Neus spoelen bij kinderen - Rhinohorn

Rhino Horn Junior; neus spoelen bij kinderen met water en zout oplossing

Hè bah… Een loopneus hier, een snottebel daar, het snotterseizoen is helaas nog lang niet klaar. Sterker nog, we zitten er midden in!

Tijdens de herfst en wintermaanden is het bijna altijd wel raak. Hoe goed je kindje zijn of haar handen ook wast, een verkoudheidsvirus kun je niet altijd voorkomen. Meestal verdwijnt een kinderverkoudheid vanzelf, na ongeveer een week, maar soms kan het ook iets langer duren.

Daarbij is het een veel voorkomend probleem dat kinderen door een verstopte neus over het algemeen slechter slapen dan normaal. Hier kun je wat aan doen. Door de neus van je kind regelmatig met een zout water oplossing te spoelen, help je je kindje weer wat vrijer te ademen. Dit kan bijvoorbeeld met de Rhino Horn Junior, die je zonder recept kunt kopen bij apotheken, de online apotheek en drogisterijen. Ik vertel jullie er graag meer over!

Waarom het neusje spoelen bij een kind?

Als je kind door hooikoorts, een verkoudheidsvirus of een verstopte neus niet goed kan slapen is dat erg vervelend. Maar overdag met een verstopte neus rondlopen is ook niet leuk! Nu bestaan er allerlei druppels en neussprays voor kinderen, vaak met allerlei toevoegingen zoals een balsam. Dit is absoluut niet geschikt voor baby’s en kinderen tot en met 2 jaar. Lees daarom altijd de bijsluiter voor gebruik.

Een neusje vrij maken bij kinderen kan ook op een vriendelijke manier mét slecht twee ingredienten: water en zout. Spoelen met een natuurlijke zoutoplossing (werkt echt!) is een prima alternatief en zorgt er meestal voor dat kinderen snel van de verkoudheidsklachten af zijn. Het is het proberen waard!

Neus poelen met water en zout

Het recept om te spoelen met zout water bestaat al eeuwen en is niet iets nieuws. Zelfs artsen bevelen het aan, soms ook na operaties. Wel is het even opletten hoe je dit doet, en dat je de juiste verhouding neemt als je het zelf gaat maken. Je kunt er gewoon keukenzout voor gebruiken maar let er wel op dat er geen jodium in zit. Jodiumzout kan het slijmvlies in de neus en holtes namelijk gaan irriteren.

Neus spoelen met Rhino Horn Junior

Een Rhino wattes? De Rhino Horn is absoluut niet de lievelings-dinosaurus van je kindje. Wat is het dan wel?

Het is een neusdouche, neuskannetje, neusreiniger of neusspoeler… Allemaal woorden die de Rhino Horn goed zullen omschrijven. Het merk Rhino Horn heeft twee verschillende exemplaren; een Rhino Horn Junior voor kinderen van 4 tot 12 jaar en een Rhino Horn voor 12 jaar en ouder, dus ook voor volwassenen. Zo kan bijna het hele gezin gebruik maken van deze producten.


Het Rhino Horn neuskannetje gebruiken

Het neuskannetje (zo noemen wij het) van Rhino Horn lijkt qua vorm heel erg op de hoorn van een neushoorn. De vormgeving maakt het makkelijker om de neus en holtes te spoelen. Een handig hulpje dus!

Voordat je de Rhino Horn Junior gebruikt moet je het kannetje eerst grondig doorspoelen met stromend water. Daarna vul je de hoorn met lauwwarm kraanwater op ongeveer 37 graden. Het bijgeleverde maatschepje vul je met zout (zonder jodium) en strijk je af. Voeg dit aan het lauwwarme water toe en dan even schudden terwijl je de openingen afdekt. Het spoelen kun je het best boven een wasbak doen anders wordt het een groot waterballet. Je moet bij het gebruik van de Rhino Horn het hoofd iets schuin houden en de tuit breng je direct aan op het neusgat van je kindje. Het lauwwarme zout water loopt dan heel mooi door de neus en de holtes via het ene neusgat naar het andere neusgat weer naar buiten. Op het filmpje zie je heel goed hoe je een Rhino Horn Junior bij kinderen kunt gebruiken.

Onze ervaring met de Rhino Horn Junior is dat het de eerste keren wat onwennig is, maar eenmaal een vrije neus geeft zoveel verlichting! Een superfijn en praktisch hulpmiddeltje voor kleine en grote snotneuzen.

Heb jij al eens geprobeerd om de neus spoelen met zout water oplossing en lijkt zo’n kannetje jou ook wat?

Meer tips lezen over een verkoudheid bij kinderen? Check dan dit artikel van de Consumentenbond of lees onze ervaring met VSM Tussikind druppels bij vastzittend slijm, hoesten en keelpijn.

Geef een reactie