pepernoten-decoratie-sinterklaas-pietjes-interieur-pepernoten-kruidnootjes

Pepernoten gebruiken als Sinterklaas decoratie in huis

Kruidnootjes, pepernoten, muizen en chocoladeletters: het sinterklaassnoepgoed ligt alweer in de supermarkten! Heerlijk om op te eten (of niet) maar wat als we de pepernoten nou als decoratie in huis gebruiken? Wij kochten een grote zak pepernootjes en zijn hiermee aan het decoreren geweest. Het resultaat is leuk! Bekijk hier hoe wij pepernoten hebben toegevoegd aan het interieur.

Pepernoten als decoratie

Pepernoten kun je voor allerlei manieren gebruiken. Eigenlijk moet je ze gewoon lekker opeten, maar misschien heb je een zak kruidnoten gekregen en lust je ze helemaal niet. Of je vind het net als ons hartstikke leuk om pepernoten als decoratie te gebruiken. Mocht je pepernoten als decoratie gebruiken let dan wel op dat kinderen of huisdieren er niet van gaan eten. Pepernoten worden na een dag of twee slof en dan zijn ze niet meer lekker. Ook kan er natuurlijk stof op komen, en dat is ook niet echt smakelijk. Dus leuk als je decoreert met pepernoten, maar let goed op.

Decoratie tip 1 – Pepernoten in een stolp

Sinterklaas stolp

Glazen stolpen kun je heel leuk decoreren met pepernoten. Ik maakte deze sinterklaas stolp met een chocoladeletter en pepernoten. Zo ben je meteen in de sinterklaasstemming en het staat hartstikke leuk als decoratie in huis.

Decoratie tip 2 – Pepernoten in een schaal of vaas met sinterklaasfiguren

pepernoten-decoratie-sinterklaas-lampjes-pieten-pepernoten-deco-interieur

Je moet even goed zoeken (vaak nog op Marktplaats, Vinted of in kringloopwinkels te vinden) naar Sinterklaas figuren. Pepernoten in een bakkie, sinterklaasfiguren er in, en eventueel een klein lichtsnoertje.

Decoratie tip 3 – Pepernoten in een lantaarn of windlicht met kaarsen

pepernoten-kruidnoten-decoratie-kaarsen-sinterklaas-in-huis

Windlichten worden vaak opgevuld met schelpjes of steentjes. Waarom geen pepernoten? Ze ruiken toch zo lekker! (LED)Kaarsen erbij en klaar is je sinterklaasdecoratie. Mocht je er een chocoladeletter bij willen zetten, zorg dan voor voldoende afstand. Zo voorkom je dat de chocoladeletter gaan smelten.

Decoratie tip 4 – Pepernoten krans om op te hangen

pepernotenkrans-sinterklaaskrans-diy

Pepernotenkransen zijn ook leuk als decoratie voor aan de voordeur of om elders op te hangen. Je moet ze alleen nog even knutselen. Lees hier meer over pepernotenkrans maken.

Decoratie tip 5 – Sinterklaasbakje maken

sinterklaas-montessori-bak-sensory-spelen-met-pepernoten

Een herfstbakje maken maar dan anders: een sinterklaasbakje. Leg er een bodem pepernoten in en zoek allerlei sinterklaasitems op.

Geef een reactie