brandweerman-sam-2018-bioscoop-film-klaar-voor-actie

Recensie: Brandweerman Sam bioscoopfilm – Klaar voor Actie

Een leuke bioscooptip voor de komende herfstvakantie! Brandweerman Sam zijn heldendaad gaat viraal op internet en Hollywood komt naar Piekepolder om een actiefilm met Sam te maken. ‘Klaar voor Actie’ heet de nieuwe bioscoopfilm van Brandweerman Sam, die sinds 27 september 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. Met mijn jongste twee kinderen heb ik de film op vrijdagmiddag bezocht bij Kinepolis Enschede en het was hartstikke leuk!

Brandweerman Sam – Klaar voor Actie

Brandweerman Sam, wie kent hem niet? Bekend van de gelijknamige tv serie en tevens de populairste brandweerman die bijna alle kinderen wel kennen als Fireman Sam of gewoon brandweerman Sam. De nieuwste bioscoopfilm ‘Klaar voor Actie’ duurt 60 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. De film is dus ook geschikt voor een eerste bioscoopbezoek met je peuter of kleuter.

 

Synopsis

Wanneer een oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar om het dorp te redden met een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen het op hun nieuwe website Piekepolder Online. De video gaat viraal en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur en hij wil dat Sam de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe film. Alleen wil de jaloerse Hollywood acteur, de tegenspeler van Sam, deze rol ook en heeft hij er alles voor over om het van Sam af te pakken. Een beetje gemeen of niet?

Tijdens het filmen gebeuren er ‘plotseling’ allemaal ongelukjes waarbij Sam en de inwoners van Piekepolder gewond hadden kunnen raken. Daarom wil Sam een aantal voorzorgsmaatregelen. Maar wanneer Sams tegenspeler de veiligheidskabel van een busje doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, krijgt Sam de schuld van alles met alle gevolgen van dien. Mag Brandweerman Sam de film nog afmaken, en komen de inwoners erachter wiens schuld het echt is?

Wat wij van de film vonden

Met een brandweerhelm uit onze verkleedkist gingen we op vrijdagmiddag naar Enschede om het nieuwste avontuur van Brandweerman Sam op het grote doek te zien. We kozen de film om 14.15 uur en hadden bijna een privézaal. Gezien het tijdstip is dit natuurlijk niet een hele handige keus voor ouders omdat de meeste kinderen tot 15.00 uur naar school gaan. Ik denk dat het er op een zaterdag of zondag vast veel drukker zou zijn geweest.

Wij waren niet de enige Brandweerman Sam fans, met nog 2 ouders en 2 kinderen die tasjes en shirtjes van Brandweerman Sam droegen, zaten wij klaar voor de film. Dat het zo rustig was op dat moment had ook wel zijn voordelen; geen storende geluiden en de kinderen konden in de pauze hun energie kwijt door een beetje over de gangpaden rond te rennen. 😉

De tekenfilm van Brandweerman Sam bleef van begin tot eind spannend. Zoals we van Sam gewend zijn red hij in elk avontuur mensen en blust hij kleine en grote branden. De kinderen zaten soms op het puntje van de stoel omdat ze bepaalde stukjes erg spannend vonden. Toen Sam ontslagen werd als brandweerman waren de kinderen ook een beetje teleurgesteld.. gelukkig mag hij als er nood uit breekt weer helpen en krijgt hij zijn baan als brandweerman weer terug.

Zowel mijn dochter van 3 jaar als mijn zoon van 8 konden de film goed volgen en willen de film nog wel eens kijken als deze op dvd of blu-ray uitkomt.

Ook leuk tijdens de herfstvakantie: bezoek één van de brandweermusea in Nederland

Heb jij al zin gekregen om deze film met je kinderen te kijken?

Geef een reactie