de-lumies-op-zoek-naar-avontuur-recensie

Recensie: de Lumies op zoek naar avontuur + winactie

‘De Lumies op zoek naar avontuur’ is de vierde titel van het avontuur van de Lumies door Maike van Heusden en Erik Visser. Het prachtige verhaal in dit kleurrijke prentenboek is de leukste manier om een kind avontuurlijk buiten te laten spelen. Lees samen het verhaal van Lux en LouLou in Lumieland en ga naar buiten om een Lumies Buitenspeel diploma te verdienen! Samen met mijn peuter voerden we bijna alle opdrachten uit..

Tegenwoordig spelen kinderen (ook peuters en kleuters) meer binnen dan buiten. Juist nu de herfst net is begonnen is het hartstikke leuk om naar buiten te gaan. Samen spelen in het park of eikels en kastanjes zoeken in bos. Lux en Loulou nemen je mee op avontuur in Lumieland. Ik mocht dit vrolijke boek recenseren en jullie kunnen ook zo’n mooi boek van de Lumies winnen.

Wie of wat zijn de Lumies?

De Lumies is een titel voor een kinderboekenserie met voorleesverhalen, die ondersteunen bij de leuke, lastige, of spannende fases waar ieder jong kind mee te maken heeft. Kinderen zullen de situaties op een vrolijke manier herkennen en inzien dat het toch minder spannend is.

Eerder verschenen titels van de Lumies

 1. de Lumies zoeken een speen
 2. de Lumies op het potje
 3. de Lumies worden grote broer en zus

De boeken van de Lumies worden uitgegeven door Lucky Mukky uitgevers, bekend van ‘de Lumies’ en het ‘Sterrenbeelden Zoekboek’.

de-lumies-op-zoek-naar-avontuur-recensie

Recensie: de Lumies op zoek naar avontuur

Wij kenden de Lumies al van het boekje ‘de Lumies op het potje’, die hier ook erg favoriet is op dit moment. Bij elk boek kunnen de kinderen iets verdienen. Bij het boek van de Lumies op het potje had ze een de paarse Lumie onderbroek verdiend omdat ze een plasje op het potje heeft gedaan. Overdag is ze zo goed als zindelijk nu (af en toe gebeurd er nog wel eens een ongelukje maar over het algemeen gaat het goed). De verrassing ligt achter of voor in het boek, dus als je een boek cadeau doet is het wellicht verstandig om dit apart aan de ouders te geven zodat de kinderen het nog niet meteen zien. Dan is de beloning na het uitvoeren van de opdrachten nog veel leuker!

Bij de Lumies op zoek naar avontuur zit een heus Buitenspeel Diploma. Wat trouwens erg fijn is, is dat je de beloningen zoals het onderbroekje of de diploma’s ook los kunt bestellen (voor een klein bedrag) op de website van de Lumies. Handig als je meerdere kinderen hebt of het boekje door wilt geven. De vier boeken zijn daar ook te koop voor €14,95 per stuk maar deze kun je ook op Bol.com bestellen.

recensie-de-lumies-op-zoek-naar-avontuur

En nu even over het boek.. want beloningen en verrassingen zijn leuk maar het boek is nog veel mooier. Ook deze titel van de Lumies heeft ons weer weten te verrassen. Niet alleen mijn peuter van drie jaar vond het leuk om hier uit voorgelezen te worden maar ook mijn jongens van bijna 8 en 10 jaar genoten mee.

De prenten staan over de hele bladzijden en hebben vrolijke kleurtjes. Mijn zoon van bijna 8 jaar die nu sinds een jaartje leest op school, kan het boek ook zelf lezen omdat de letters een aangenaam lettertype en grootte hebben. Hij wilde ook eens voorlezen aan zijn kleine zusje, dit was echt zo lief en schattig. Daarna was het tijd om zelf naar buiten te gaan met de opdrachten. We gingen dan ook naar een leuke speeltuin wat voor mij echt jeugdsentiment heeft; de Hoge Boekel. Ik kwam er vroeger zo vaak!

schommelen-hoge-boekel

Mijn jongste twee kinderen hebben er gelukkig geen moeite mee om buiten te spelen. Mijn oudste daartegenin kruipt liever achter een schermpje. Buitenspelen is leuk en goed voor kinderen in alle weersomstandigheden (of het moet wel heel bont zijn).

