ochtendritueel-soepeler-laten-verlopen-tips

Hoe zorg je ervoor dat het ochtendritueel wat soepeler verloopt?

Het is weer die tijd van het jaar waarin de kinderen terug naar school gaan en dat betekent dat de ochtendroutine in huis weer in volle gang is.

Als moeder weet je waarschijnlijk als geen ander dat het ’s ochtends in de badkamer soms een hectische bedoening kan zijn. Gelukkig zijn er enkele handige oplossingen die je kunt overwegen om de ochtendstress te verminderen en de ochtendroutine soepeler te laten verlopen.

Een goede, grote spiegel met verlichting

Een van de eerste obstakels tijdens de ochtendroutine is het feit dat iedereen tegelijkertijd in de badkamer wil zijn. Het aankleden, het klaarmaken van het ontbijt en natuurlijk het tandenpoetsen en het verzorgen van het haar nemen allemaal tijd in beslag. Een goede, grote badkamerspiegel met verlichting kan hierbij echt een uitkomst bieden.

Waarom een grote spiegel? Wel, dit geeft niet alleen een ruimtelijk gevoel aan de badkamer, maar het stelt ook meerdere mensen in staat om tegelijkertijd in de spiegel te kijken. Hierdoor kunnen de kinderen zichzelf gemakkelijk klaarmaken zonder in elkaars weg te staan. De ingebouwde verlichting zorgt voor goed zicht, zelfs op de vroegste ochtenden en maakt het aanbrengen van make-up, tanden poetsen, haren kammen en wassen een stuk gemakkelijker.

Je kunt ook kiezen voor meerdere badkamerspiegels naast elkaar op verschillende hoogtes. Zo kunnen zelfs de kleinsten zien of ze hun tanden goed poetsen. Je kunt schitterende badkamerspiegels kopen bij Sanexo, gewoon online. Dat scheelt weer tijd!

Douchen jouw kinderen het liefst in de ochtend? Dan kun je niet zonder badkamerspiegel met verwarming. Zo zorg je ervoor dat de spiegel niet beslaat en dat ze in één moeite door kunnen met de rest van hun ochtendroutine. Een badkamerspiegel met verwarming kopen bij Sanexo is een goed idee. Je weet dan zeker dat je een super-spiegel te pakken hebt die er ook nog eens mooi uitziet!

Overweeg het plaatsen van meerdere wasbakken

Als je de ruimte hebt, kan het een slim idee zijn om meerdere wasbakken in de badkamer te plaatsen. Hierdoor kunnen de kinderen tegelijkertijd hun tanden poetsen, handen wassen en hun haren kammen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook frustratie als de kinderen in elkaars weg staan.

Wanneer je meerdere wasbakken overweegt, is het belangrijk om de hoogte aan te passen aan de lengte van de kinderen. Op die manier kunnen ze gemakkelijk bij de kraan en de spiegel. Het installeren van kindvriendelijke kranen met eenvoudige hendels kan ook helpen om de zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen.

Voldoende opbergruimte voor iedereen

Een andere uitdaging tijdens de ochtendroutine is het vinden van alle benodigde spullen. Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is voor ieder gezinslid. Denk aan lades of planken voor tandenborstels, tandpasta, haargel, kammen en andere dagelijkse verzorgingsproducten.

Het is handig om de opbergruimte te labelen of te verdelen, zodat elk kind zijn of haar eigen plekje heeft. Dit voorkomt dat spullen zoekraken en maakt de ochtendroutine efficiënter.

Een klok in de badkamer

Tijd is van essentieel belang in de ochtendroutine, vooral als je ervoor wilt zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn. Plaats een klok in de badkamer, zodat iedereen kan zien hoe laat het is. Dit helpt om de tijd goed in te schatten en te voorkomen dat je moet haasten.

Kunnen de kleinsten niet goed klokkijken? Dan is een kookwekker ook een goed idee. Gaat de wekker? Dan moet je klaar zijn in de badkamer. Natuurlijk zet je de wekker dan een paar minuten eerder. Zo weet je zeker dat er niet alsnog stress ontstaat.

Leer je kinderen zelfstandigheid

Last but not least, moedig zelfstandigheid aan bij je kinderen om ochtendstress zoveel mogelijk te vermijden. Leer ze hoe ze zelf hun tanden kunnen poetsen, hun haren kunnen kammen en zich kunnen aankleden. Dit zal de ochtendroutine vlotter laten verlopen en het kan hen helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen.

Geef een reactie