Joolz_Aer_buggy-with_seat_in_Dunes_oceanblue

Nieuwe Joolz Aer; meest verantwoorde buggy voor ouder én kind?

Vandaag op “World Recycling Day 2022” lanceert premium kinderwagenmerk Joolz een duurzame serie van de Joolz Aer. Een buggy van en voor de toekomst waarbij de stof gemaakt is van gerecyclede plastic flessen. Samen met het uitzonderlijke comfort dat deze compacte – maar o zo complete – buggy biedt, maakt dit de meest verantwoorde buggy voor ouder én kind. Deze ontwikkeling brengt Joolz weer een stap dichterbij de missie: een betere wereld creëren voor de huidige en volgende generaties. In lijn hiermee is de vernieuwde buggy ook te verkrijgen in abonnementsvorm, mogelijk gemaakt door circulair platform voor babyspullen Tiny Library.

Flesvoeding voor de buggy

De rPET stof die vanaf vandaag beschikbaar is voor de Joolz Aer buggy, is gemaakt in samenwerking met YuCity, een innovatief textielbedrijf gespecialiseerd in het maken van eco friendly stoffen. De ontwikkeling van de stof begint met het inzamelen en inleveren van plastic flessen bij recyclingfaciliteiten. Na een proces van wassen, versnipperen en smelten wordt er polyestergaren van gesponnen. Het resultaat: 56 plastic flessen die een schoon, gerecycled materiaal vormen, perfect voor de hoogwaardige stoffen voor de Joolz Aer – stevig, en daarmee veilig voor jouw kleintje. En de ambities reiken verder. Het doel van Joolz is om tegen 2025 voor de hele kinderwagencollectie rPET-stof aan te bieden.

Comfortabel onderweg

Dat duurzaamheid en stijl hand in hand gaan, laat het merk zien met het kleurenpalet van de nieuwe stoffen voor de Joolz Aer. De nieuwe looks Sage green, Ocean blue en Desert ochre geïnspireerd op kleuren uit de natuur – zijn tijdloos en gemaakt om generatie op generatie mee te gaan. Laatstgenoemde gaat ook verder dan alleen het gebruik van verantwoorde stoffen vertelt Robert Stadman, Head of Design & Innovation, van Joolz. ‘’Stilstaan bij het goed doen voor de wereld en daarmee investeren in een betere toekomst voor je kleintje is heel belangrijk. Maar het comfort voor je kind is minstens net zo belangrijk, De Joolz Aer is een uiterst ergonomische buggy: de zitting is ruim, zacht en zorgt voor optimale ondersteuning van de rug en nek. Door de lange rugleuning kan je kind tot 22 kg comfortabel en veilig zitten, en zelfs helemaal liggen voor een lekker slaapje. We willen tenslotte gemak en comfort voor ons allemaal – kind blij, ouder blij.’’

Voor de ouders die veel van A naar B moeten – of willen – reizen: de buggy weegt maar 6kg en klap je binnen een handomdraai in. Door zijn grootte past hij bovendien perfect in het handbagage vak in het vliegtuig. The world is yours, so let’s go!

Baby bieb voor een betere wereld

De lancering van de duurzame productlijn van Joolz wordt gevierd met een samenwerking met Tiny Library. Een circulair platform waar je je babyproducten makkelijk, veilig en duurzaam huurt en zo nodig advies krijgt over de producten. Diverse modellen van het merk, waaronder de duurzame Joolz Aer-collectie kunnen middels het platform gemakkelijk gehuurd worden – voor een langere periode, maar ook juist als je de buggy voor een vakantie nodig hebt. Wanneer je kleintje uit de wagen groeit of je de buggy niet meer gebruikt, lever je de wagen vervolgens weer in, waarna hij voor een nieuw leven gebruikt kan worden. Zo is de cirkel rond.

Lees ook:

Geef een reactie