pyjamadag-activiteiten-spelletjes-tips-voor-met-kinderen-thuis

Pyjamadag met kinderen; 10 leuke activiteiten om er thuis een feestje van te maken

Heb je er ooit aan gedacht hoe leuk het zou kunnen zijn om gewoon de hele dag in pyjama te blijven en samen met je kinderen thuis plezier te maken? Vandaag gaan we het hebben over precies dat: een pyjamadag vol met leuke activiteiten-tips voor kinderen. Wanneer het weekend aanbreekt of de schoolvakantie is aangebroken, is het de perfecte tijd om te genieten van een relaxte pyjama dag. Ook leuk op nationale pyjamadag 2023. Deze dagen zijn ideaal voor de familieband, ontspanning, en vooral, plezier! Dus trek je comfortabelste pyjama of onesie aan, bereid je favoriete ontbijt voor en laten we de leukste tips voor pyjamadag activiteiten voor kinderen ontdekken!

1. Pyjama filmfestival

Verander je woonkamer in een thuisbioscoop voor een leuk pyjamadagje met kinderen! Kies een selectie van favoriete kinderfilms of series en bereid een assortiment van popcorn, snoepjes en drankjes voor. Je kunt zelfs stemkaarten maken waarop je kinderen kunnen stemmen welke film ze het eerst willen zien. Deze activiteit stimuleert niet alleen de keuzevrijheid van je kinderen, maar maakt de hele ervaring ook interactiever en leuker.

2. Kookshow in pyjama

Maak van koken een leuke en leerzame ervaring! Betrek je kinderen tijdens pyjamadag thuis bij het maken van de lunch of het bakken van koekjes. Laat ze zien hoe ze ingrediënten moeten mixen, hun handen moeten gebruiken om deeg te vormen, en hoe ze moeten wachten tot de oven klaar is. Het is een perfecte gelegenheid om ze iets te leren over maten en hoeveelheden, en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

3. Creatief knutselen

Een pyjamadag voor kinderen is de perfecte tijd om de creativiteit van je kinderen te stimuleren. Je kunt verschillende knutselactiviteiten organiseren zoals tekenen, schilderen, kleien of het maken van sieraden. Het mooie aan knutselen is dat het niet alleen leuk is, maar ook de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen van kinderen ontwikkelt.

4. Indoor kamperen

Bouw een fort of maak een indoor campingplaats met dekens, kussens en lakens. Voeg wat sfeerverlichting toe, zoals kerstlampjes of lantaarns, en je hebt een gezellige plek gecreëerd voor verhalen vertellen, boeken lezen, of gewoon relaxen. Dit creëert een fantastische setting voor kinderen om hun fantasie te gebruiken en avonturen te beleven zonder het huis te verlaten. In de zomer is een tipitent in je tuin ook een leuk idee!

5. Pyjama disco

Zet je favoriete muziek op en hou een pyjama disco als een van de pyjamadag activiteiten in de woonkamer! Dit is een geweldige manier voor kinderen (en volwassenen) om hun energie kwijt te kunnen en te genieten van muziek. Bovendien is dansen ook een leuke vorm van lichaamsbeweging. Je kunt zelfs een kleine danscompetitie houden om de dingen spannender te maken!

6. De grote pyjama speurtocht

Organiseer een speurtocht door het hele huis. Superleuk voor een pyjamadag met kinderen. Verberg kleine verrassingen of cadeautjes in verschillende kamers en maak een lijst met hints of aanwijzingen om ze te vinden. Dit spel is niet alleen opwindend en leuk, maar helpt ook bij het verbeteren van het denkvermogen en het oplossen van problemen van je kinderen.

7. Yoga in pyjama

Introduceer je kinderen tot yoga door eenvoudige en kindvriendelijke houdingen te oefenen. Yoga helpt niet alleen om de flexibiliteit en het evenwicht van kinderen te verbeteren, maar ook om ze te kalmeren en te ontspannen. Maak van deze sessie een familieactiviteit om samen te lachen en te bewegen op pyjamadag thuis.

8. Pyjama fotoshoot

Laat je kinderen poseren voor een leuke fotoshoot in hun pyjama’s. Je kunt verschillende thema’s of achtergronden uitproberen en grappige accessoires gebruiken zoals hoeden, zonnebrillen, of sjaals. Daarna kunnen jullie samen de foto’s bewerken en de mooiste kiezen om af te drukken en in te lijsten als herinnering aan deze leuke pyjamadag.

9. Bordspellen marathon

Haal al je favoriete bordspellen tevoorschijn en organiseer een bordspellen marathon. Of het nu gaat om nostalgische bordspelletjes zoals ‘Mens Erger Je Niet’, ‘Monopoly’ of ‘Schaken’, bordspellen zijn altijd een hit. Ze zijn niet alleen leuk, maar bevorderen ook strategisch denken en teamwerk.

10. Pyjama verhalentijd

Eindig de dag met een ontspannen verhalentijd. Kies een boek dat je kinderen leuk vinden of vertel zelf een verhaal. Dit is een prachtige manier om de dag af te sluiten, de kinderen tot rust te brengen en hun liefde voor lezen te stimuleren.

Een pyjama dag kan zo veelzijdig zijn als je maar wilt. Het belangrijkste is om activiteiten te kiezen waar je kinderen van zullen genieten en die hen de kans geven om te leren, te ontdekken en plezier te hebben. Dus, trek je pyjama aan, ontspan en geniet van de dag met je kinderen. Happy pyjama dag!

Geef een reactie