low-budget-kinderverjaardag

Low budget kinderverjaardag

Heb jij al eens nagedacht over een low budget kinderverjaardag? Voor de verjaardag van je kindje ben je vaak meer geld kwijt dan dat je vooraf in gedachten had. Denk aan versiering, taart, cadeautjes, uitnodigingenDe kosten heb je uiteraard zelf in de hand maar ook met minder geld kun je een heel leuk feestje hebben! Daarom delen we in dit blog tips voor een low budget kinderverjaardag.

Tips voor een low budget kinderverjaardag

Een low budget kinderverjaardag zien we tegenwoordig veel vaker en is niets om je voor te schamen. Hoewel het ook leuk is om de grote dag van je kindje groots uit te pakken met een thema, een grote taart en een sweettable, heeft helaas niet iedereen de middelen hiervoor. Ook kiezen mensen die het geld er wel voor hebben, juist bewust voor een low budget kinderverjaardag. Met onderstaande tips kun je besparen op een kinderverjaardag.

Kosten vastleggen voor het cadeau

Bepaal van te voren hoeveel geld je uit wilt geven aan het cadeau van je kindje. Goed en kwalitatief speelgoed is namelijk niet goedkoop. Daarom is het fijn om van te voren een vast bedrag in je hoofd te hebben.

Extra tip: koop een spaarvarken en doe hier elke week 1 euro in. Dan heb je na een jaar 52 euro te besteden voor een verjaardagscadeau.

Uitnodigingen knutselen

Uitnodigingen voor het feestje met familie en vrienden of voor het kinderfeestje kun je heel makkelijk zelf knutselen. Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan dat je online in een kaartenshop besteld. Vraag een vriendin of vriend die handig is met Photoshop om een leuke uitnodiging te maken, dan hoef je ze alleen nog maar uit te printen. Ook kun je met papier en een beetje knippen en plakken leuke uitnodigingen maken. Inspiratie nodig? Deze uitnodigingen hebben wij zelf gemaakt en werden goed ontvangen:

Speelgoed met korting

Koop de verjaardagscadeaus als het kan met korting. Drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister hebben vaak fijne kortingsacties met speelgoed en soms hebben ze ook LEGO en Playmobil aanbiedingen. Als het tweede pakje LEGO dan halve prijs is of 2+1 gratis, dan scheelt dat echt wel. Desnoods leg je het tweede pak weg voor sinterklaas of kerst.

Extra tip: kijk af en toe ook eens in een kringloopwinkel. Soms zit er heel leuk speelgoed bij, waar heel weinig of niet mee is gespeeld. Ik heb er zelfs wel eens bordspellen en puzzels gezien die nog verpakt in folie zaten.

Trakteren op school

Een traktatie voor op school hoeft ook niet duur te zijn. Verpak een stroopwafel met een toeter in een zakje en klaar is kees. Het ziet er nog leuk uit ook op de blog van een huis vol meisjes. Ook met fruit, rozijntjes en eierkoeken kun je leuke dingen maken. Kijk maar eens op Pinterest!

Taart of cake

Hoe mooi de taarten er bij de bakkerijen vaak uitzien, het is altijd nog goedkoper om zelf taart of cake te bakken. Heb je een oma of vriendin die graag bakt? Vraag dan of ze je helpen wil. Heb je meteen een gezellige date samen.

Extra tip: wil je het nog goedkoper? Koop kant en klare cake in plakken, een bus slagroom en strooisel. De meeste kids smullen ervan.

Versiering maken

Vraag eens rond of iemand nog versiering overheeft. Ik zie vaak pakketjes die op weggeefhoeken worden verloot. Grote kans dat iemand nog wat heeft liggen. Mocht je slingers willen kopen kijk dan even bij de Action. Daar heb je ook slingers voor nog geen 1 euro. Zelf kun je natuurlijk ook slingers knippen uit papier en met touw verbinden. Het is wel even wat werk maar dan heb je wel iets unieks. Met servetten kun je roosjes maken om de stoel te versieren.

Locatie

Het low budget kinderfeestje vier je natuurlijk thuis. Bij mooi weer kun je het ook in het park vieren met wat dekentjes, eten en lekkers. Naar het strand, de kinderboerderij een speeltuin of het bos kan natuurlijk ook. Neem zelf wat spelletjes mee of verzin een leuke speurtocht.

Geef een reactie