recensie-casper-en-emma-op-jacht-naar-de-schat

Recensie: Casper en Emma – Op jacht naar de schat

Casper en Emma zijn weer terug! Vanaf 29 mei 2019 draait hun nieuwste film – Op jacht naar de schat – in Nederlandse bioscopen. Het belooft weer een leuk en spannend avontuur te worden. En niet zomaar één… ze trekken hun stoute schoenen aan en gaan als echte piraten op schattenjacht in Noorwegen. Zullen ze de echte schat kunnen vinden?

Casper en Emma

Casper en Emma (origineel: Karsten og Petra) is een serie die zich afspeelt in Noorwegen. Casper en Emma zijn elkaars beste vriendjes en gaan graag op avontuur de bergen in, naar het strand en doen samen leuke dingen. Ook hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje gaan altijd mee. Op dit moment zijn er al 7 bioscoopfilms van de gelijknamige serie verschenen.

Het verhaal

Het is zomer en beste vriendjes Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn, hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. Opa heeft Alfred al 65 jaar niet meer gesproken. Casper en Emma moeten er niet aan denken om elkaar zo lang niet te zien!

De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht, waarbij de vriendjes de hele omgeving afspeuren naar aanwijzingen. En natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee tijdens de zoektocht. De schattenjacht eindigt met een grote verrassing en Casper en Emma leren iets heel belangrijks: vriendschap is de grootste schat van allemaal! Bekijk hier de trailer.

Voorpremière: 19 mei bij select aantal bioscopen
Release: 29 mei
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Speelduur: 74 minuten

Gedistribueerd door Just Film Distribution en Just4Kids

Recensie Op jacht naar de schat

Gisteren was er in een select aantal bioscopen de voorpremière van de nieuwste Casper en Emma film; Op jacht naar de schat te zien. In sommige bioscopen zelfs als kleuterbios met leuke activiteiten en spelletjes. Wij hebben de nieuwe film thuis mogen kijken, heerlijk op de bank met wat lekkere hapjes en iets drinken erbij. Movie-time!

Twee jaar geleden maakten wij voor het eerst kennis met Casper en Emma. Toen keken wij de film ‘Casper en Emma de bergen in‘. Mijn dochter was toen nog 2 jaar en ze kreeg er niet veel van mee. Mijn zoon vond het in ieder geval een erg leuke film en keek ook uit naar de andere verschenen films.

De kids waren blij verrast dat we weer een Casper en Emma film gingen kijken. De titel alleen al klinkt erg spannend. Op schattenjacht, wie wil dat nu niet? Wij hebben de film in een stuk bekeken zonder pauze. Ik moest wel even lachen op sommige momenten in de film maar dat mocht niet van mijn dochter. “Mama sssssstttt, jij mag niet praten of lachen!”. Zo spannend vond ze de film en ze wilde niets missen.

Mijn zoon, nu 11 jaar, voelde zich iets te oud voor de film en haakte halverwege af toen het over de pubertijd van Caspers zus Siri ging. Daar wilde hij niets van weten haha. Ze zit midden in de pubertijd en Casper en Emma snappen er helemaal niets van. Een grote mond, veel met het mobieltje bezig en vlinders in de buik. Heel herkenbaar voor ouders met pubers…

Op jacht naar de schat krijgt van ons 4 sterren. Het is echt wel een film gericht op jonge kinderen tot een jaar of acht. Het leuke aan de Casper en Emma films vinden wij de avonturen die ze beleven, hun eigenwijsheid en elke film brengt een boodschap met zich mee.

Recensie Casper en Emma bioscoopfilm - Op jacht naar de schat 2019

Win 2 bioscoopkaartjes voor de Casper en Emma film

Lijkt jouw de film ook leuk? Wij mogen twee bioscoopkaartjes weggeven aan een van onze lezers.

Laat hieronder een reactie achter voor wie je meedoet en hoe het knuffeltje van Casper heet. Komende woensdagmiddag 22 mei loten we een winnaar dus doe snel mee. Veel succes!

*De winnaar ontvangt op woensdag 22 mei een mail van ons en maken we onder dit bericht bekend. De winnaar dient de prijs binnen 48 uur te claimen.

