Griezelfilms voor Halloween met kleine kinderen

Leuke griezelfilms die geschikt zijn voor kleine kinderen

Halloween vieren met kleine kinderen? Dan heb ik een leuke tip! Maak er eens een ’thema movienight’ van met echte Halloween hapjes, verkleedkleren én – niet al te enge – griezelfilms. Super gezellig zo’n klein Halloween feestje in huis. Welke peuter of kleuter wil dat nou niet?

Dit jaar gaan wij vanwege de toenemende corona gevallen, niet meer langs de deuren voor trick or treat, maar vieren wij Halloween gewoon lekker thuis op de bank. Niks mis mee! In dit blog delen we een aantal leuke griezelfilms, die te vinden zijn op Netflix of dvd, en die óók geschikt zijn voor kleine kinderen. Ik ben heel benieuwd welke griezelfilm voor kinderen jullie het allerleukst lijkt.

Halloween; kinderfilms thuis op de buis

Halloween vieren wij dus anders dan anders. Maar met een beetje creativiteit maak je er zelf een te gek feestje van! Lekker knus, thuis voor de buis. Hoe pak je dat aan? Om het griezelfeestje met kinderen compleet te maken scoor of maak je van te voren even wat Halloween decoratie, haal je Halloween snacks in huis (Lidl heeft elk jaar een Halloween Food assortiment) en zet je hier en daar wat LED kaarsen (wel zo veilig) neer. Daarna hoef je alleen nog maar een leuke kindvriendelijke griezelfilm uit te zoeken. Of meerdere als jullie zin hebben in een film-marathon.

5 x griezelfilms geschikt voor kleine kinderen

Horrorfilms kijken met kleine kinderen is geen goed idee! In zulke films wordt vaak gevochten, gedood en zie je overal bloed… Dat is niet voor kinderogen bestemd. Om toch een beetje te griezelen op Halloween zijn er op Netflix en dvd verschillende griezelfilms beschikbaar, die juist voor kinderen zijn gemaakt. Wij delen er vijf.

Griezelfims voor kinderen - Halloween 2020 tips

1. Super Monsters – Vida’s eerste Halloween (alle leeftijden)

De Super Monsters (echt een leuke serie op Netflix) delen hun Halloweentradities met Vida en worden uitgenodigd voor een Día de los Muertos-feest in de achtertuin van de Howlers.


2. Casper’s Spookschool (leeftijd 6+)

Casper het spookje is een klassieker die niet in dit lijstje mag ontbreken. Ik heb vroeger als kind een aantal films van Casper gezien en ze zijn allemaal even leuk. Casper beleeft veel avonturen!

Casper het vriendelijke spookje is veel te aardig voor de mensenwereld. Het wordt tijd dat hij volwassen wordt en de mensen de stuipen op het lijf jaagt. Dus moet Casper naar Spookschool om het vak te leren. Maar, hij blijft zo vriendelijk dat zelfs de ergste schurken er moedeloos van worden. Als Casper achter de slechte plannen van de tweekoppige directie van de Spookschool komt moet hij echt in actie komen.

3. Masha’s spookverhalen (leeftijd 6+)

Masha en de Beer is een serie op Netflix die veel kleuters leuk vinden. In de aflevering Masha’s Spookverhalen (of Spooky Stories) legt Masha uit waarom je niet bang hoeft te zijn voor monsters, het donker, naar een nieuwe school gaan, onweer en andere dingen waar kinderen vaak bang voor zijn.


4. Hotel Transylvanië (leeftijd 6+)

Welkom in Hotel Transsylvanië, het 5-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

5. Walt Disney film Coco (leeftijd 6+)

Een ander leuke kinderfilm voor Halloween is Coco. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.


Welke griezelfilm lijkt jullie het allerleukst? Laat gerust een reactie achter als je een leuke aanvulling hebt voor dit lijstje.

Meer Halloween blogs:

Geef een reactie