Koningsdag 2020 thuis vieren

Koningsdag thuis vieren tips

Koningsdag dit jaar thuis vieren met je kinderen? Trek jullie oranje (feest)kleding en de versieringen maar vast uit de kast. Wij hebben namelijk een paar leuke tips voor jullie verzameld!

Koningsdag thuis vieren

Door de gevolgen van het Corona virus mogen er voorlopig geen grote evenementen plaatsvinden en daarom zal er dit jaar dus ook geen Koningsnacht of Vrijmarkt komen. Jammer, maar begrijpelijk. Dat betekent natuurlijk niet dat je Koningsdag dit jaar zomaar aan je voorbij hoeft te laten gaan…

Op 23 april 2021 is het tijd voor de Woningsspelen in plaats van de Koningsspelen. Het is jammer dat we dit jaar geen kleedjesmarkt kunnen bezoeken maar ook daar is een alternatief voor bedacht. 😉

Programma Woningsdag 2021

Ook voor dit jaar is er een vast programma bekend gemaakt.

Vlaggen uit en klokken luiden

Zo mogen de vlaggen uit vanaf zonsopgang om 6.19 uur en luiden alle kerkklokken tussen 9.45 en 10 uur, in heel Nederland en op de Nederlandse Antillen. Daarna kunnen we met zijn allen in koor het Wilhelmus zingen.


Digitale kleedjesmarkt

Om 12.00 uur begint de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit precies in zijn werk gaat maar je kunt altijd nog op Marktplaats naar koopjes struinen en contactloos betalen.

Brief aan de koning sturen

Met Koningsdag vieren we de verjaardag van de Koning. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan Willem Alexander te sturen en in deze brief mogen ze naast een felicitatie ook vertellen wat de corona crisis met hen doet. Meer info.

Thuistoost

Om de dag af te sluiten is het de bedoeling dat we om 16.00 uur met een glas drinken toosten op de Koning die 54 jaar wordt.

8 x tips om Koningsdag thuis nóg feestelijker te maken

  1. Versier je huis, tuin of balkon in oranje kleuren
  2. Draag allemaal iets oranje
  3. Begin de dag met een vorstelijk ontbijtje
  4. Zing of oefen samen het Wilhelmus
  5. Knutsel een kroontje of probeer één van onze andere knutseltips voor Koningsdag
  6. Organiseer Oud-Hollandse spelletjes met het gezin
  7. Bestel oranje tompoucen van de Hema of maak ze zelf
  8. Eet iets typisch Hollands als lunch of diner. Bijvoorbeeld poffertjes of bitterballen.

Hoe gaan jullie Koningsdag 2021 thuis invullen?

*De uitgelichte foto van een bos oranje tulpen is van Shutterstock.

Geef een reactie