Aaltje Vriesinga heeft de kaarten gewonnen!

50 thoughts on “Recensie: Casper en Emma – Op jacht naar de schat

 1. Ik wil heel graag met m’n dochter van 4 naar deze film. ’s avonds moet ik vaak het slaapliedje uit de serie voor haar zingen en ze kletst ook vaak over de dingen die ze leert van Casper en Emma. Zo lief dat ze zo leren. En uiteraard heeft ze een eigen leeuwtje, al heet die geen welpje zoals die van Casper

 2. Oh onze dochter van 3 zou graag willen winnen! Ze is gek op caspee en emma! Toen ik net vroeg hoe het leeuwtje van casper heette riep ze luidkeels: WELPJE!!
  Zou heel erg leuk zijn om met haar na de bioscoop te gaan

 3. Welpje heet de knuffel van Casper! Ik zou graag met mijn jongste zoontje en dochter deze film bezoeken. Dat zijn net casper en emma, ze kijken het heel graag!

 4. We zijn gister naar Wonder Park gegaan en onze Aaron sprong een gat in de lucht toen hij de poster zag hangen van een nieuwe Casper en Emma. Ik kan helaas geen foto toevoegen, maar WELPJE ligt ook standaard in zijn bed. Vroeger moest ik het liedje altijd zingen voor het slapen gaan, maar dat is er (helaas) al vanaf.

 5. Dit zou mijn dochter van 3,5 erg leuk vinden :)! Iedere avond moeten we het slaapliedje van Casper en Emma zingen voor ze gaat slapen :). O ja en het knuffeltje van Casper heet natuurlijk Welpje ;).

 6. Ik doe mee voor mijn dochtertje Tess van drie jaar. Hier elke dag een portie Casper en Emma😬😱
  En natuurlijk over Caspers knuffel Welpje en Emma’s knuffel mevrouw konijn.
  Alle avonturen met Bassa, opa en Esther, Siri en alle anderen worden hier keer op keer vol enthousiasme bekeken🥳💝

 7. Ik doe heel graag mee voor mijn dochter van 6 en mijn zoontje van 3 😀 De avonturen van Casper en Emma worden hier al jaren op de voet gevolgd, want ook wij hebben een bijna-puber (van 10) in huis 😉 en zij was al jong fan!Mijn dochter van 6 heeft Mevrouw Konijn, de knuffel van Emma, zelfs voor haar vijfde verjaardag gekregen. De knuffel van Casper heet natuurlijk Welpje en komt zeker op het verlanglijstje van mijn zoontje!

 8. De knuffel van Casper heet Welpje! Mijn zoontje Daan vind Casper en Emma geweldig en ik kijk graag met hem mee! Gewone gezellige kinderen die leuke dingen doen, daar houden wij van! We hadden de trailer al gezien en Daan vond het erg spannend. Duimen dus dat we winnen!

 9. Geweldig voor mijn 4 jarige dochtertje haar 1e bios waar ze heen gaat en zeker zal stil zitten. Casper en Emma is de rust van haar en de zus wil heeeeeeel graag mee 🤣😊
  Welpje helpje 🍀

 10. Hoihoi,
  Wat een leuke winactie!
  Onze dochter is zot op Casper & Emma.
  Ik zou dan ook graag met haar naar de nieuwste film gaan.
  Het knuffeltje van Casper heet Welpje.
  🤗🍀

 11. Welpje. Het lijkt me zo leuk om met mijn kleindochter Yentl van drie te gaan! Spannend in een grote zaal, hele grote tv, veel stoelen, lichten uit…. en dan met popcorn op schoot samen de film kijken. En dan hoop ik natuurlijk dat de film een beetje spannend is, zodat ze op schoot komt zitten!

 12. Wat leuk!! Ons meisje van 5 jaar zou het super vinden om Casper en Emma in de bioscoop te zien. Ik denk dat wij alle films en afleveringen al meerdere keren hebben gezien. Een echte fan dus. De knuffel van Casper heet Welpje.

