Review-VSM-Tussikind-siroop-suikervrij

Tussikind Siroop Suikervrij van VSM Kind

Review – VSM Tussikind siroop suikervrij is een homeopatisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ik kocht een flesje Tussikind siroop suikervrij bij de drogist (op advies van een vriendin), om eens te proberen voor mijn kleuter en mijn 8 jarige zoon. Zij hebben al een tijdje last van vastzittende- en kriebelhoest. Ik schreef een blog over onze ervaringen.

Tussikind

VSM Tussikind is verkrijgbaar in flesje van 50 ml en kost ongeveer €6,50 bij de drogisten zoals Kruidvat en Etos. Op de verpakking staat dat baby’s vanaf 0 maanden tot 6 jaar Tussikind mogen gebruiken. Er staat niet op waarvoor je VSM Tussikind kunt gebruiken. Dit mag niet meer bij homeopathische geneesmiddelen sinds de wetgeving van 2012. Als je precies wilt weten waarvoor je Tussikind VSM gebruikt kun je persoonlijk advies en informatie vragen via de website van VSM.

Ingrediënten

Werkzame stoffen per 100 ml: Antimonium sulfuratum auratum D6 5 g, Bryonia cretica D3 5 g, Drosera rotundifolia D3 5 g, Eucalyptus globulus D3 5 g, Ipecacuanha D4 5 g en Spongia tosta D6 5 g. Hulpstoffen: water, glycerol (E422), xylitol en alcohol, alcoholgehalte 1,7 % (v/v).

VSM-Tussikind-review-ervaringen
VSM Tussikind Review – De suikervrije siroop is met druppels te doseren.

Review Tussikind

Voor mij is dit de eerste keer dat ik een homeopathisch geneesmiddel kocht en gebruik voor mijn kinderen. Zoals ik al zij gebruiken wij de VSM Tussikind bij hoesten. Normaal gesproken gebruiken wij allerlei andere hoestdrankjes zoals Kruidvat eigen merk of hoestdrank van de Hoestdrankmakers. Deze hoestdranken bevatten enorm veel suiker dus dat de Tussikind siroop suikervij is sprak ons meteen aan. Waarom onnodig suiker geven als er ook (hoest)drankjes zonder suiker bestaan? Wat mij alleen een beetje tegenspreekt is dat een een heel klein percentage alcohol in zit. Omdat ik toch veel over positieve ervaringen met VSM Tussikind hoor en mijn vriendin het ons aanbeval, besloot ik het toch te proberen.

Onze ervaring

De Tussikind siroop is makkelijk met druppels te doseren. Dit doe ik op een theelepeltje. Bij acute verschijnselen mag een kind van 3-6 jaar elk uur 15 Tussikind druppels en maximaal 6 keer per dag. Als de klachten verminderen mag je 3 keer per dag 15 druppels geven. Het lijkt veel 15 druppels maar op de foto hierboven zie je dat het wel meevalt.

Mijn dochter van 4 jaar nam het zonde moeite in. Ik heb het zelf ook even geproefd en ik vond het echt niet vies. Omdat de siroop suikervrij is is deze siroop niet zo stroperig als hoestdrank. Dat is misschien even wennen. Mijn zoon van 8 jaar vond het vies. Na twee pogingen en vieze bekken trekken besloot ik voor hem toch maar met een ander hoestdrankje (met suiker) verder te gaan.

Lees ook: onze ervaring met VSM Arnikind Vallen en stoten gel

Na drie dagen begon het slijm bij mijn dochter in de keel een los te komen en begon ze het uit te spugen. Dat lukte voordat ze aan de druppels was nog niet. Daarna zijn we dus met de druppels gaan minderen. Na een week was het hoesten bijna weg. Helaas wel van korte duur want twee weken later begon ze weer verkouden te worden en kwam het hoesten weer terug. Na een tweede keer hielp het weer vrij vlot. Ze is heel gevoelig voor bronchitis en heeft hier ook pufjes Salbutamol voor maar de bronchitis hebben we weten te voorkomen met dank aan de Tussikind siroop. Wij gaan het zeker vaker gebruiken en ja voor mijn zoon helaas een andere siroop.

Review Tussikind Siroop Druppels

Heb jij ervaring met VSM Kind of een ander homeopathisch geneesmiddel voor kinderen?

*VSM Tussikind Siroop Suikervrij heb ik zelf gekocht. Wel bevat deze blog affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

One thought on “Tussikind Siroop Suikervrij van VSM Kind

Geef een reactie