Niet tevreden zorgverzekeraar - Overstappen kan niet hele jaar door

Niet tevreden over je zorgverzekeraar? Dit moet je weten als je over wilt stappen

Ben je niet zo tevreden over je huidige zorgverzekering? Dan zal je waarschijnlijk op zoek willen gaan naar een andere. In dat geval is het goed om te weten waar je zoal uit kan kiezen, en waar je op moet letten. Kijk daarbij goed naar welke reden je nu hebt om niet tevreden te zijn. Gaat dan om de dienstverlening die je ervaart? Zoek dan naar een verzekeraar die een betere reputatie heeft als het gaat om service. Gaat het om de dekking, en dan vooral om het feit dat je voor je gevoel nog steeds aardig wat rekeningen zelf moet betalen, ook al betaal je maandelijks een forse premie? Dan is het vooral de dekking van de verzekering waar je goed naar moet kijken.

Het kan niet het hele jaar door

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als je zoekt op ‘overstappen zorgverzekering’ zal je al snel ontdekken dat dit niet op ieder moment in het jaar zomaar kan. Een zorgverzekering sluit je namelijk altijd voor een heel kalenderjaar af. Overstappen kan dus alleen per 1 januari. Besluit je in de zomer helemaal klaar te zijn met je verzekeraar, dan kun je dus pas een paar maanden later overstappen naar een ander.

De tijd die je nog aan je huidige verzekeraar vastzit kun je natuurlijk wel gebruiken om wat research te doen. Op zoek te gaan naar ervaringen van anderen, maar ook om in kaart te brengen wat een goede zorgverzekering voor jou vooral moet bevatten. Ben je ontevreden over de service, dan ga je op zoek naar een verzekeraar die je op dat gebied meer kan bieden. Is het de dekking van de verzekering waar het probleem zit, is dit het moment om eens goed in kaart te brengen welke kosten je graag gedekt zou zijn, en welke voor jou minder belangrijk zijn. Zo kun je tegen het einde van het jaar een weloverwogen keuze maken.

Welke de beste is, kan per jaar verschillen

Pas tegen het einde van het jaar maken verzekeraars hun premies en dekkingen voor het jaar erna bekend, en kun je dus goed gaan kijken welke verzekering het best bij jou past. Let goed op dat dit per jaar best kan verschillen. De beste zorgverzekering 2022 kan het jaar erna opeens een stuk minder goed bij jou passen. Heb je de voor jou perfecte verzekering gevonden en stap je ernaar over, controleer dan het jaar erna altijd even of deze nog steeds het beste bij jou past. Zo voorkom je dat je opeens toch weer een jaar vastzit aan een verzekering waar je eigenlijk niet zo blij mee bent.

Lees ook in de categorie gezondheid & zorg:

*De uitgelichte stockfoto is van Pexels / Karolina Grabowska

Geef een reactie