knutselen-met-lege-eierdozen-eierdoos

Knutselen met eierdozen

Eieren op en heb je een lege eierdoos? Bewaar dat stuk karton maar want je kunt eierdozen heel goed hergebruiken, om er samen met je kind iets leuks van te maken. Je kunt er namelijk hele leuke en toffe dingen mee knutselen. Maak een schatkistje voor sieraden of één van deze andere 3 leuke knutsels…

Wat maken met lege eierdozen?

Bij ons thuis worden er aardig wat eieren gegeten. Gebakken, gekookt of gebruikt in recepten. Een lege eierdoos hoeft vanaf nu niet meer in de papierbak als je ziet hoeveel leuke dingen je ermee kunt maken. Soms verzamelen we de lege eierdozen ook voor school. Daar worden ze vaak gebruikt als verfbakjes of schilderspalet voor plakkaatverf.

Sieraden schatkistje verven

Foto: schatkistje van eierdoos – Shutterstock / Zlikovec.

Dit leuke schatkistje is niet alleen een leuke diy of knutselactiviteit voor een piraten kinderfeestje, maar ook leuk om je moeder mee te verrassen als moederdagcadeau. Versier de lege eierdoos met verf en eventueel wat glitters of glimmende steentjes. En klaar is Kees!

Moestuintje in eierdoos

Foto: moestuintje in lege eierdoos – Shutterstock / Petra Schueller

Vul een lege eierdoos met wat aarde. De deksel knip je eraf. Beplant ze met zaadjes tuinkers, tomaten of iets anders. Geef het water met een plantenspuitje en heb geduld… Vergeet de plantjes van je eigen moestuintje of groententuintje niet om te planten in grotere potten, als ze groot genoeg zijn. Dit staat meestal wel beschreven op de verpakking van de zaadjes.

Paasmandje knutselen

Foto: Paasmandje knutselen met lege eierdoos – Shutterstock / Olya Detry

Dit is ook leuk om samen met peuters en kleuters te maken. Knutsel samen een eiermandje of paasmandje. Zo wordt eieren zoeken tijdens Pasen nog leuker. Knip de deksel en de randen eraf en verf het bakje aan alle kanten in je lievelingskleur. Laat de verf goed opdrogen en knip ondertussen uit crêpepapier een grasmotief. Deze plak je met lijm aan het paasmandje vast zodra de verf opgedroogd is. Met een stuk chenille draad maak je het handvat er aan. Versier je paasbakje eventueel nog met stickers of glitters.

Zeilboot voor Playmobil poppetjes

Foto: Volgmama

Als je het deksel van een eierdoos eraf knipt kun je er een leuke zeilboot mee maken voor Playmobil poppetjes. Ik stak twee stevige papieren rietjes in de uitstekende delen. Knip stukjes gekleurd papier op maat en je hebt 2 zeilen. Voilà! Eventueel kun je de boot nog versieren met touw om er een stoomboot van te maken. Ook leuk als sinterklaasactiviteit.

Nog meer met knutselen met eierkartons

Nog op zoek naar meer leuker ideeën en tips met lege eierdozen? Misschien zijn onderstaande knutselpakketjes of het knutselboek iets voor jou.

knutselen met eierdozen

Heb jij al eens iets moois uit eierdozen gemaakt?

*Deze blog bevat affiliatielinkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie