waarom-passende-woonverzekeringen

Heb jij een passende woonverzekeringen afgesloten?

Je kunt je tegenwoordig tegen heel veel risico’s verzekeren, geen wonder dus dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Dat kan ertoe leiden dat je juist de belangrijke verzekeringen ook over het hoofd ziet. In dit artikel willen we je daarom meer vertellen over de woonverzekeringen die eigenlijk iedereen zou moeten overwegen.

Een goede woonverzekering kan je namelijk heel veel leed besparen. Wat je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie; heb je een huis gekocht of heb je een huurhuis? Wat je situatie ook is, er is altijd een passende woonverzekering voor je waarvan je eigenlijk alleen maar de vruchten kunt plukken.

Kopen of huren?

Er zijn twee woonverzekeringen die je veel kunnen opleveren. De eerste is de inboedelverzekering. Of je nu huurt of een woning gekocht hebt, het is altijd verstandig dat je je inboedel verzekeren laat. Niet zelden denken mensen dat hun inboedel toch niet veel waarde heeft, dus dat zij daarom een verzekering wel achterwege kunnen laten. Het is misschien waar dat die oude lamp van je weinig waarde heeft, evenals die stoel die je in de kringloop gekocht hebt, maar dan redeneer je niet correct.

Breekt er namelijk brand uit in je woning waardoor je inboedel forse schade oploopt, dan moet je in staat zijn om alles in een keer te vervangen. Al die kleine, in jouw ogen niet waardevolle spullen, vormen dan in een keer een groot bedrag en niet iedereen heeft dit bedrag beschikbaar. Dat is dan ook de reden waarom je een inboedelverzekering zou moeten nemen. Bovendien voorkomt het dat je grote onverwachte uitgaven moet doen wanneer je op een andere manier schade oploopt aan je spullen. Een inboedelverzekering kan altijd uit.

De opstalverzekering

Wanneer je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen je inboedel verzekeren, maar ook je pand zelf. Je pand maakt namelijk geen deel uit van je inboedel. Vandaar dat je ook nog een opstalverzekering nodig hebt. Deze verzekering keert alle schade uit die je opgelopen hebt aan je pand. Heeft er brand in de woning gewoed, dan zal dit ook schade hebben toegebracht aan je muren, plafonds, vloeren en al wat dies meer zij.

Met je inboedelverzekering kun je je spullen vervangen of laten reinigen, met de opstalverzekering kun je de schade aan je pand laten herstellen. Een specialist inhuren is heel duur, dus zorg er altijd voor dat je een goede opstalverzekering hebt, omdat je daarmee grote kostenposten eenvoudig kunt vermijden.

Wel of geen eigen risico?

Wanneer je gaat kijken naar de mogelijkheden om een inboedel- of opstalverzekering af te sluiten, zul je zien dat sommige verzekeraars een eigen risico hanteren. Wij raden je aan om dit niet te doen. Er zijn namelijk heel goede polissen zonder eigen risico. Wanneer je schade opgelopen hebt, heb je al genoeg problemen en daarom is het altijd prettiger om te kiezen voor een verzekering zonder eigen risico. Je betaalt misschien iets meer premie per maand, maar je hebt er ook meer profijt van.

Lees ook:

Geef een reactie