 13. Welpje is zijn naam! Ik doe mee voor mijn allerliefste dochter die elke dag kijkt naar Casper en Emma. Ze geniet er met volle teugen van! En een echte bioscoop film zou ze geweldig vinden. Laat ik eens een gokje wagen. Groetjes Kimberley

 14. Aw.. mijn dochtertje Aurora van 3 jaar zou dat zo gaaf vinden! Ze lijkt de DVD die we hebben zo vaak.. en de knuffel van Casper heet Welpje. En die van Emma heet Mevrouw Konijn! Aldus Aurora 😊

 15. Wat leuk! Ik zou deze graag winnen voor onze dochter en haar vriendinnetje. Dit weekend gaan ze samen naar de film, maar hoe leuk zou het zijn om 2 kaartjes te winnen! Het knuffeltje van Casper heet Welpje!

 16. Wat een leuke actie! Met twee dochters van 5 en 3 is dit een geweldig leuk uit je. Bij ons in de stad was zo’n speciale voorpremière maar door familiedag konden wij niet gaan, kids natuurlijk teleurgesteld, want ja oom Peter en mijn tante Trix en Betty van in de 70 die zijn natuurlijk niet zo avontuurlijk (meer) als Casper en Emma en hun knuffels Welpje en mevrouw Konijn. Over twee weken gaan de tuinmannen het gras leggen in de tuin, dan kunnen de kids toch niet spelen laat ons maar lekker naar de bios gaan!!

 17. Ik doe mee voor Bente, 3,5 jaar oud. Ze is dol op Casper en Emma, naar eigen zeggen lijkt ze ook erg op Emma dus ze zegt altijd ‘daarom is Emma mijn vriendin’! Casper z’n knuffeltje heet Welpje!

 18. Hi Nathalie,

  Wat een super attente winactie van je 🙂
  Mijn zoontje is net als vele kindjes weg van Casper en Emma. Het feit dat hun knuffeltjes kunnen praten zorgt ervoor dat hij elke keer weer met zijn mond open voor de televisie zit.
  Nu ze in de bioscoop te bewonderen zijn wil ik hem dan ook heel graag verrassen.
  We zijn maar met zijn tweetjes, en ik moet mezelf er af en toe aan herinneren dat buitenom het werk, poetsen, en al het overig, ik ook leuke dingen met hem wil doen. Ik zou dan ook echt super blij zijn mochten wij tussen al deze enthousiaste reacties kans maken. Dan weet ik zeker dat je hem maar ook mij heel erg blij maakt :), en daar gooi ik met liefde mijn poetsdoek voor in de ring.

  P.S. het knuffeltje van Casper heet Welpje.

  Liefs, Carmen

 19. Goedemiddag! Wat een leuke actie! Ik doe mee voor mijn half zusje Lisanne!! Ze is 6 jaar en een grote Casper en Emma fan!! Het antwoord is natuurlijk: Welpje!!!

 20. Hoi.

  Ik doe mee voor onze dochter Julia van 4. Natuurlijk ook fan van Casper en Emma. Vooral de kerstfilm heeft ze duizend keer gekeken..

  Casper’s knuffel heet natuurlijk Welpje!

 21. Zondag kwam ik er achter dat er een nieuwe film in aantocht is. Ons zoontje is gek van Casper en Emma! Casper zijn knuffel heet Welpje. Emma haar knuffel is mevrouw Konijn en ons zoontje heeft daarom zijn favoriete knuffel Poesje genoemd.

  De kaartjes zal ik dan ook graag voor hem willen winnen zodat hij voor het eerst in z’n leven naar de bioscoop kan om zijn favorieten weer te kunnen zien.

 22. Welpje! Mijn dochter van bijna vier, is mega Casper en Emma fan. Deze film gaat ze ook weer super vinden! Tijdens een bioscoop ervaring is het natuurlijk nog veel gaver 🙂

 23. Mijn zoontje van 3 gaf antwoord: “mama, het knuffeltje van Casper heet Welpje, en die van Emma heet mevrouw konijn!”. Hij is gek op Casper en Emma en ik doe dan dus ook graag mee voor hem! 🙂

Geef een reactie