musthaves-reizen-met-kinderen

Musthaves voor een vakantie met kinderen

Reizen met kinderen kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn. Er zijn meer dan een miljoen dingen om over na te denken en je op voor te bereiden. Soms is het lastig om te beslissen waar je moet beginnen.

Wij hebben een aantal musthaves voor een vakantie met kinderen op een rijtje gezet, om een eventueel reisje tijdens deze herfstvakantie soepeler te laten verlopen.

Inpakken voor de reis

Maak eerst een lijst van alles wat je nodig hebt voor de vliegreis of autorit. Hieronder vallen bijvoorbeeld snacks, drinken, spelletjes, boeken, kussens en dekens. Het is beter om te veel mee te hebben dan te weinig, zeker wanneer je met de auto reist.

Pak vervolgens voor iedereen een tas in met schone kleren en eventueel noodzakelijke toiletartikelen. Als je van plan bent onderweg te stoppen in hotels, neem dan zwemkleding en strandlakens mee.

Vergeet ten slotte niet de essentiële zaken voor op jullie bestemming in te pakken, zoals zonnebrandcrème, insectenspray, hoeden en zonnebrillen. Als je gaat kamperen of wandelen, zorg dan voor geschikte schoenen en kleding.

Daarnaast neem ik altijd een GPS tracker kind mee. Je kinderen komen namelijk terecht in een omgeving die zij (waarschijnlijk) nog niet zo goed kennen. Hierdoor ontstaat de kans dat zij verdwalen. Met dit horloge houd je altijd een oogje in het zeil. Je checkt even de app en ziet de exacte locatie.

De kinderen vermaken in het vliegtuig en in de auto

Om de kinderen in het vliegtuig of in de auto te vermaken, zijn er een paar dingen die je moet hebben om de reis vlotter te laten verlopen.

Ten eerste, zorg ervoor dat je snacks en drankjes inpakt voor onderweg. Gezonde snacks, zoals fruit en noten, houden hun energie op peil. Snoepjes kunnen juist een leuke beloning zijn voor goed gedrag.

Neem ook boeken, tijdschriften of andere rustige activiteiten mee om hen bezig te houden op rustige momenten. Vergeet ten slotte niet een paar kleine speeltjes of snuisterijen mee te nemen om ze te vermaken – vooral als je met jongere kinderen reist.

Tips om optimaal te genieten van je vakantiebestemming met kinderen

Het valt niet te ontkennen dat een vakantie met kinderen een uitdaging kan zijn. Maar met een beetje planning en voorbereiding kun je het beste uit jouw bestemming halen en blijvende herinneringen voor je gezin creëren. Hier zijn onze beste tips om optimaal te genieten van je vakantiebestemming met kinderen:

1. Doe onderzoek

Doe, voordat je de vakantie boekt, wat onderzoek naar de leukste dingen om te doen met kinderen op de gekozen bestemming. Zo kun je een route plannen waar iedereen van zal genieten.

2. Kies een kindvriendelijke accommodatie

Zoek bij het boeken van een accommodatie naar plekken die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandige appartementen met keukenfaciliteiten, zodat je maaltijden voor de kinderen kunt bereiden, of hotels met kindvriendelijke voorzieningen zoals zwembaden en speelruimtes.

3. Plan activiteiten die iedereen leuk vindt

Bij het kiezen van activiteiten, probeer een mix te maken van dingen waarvan iedereen zal genieten. Als je bijvoorbeeld een strandbestemming bezoekt, plan dan een dagje strand gevolgd door een bezoek aan een nabijgelegen pretpark of museum.

4. Wees voorbereid op regenachtige dagen

Het maakt niet uit waar je op vakantie gaat, het is altijd de moeite waard je voor te bereiden op regenachtige dagen. Neem wat activiteiten mee voor binnen, zoals kleurboeken en puzzels, zodat jullie je allemaal kunnen vermaken, zelfs als het weer niet meewerkt.

5. Ontspan en ga met de stroom mee

Leg niet te veel druk op jezelf om de perfecte vakantie te hebben – soms worden de beste herinneringen gemaakt wanneer dingen niet geplant zijn.

Omgaan met een jetlag

Een van de moeilijkste dingen van reizen met jonge kinderen is omgaan met een jetlag. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de gevolgen van een jetlag voor jouw gezin tot een minimum te beperken:

– plan de reis zoveel mogelijk rond het natuurlijke slaapschema van je kind.

– zorg ervoor dat iedereen voldoende rust krijgt voorafgaand aan de reis.

– vermijd cafeïne en suikerhoudende dranken tijdens de vlucht.

– drink veel water tijdens en na de vlucht.

– zorg voor voldoende frisse lucht en beweging zodra je op de bestemming bent aangekomen.

Lees ook onze blog over een jetlag bij kinderen en hoe daarmee omgaan.

De kinderen gezond houden in het buitenland

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je met kinderen reist, is hun gezondheid en welzijn. Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om hen gezond te houden in het buitenland.

Ten eerste, zorg ervoor dat ze up-to-date zijn met hun vaccinaties. Informeer ruim voor je reis bij je huisarts of reiskliniek welke vaccinaties ze nodig hebben.

Ten tweede moet je een goede EHBO-doos inpakken met alle medicijnen die zij regelmatig gebruiken. Zorg ervoor dat je zaken als pleisters, antiseptische crème en pijnstillers meeneemt.

Ten derde: leer de kinderen over basishygiëne, zoals het regelmatig wassen van hun handen en het vermijden van contact met zieke mensen.

Ten slotte moet je een noodplan hebben voor het geval je zelf in het buitenland ziek wordt of gewond raakt. Zorg ervoor dat je de locatie van de dichtstbijzijnde medische faciliteit kent en dat je de contactgegevens voor noodgevallen van je verzekeringsmaatschappij hebt.

Wat te doen als je kind heimwee krijgt

Als je kind heimwee krijgt op vakantie, kun je een aantal dingen doen om het te helpen zich beter te voelen. Ten eerste, probeer positief te blijven en houd ze bezig met activiteiten. Ten tweede: houd contact met thuis door brieven of ansichtkaarten te sturen en misschien te Skypen. Zorg er ten slotte voor dat ze een speciaal speeltje of troostvoorwerp hebben, zodat ze zich dicht bij huis voelen.

Reizen met kinderen blijft een uitdaging, maar met een beetje planning kan het ook een plezierige en lonende ervaring zijn voor jou en jouw kinderen. Door onze tips te volgen en de essentiële zaken op onze checklist in te pakken, kun je ervoor zorgen dat de vakantie soepel verloopt en dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Geef een reactie