aan kan schuiven nadat ze op de stoel is geklommen. Eens zien of het Tripp Trapp Junior Kussen verschil maakt, zoals anderen aanbevelen.

Junior-Kussen
Junior Kussen Slate Twill

Tripp Trapp Junior Kussen

Het Tripp Trapp Junior Kussen is speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar om hun eigen stoel een stoerder uiterlijk te geven. Het is gemaakt van materiaal dat bij ieder interieur past en is verkrijgbaar in twee kleuren: Jade Twill en Slate Twill. Het Tripp Trapp Junior Kussen past op alle Tripp Trapp stoelen van Stokke en is onder andere verkrijgbaar voor € 44,- op de website van Stokke en in de meeste babyspeciaalzaken.

Onze ervaring met het Tripp Trapp Junior Kussen Slade Twill

Nu we het Junior Kussen ook al een paar weken in gebruik hebben, kan ik hier nu mijn eerlijke mening over vertellen. Ik zal natuurlijk eerst de belangrijkste vraag beantwoorden, de reden waarom ik het kussen graag wilde proberen. Is het glijden nu minder?

Ja, mijn dochter zit nu een stuk beter op de stoel en wiebelt minder met haar beentjes en billetjes. Het glijden kwam voornamelijk doordat mijn peuter niet zo goed stil kan zitten en omdat het zitplankje glad afgewerkt is. Met een spijkerbroekje had ze er minder last van, maar met leggings, jurkjes en maillots is dat anders. Nu het kussen erop zit, met een geweven structuur, heeft het glijden geen kans meer. Joepie! Probleem opgelost!

Stokke-Junior
Aan de binnenkant van het Junior Kussen een anti-slip patroon
Junior-Kussen-Tripp-Trapp-Stokke-Review
Het kussen gaat geheel om het zitplankje en sluit je aan de achterzijde d.m.v een rits

Het kussen heeft aan de binnenzijde een anti-slip functie zodat het kussen ook daadwerkelijk op zijn plaats blijft zitten. Het dikke gedeelte van het kussen komt bovenop het zitplankje en de andere zijde vouw je eromheen. Door middel van een rits kun je het kussen bevestigen en openen. Dit gaat vrij makkelijk.

Ook leuk om te lezen: De vernieuwde Stokke Xplory V6

De kleur Slade Twill vinden wij echt heel mooi! Ik hoop dat er in de toekomst meer kleuren bij komen zodat je af en toe eens kunt afwisselen qua kleur. Een Tripp Trapp stoel zit natuurlijk zo ook al heel fijn maar een kussentje geeft toch net even iets extra’s.

Junior-Kussen-Tripp-Trapp-Ervaring

Het Junior Kussen kun je schoonmaken. Broodkruimels klop je er zo af en als er iets anders op is gevallen dan kun je het binnenkussen eruit halen en de hoes wassen op 40 graden in de wasmachine. Als we pasta of iets met tomatensaus eten, haal ik het hoesje er wel even uit voorzorg af. Met broodjes en ander eten niet. Dit omdat pastasauzen vaak vlekken achterlaten die ik ook niet uit de kleren van mijn dochter krijg. Kleren mogen best vies worden maar zo’n stoelhoes houden we liever zonder rode vlekken.

Wij zijn er heel blij mee. Heb jij een kussen op de Tripp Trapp?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Dit beïnvloed echter niet mijn mening. Zie voor meer info onze disclaimer.

10 thoughts on “Review: Junior Kussen voor de Tripp Trapp stoel van Stokke

  1. Dat kussen ziet er superhandig uit.
    Wij hebben ook een Tripp Trapp voor de jongste, maar dan nog met zo’n baby-zitje. Daar hebben we ook een kussen voor gekocht. Dit is een kussen met een gladde laag erover, zodat niet alles meteen in het kussen trekt qua vlekken; heel handig dus.

  2. Wat goed zeg, ik kende dit niet. Maar wij hebben ook de Tripp Trapp, nu nog met beugel erop. Daar zit ook een kussentje bij, waar de beugel door kan. Maar zonder beugel is dat op zich een beetje gek. Dus goed te weten dat er dan ook een kussentje is. Alleen die prijs….

Geef een reactie