Speelgoed voor uren vermaak - Speelgoedtips om uren lang mee te spelen

Het leukste kinderspeelgoed voor uren lang speelplezier

Met de feestdagen in zicht én voor de kinderverjaardagen, delen we een paar leuke speelgoedtips met jullie! Uit ervaring weet ik dat kinderen soms snel raken uitgekeken op een stuk speelgoed en dat is natuurlijk erg jammer. Toch is er ook veel speelgoed dat kinderen wel aantrekt en waar ze zich vaak urenlang plezierig mee kunnen vermaken. Neem een voorbeeld aan de Sylvanian Families poppetjes waarmee je kind filmpjes kan naspelen (of zelf nieuwe avonturen bedenken) of LEGO waar je oneindig véél nieuwe creaties mee kunt bouwen.

Ook leuk, een aantal ‘klassieke speelgoedstukken’ waar wij vroeger zelf uren mee konden spelen, hebben een upgrade gehad. Zo is Aquabeads een mooi en veiliger alternatief voor strijkkralen. In plaats van het strijkijzer te gebruiken, smelten de kralen samen door er een beetje water op te sproeien.

Uren vermaak met deze speelgoed tips

Er is veel speelgoed in de wereld en het een is misschien vermakelijker dan het andere… Als moeder van drie kinderen in verschillende leeftijdsfasen heb ik al eens een paar miskopen gehad als het om speelgoed gaat. Daarom is het beter om te investeren in kwalitatief goed én veilig speelgoed, waar ook nog eens veel uitdaging aan zit, dan goedkope rommel. Met het speelgoed dat we in dit blog benoemen kunnen de meeste kinderen zich uren vermaken. Misschien heb je er iets aan om samen het verlanglijstje van je kindje aan te vullen.

Poppenhuis en poppetjes

Voorbeeld doet volgen. Kinderen die in de peuter en kleuterleeftijd zitten hebben de neiging om veel dingen na te doen. Met een poppenhuis en poppetjes kunnen ze daar uren zoet mee zijn en ook hun fantasie gebruiken. Populaire poppetjes om mee te spelen zijn LOL Surprise, Sylvanian Families, Marvel, Grimms, Ostheimer, Disney, Schleich en Barbie poppen. Er zijn ook poppenhuizen is andere varianten. Wat dacht je van een speelboerderij met stallen van Kids Globe of een draagbaar ziekenhuis met accessoires?

LEGO & Playmobil

Lego en Playmobil zijn twee van de populairste speelgoedmerken ter wereld en bestaan al generaties lang. De kleinsten beginnen vaak met LEGO Duplo of Playmobil 1-2-3. Er zijn ontzettend veel series en thema’s van Playmobil en LEGO en dat maakt het ook leuk om hele collecties te sparen. Populaire LEGO series op dit moment: LEGO Super Mario, LEGO Friends, LEGO Technic en LEGO Disney/Starwars.

Bouw en constructie speelgoed

Kon jij vroeger ook uren zoet zijn met een emmer houten blokken? Torens bouwen totdat ze omvielen, dat zijn mijn jeugdherinneringen. Nu kun je LEGO en Duplo in principe ook tot constructie/bouw speelgoed benoemen maar er is nog veel meer. Wat dacht je van Kapla? Dit zijn dunne houten plankjes, blanco of gekleurd, (die ook vaak op basisscholen worden gebruikt) waarmee je oneindig kun bouwen en spelen.

Meer populair bouw- en constructiespeelgoed:

  • K’nex
  • Twickto
  • Geomag
  • Matador
  • Clicformers
  • Steekbloemen

Gameconsole

Een andere manier om kinderen bezig te houden is door een gameconsole of een kindertablet aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten spelconsoles op de markt, van draagbare die je overal kunt gebruiken, tot die je aan een tv moet koppelen. Ze zijn er in alle soorten en maten en in alle prijsklassen, dus er is er vast wel een die aan de behoeften van elk kind voldoet. Wij zijn vooral erg fan van de Nintendo Switch (review) en Mario spelletjes zijn favoriet. Denk wel goed na over eventuele schermtijd voor je kinderen.

Open ended speelgoed

De voordelen van het zogenoemde ‘open ended speelgoed’ zijn eindeloos. Dit speelgoed stelt kinderen in staat te spelen en te leren op een creatieve manier die het best bij hun ontwikkelingsstadium past. Het mooiste van dit soort speelgoed is de verscheidenheid die het biedt, die kinderen urenlang vermaak en leermogelijkheden kan bieden! Een voorbeeld hiervan is Wobbel, Grimms, Modu, Stapelstein, Grapat en Waytoplay. Ook speelgoedauto’s behoren tot deze categorie.

Knikkerbanen

Als je al eens met knikkers gespeeld hebt, dan weet je hoe leuk het kan zijn. Er zijn knikkerbanen in alle soorten, maten en materialen. Zo zijn er houten constructies voor de allerkleinsten en kunnen iets oudere kinderen zich prima uitleven met de banen van Hubelino of Gravitrax.

Knutselen / creatief speelgoed

Voor kinderen die graag creatief bezig zijn, zijn er een hoop leuke knutselpakketjes. Zo kun je bijvoorbeeld sieraden maken, stenen verven, kaarsen gieten of aan de slag met loombandjes.

Met welk speelgoed kan jouw kind zich uren vermaken?

*De uitgelichte stockfoto komt van Pexels

Geef een reactie