Na 5 opdrachten uit het boek van de Lumies (o.a. schommelen en verstoppertje spelen) heeft mijn dochter haar Buitenspeel Diploma dik verdiend. Deze laat ze dan ook trots aan iedereen zien! Het boek leest prettig, duurt niet te lang en is leuk om meerdere keren voor te lezen.

Minpuntje? De pagina’s in het boek zijn niet genummerd, maar dat is wel vaker niet bij prentenboeken, dus als je even een pauze neemt kun je er het best even een blaadje of boekenlegger tussen doen, of open weg leggen waar je kindje niet bij komt.

Tip: Op de website van de Lumies kun je gratis leuke kleurplaten downloaden voor je kindje.

lumies-review

Win het boek de Lumies op zoek naar avontuur

Namens uitgeverij Lucky Mukky mag ik twee van onze lezers verblijden met hetzelfde boek die wij hebben gekregen voor deze recensie. Wij zijn fan van de Lumies en hopen dat er nog meer titels zullen volgen. Jij ook?

Volg Volgmama en de Lumies op Facebook, like het bericht en laat een leuk berichtje achter.

De winnaars maken we over een week bekend op 11 oktober.  Veel succes!

10 Comments

 • Reply Marian B oktober 4, 2018 at 2:46 pm

  Wij kennen de Lumies nog niet maar maken graag kennis. De platen spreken mij en mijn meisje erg aan, we zijn erg benieuwd naar het avontuur.

 • Reply Nele V oktober 4, 2018 at 10:43 pm

  Ik had nog nooit gehoord van De Lumies, maar ze zien er zo schattig uit, deze figuurtjes gaan mijn kindjes zo leuk vinden!

 • Reply Krystle/ Batboy oktober 5, 2018 at 8:19 am

  Ik ken de Lumies helemaal niet, ziet er wel lekker vrolijk uit dit boek!

 • Reply Anita te Gussinklo oktober 7, 2018 at 2:35 pm

  Zo;n vrolijk boek, ik doe graag mee

 • Reply Nelly oktober 7, 2018 at 3:19 pm

  Ik doe graag mee om kennis te maken met deze figuurtjes.

 • Reply sebastiaan oktober 7, 2018 at 4:42 pm

  Uhh net wakker en wrijf mn ogen eens goed uit en wat schetst mn verbazing:
  Een fantastische welkome prijs die ik ontzettend graag met mn gezin in ontvangst wilt nemen.een versneld kloppend hart laat mijn adrenaline versnellen om jullie veel likes te geven en 24/7 te delen.
  Ik heb mijn werk een goede reden gegeven om deze win situatie volledig te kunnen benutten en hopelijk ervandoor te gaan met deze mooie prijs.

 • Reply Anneliese de Waal oktober 7, 2018 at 6:25 pm

  Wat een leuk boek, ik doe graag mee voor mijn dochtertje, zou ze prachtig vinden.

  Groetjes Anneliese

 • Reply Bep H oktober 10, 2018 at 9:00 pm

  Wat een leuk boek. Ik kende het nog niet maar ik wil het graag aan mijn kleinkinderen voorlezen

 • Reply Bep H oktober 10, 2018 at 9:02 pm

  Wat een leuk boek ik wil het graag voor lezen aan mijn kleinkinderen

 • Reply Angelique oktober 13, 2018 at 6:05 pm

  Wat een leuk boek en een leuke actie! Fayenna zou het boekje geweldig vinden, ze geniet zo van samen een boekje lezen, maken daar samen een moeder dochter momentje van tussen alle drukte om ons heen, samen in een hoekje met een klein lichtje aan, zodat we even niet gestoord kunnen worden van ons momentje samen ❤️

 • Leave a Reply