Loungebank van pallets - Foto rechten van Shutterstock

Pallet ideeën voor in de tuin

Met pallets kun je leuke dingen maken om je tuin mee op te fleuren. Zo is verticaal tuinieren ook in 2020 weer een trend en daar kun je goedkope Europallets prima voor gebruiken. Om jullie op weg te helpen wat je allemaal met palletten kunt maken, delen we vandaag zes leuke pallet ideeën voor in de tuin.

Verticale tuin met een pallet aan de muur

Verticaal tuinieren was één van de leukste tuintrends in 2019 en dat zien we dit jaar ook weer terug. Zelfs met twee linke handen gaat dit klusje je makkelijk af. Je hoeft namelijk niet te zagen; de pallet blijft in vorm zoals je hem hebt. Geef de pallet een vrolijk kleurtje met buitenverf of laat het in de oorspronkelijke houtkleur.

Je hoeft de pallet alleen maar op een leuke plek tegen de muur te zetten of op te hangen zoals op de foto hieronder. Zoek bloempotten of bloembakken die tussen de houten delen kunnen en beplant ze met mooie planten. Superleuk zo’n verticale tuin!

Diy Europallets - Verticaal tuinieren - Foto rechten van Shutterstock
Verticaal tuinieren met een Europallet – Fotocredits: Shutterstock

Plantenbak of hoogbeet van een Europallet

Zaag een Europallet in planken van gelijke afmetingen. Timmer er een plantenbak of hoogbeet van. Koop vervolgens bij de Welkoop of ergens online een stuk plasticzeil dat geschikt is en niet deze vast aan de binnenkant van de plantenbak. Leuk om hier wat tomatenplantjes of lavendelplanten in te zetten.

Bloembak tuin hoogbeet moestuin pallets paletten maken
Plantenbak of hoogbeet van Europallets – Fotocredits: Pixabay

Loungebank maken van pallets

Met meerdere pallets maak je leuke tuinmeubelen. Bijvoorbeeld deze leuke loungebank of een tuintafel op wielen. Er zijn speciale (dikkere) kussens voor loungebanken met van pallethout, bijvoorbeeld van het merk Madison. Echt heel gaaf!

Loungebank van pallets - Foto rechten van Shutterstock
Loungebank van pallets – Fotocredits: Shutterstock

Insectenhotel van pallethout

Liefde voor natuur en beestjes en heb je een grote tuin of een landgoed? Bouw dan je eigen insectenhotel en vul deze met allerlei materialen als holle bakstenen, stro, houtsnippers en meer.

Insectenhotel met pallets voor in de tuin - Foto rechten schutterstock
Insectenhotel met pallets voor in de tuin – Fotocredits: Schutterstock

Modderkeuken voor kinderen

Palletten kun je ook gebruiken om buitenspeelgoed te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speelhuisje, tipi of een leuke modderkeuken. Met twee grote pallets kom je al een heel eind voor een modderkeuken of mini werkbank voor kinderen. Maak er wat haken aan voor keukenspeelgoed en maak een gat voor een waterbak. Wie weet maakt jouw kindje binnenkort de lekkerste modderpannenkoeken!

Modderkeuken maken met europallets europalletten
Modderkeuken maken met palletten – Fotocredits: Shutterstock
modder keuken diy - mudkitchen van pallets
Onze eigengemaakte modderkeuken

Lees hier onze modder keuken DIY waar we stap voor stap uitleggen hoe je een modderkeuken kunt maken met pallets.

Pallet decoratie voor in de tuin

Oké het is nog lang geen kerst maar deze kerstbomen zijn leuk om je terras mee op te fleuren of om naast de voordeur te zetten. Nog meer pallet decoratie voor in je tuin? Misschien kun je vandaag of morgen nog even lastminute een paasei maken op dezelfde manier als de kerstbomen.

Kerstboom europallets palletten DIY
Kerstboom van pallethout voor in de tuin – Fotocredits: Pixabay

Heb jij al eens tuindecoratie of tuinmeubelen van pallethout gemaakt?

*De uitgelichte foto en foto’s van Shutterstock zijn hier te bestellen.

Geef een reactie