Opvoeden en besparen tips

Je kind opvoeden en geld besparen: het is mogelijk!

Kinderen opvoeden is niet goedkoop. Tegelijkertijd kies je er misschien voor minder te gaan werken om zoveel mogelijk bij je kinderen te zijn. Dit maakt het in sommige gevallen lastig om rond te komen. Gelukkig hoef je maandelijks geen vermogen kwijt te zijn. Met deze tips wordt kinderen opvoeden een stuk minder duur!

Verander je uitgavepatroon

Wellicht zijn er, zonder dat je het doorhebt, gewoontes in je leven geslopen die je maandelijks vrij veel kosten. Breng en haal je je kinderen naar en van school met de auto? Misschien is het ook mogelijk dit op de fiets te doen. Heb je dat dure televisie-abonnement nodig, of kun je ook wel zonder? Moet jouw kind per se de nieuwste en duurste smartphone hebben of is een refurbished telefoontje ook goed genoeg? Moeten de tv’s en computers de hele dag aanstaan of kunnen ze ook zo nu en dan uit? Laat je kids lekker buitenspelen en bespaar op energiekosten. Door middel van energieprijzen vergelijken kun je zelfs nog meer besparen!

Goedkoop inkopen doen

Heeft je kind net een groeispurt gehad? Dan heeft hij of zij een heel nieuwe garderobe nodig. Toch hoef je hier geen maandsalaris aan uit te geven. Bezoek samen de rommelmarkt, een tweedehands winkel of shop kleding in de sale. Het kan zelfs nog goedkoper. In plaats van kleding kopen, kun je ook kleding ruilen. Organiseer een ruilmoment met je hele vriendinnengroep, zodat jij de oude kleding van jouw kind ook weer aan iemand anders door kunt geven.

De beste dingen in het leven zijn gratis

Misschien kun je niet zo vaak een dagje naar de dierentuin of een weekendje weg, maar er zijn zoveel dingen te bedenken die gratis zijn! Ga een dagje naar het bos of het strand, zoek een grote buitenspeeltuin op, ga picknicken, huur een film of wat boeken bij de bibliotheek – kinderen hebben recht op een gratis lidmaatschap – of leer je kind kaartspelletjes. Daarnaast zijn er leuke activiteiten te bedenken die slechts weinig kosten. Knutsel bijvoorbeeld samen een mooie kaart in elkaar voor opa en oma, maak samen koekjes, leg een moestuintje aan of ga op zoek naar low budget dagjes uit.

Onthoud: geld is niet alles

De commerciële wereld laat iedereen, vooral ouders, graag denken dat ze meer van het leven genieten wanneer ze een goed gevulde portemonnee hebben. Kinderen hebben echter niet het nieuwste en duurste speelgoed nodig en ze hoeven ook niet ieder weekend een dagje weg. Het belangrijkste is dat ze tijd met jou door kunnen brengen. Dat kost je helemaal niets en tegelijkertijd is het onbetaalbaar.

Geef een reactie