dagje-uit-allwetterzoo-dierentuin

Dagje uit: Allwetterzoo dierentuin in Münster (Duitsland)

Nu mijn driejarige dochter dieren steeds leuker gaat vinden, gaan we graag samen naar kinderboerderijen en dierentuinen. Leuk, gezellig en nog leerzaam ook! Afgelopen zondag gingen wij naar de Allwetterzoo Münster in Duitsland. Vanaf Enschede is dit met de auto ongeveer een uur rijden. Lees hier onze ervaring in dit verslag. Ken jij deze dierentuin al?

Münster is een mooie stad met veel karakter en leuke boetiekjes. Ik kan je ook zeker aanraden om daar in november of december eens één of meerdere kerstmarkten in het centrum te bezoeken. Voor ons was het ongeveer een uur en 20 minuten naar Münster. Voor een dagje uit is dat nog goed te doen en we maakten er een gezellig moeder-dochter-dagje van.

Ingang-allwetterzoo-münster
Ingang Allwetterzoo

Allwetterzoo: slecht weer is geen reden om de dierentuin niet te bezoeken

De naam zegt het eigenlijk al, een dierentuin voor elk weer. Slecht weer of mooi weer. De dierentuin in Münster is namelijk voor een heel groot deel overdekt zodat je alle dieren bij slecht weer ook kunnen zien. Toch ben ik blij dat het droog bleef toen wij er waren. Buiten lopen tussen het groen, spelen in de speeltuinen gaat anders wat lastiger zonder regenkleding en laarzen.

Na binnenkomst kregen we een bon voor een gratis fotosleutelhanger. De fotografen staan direct bij de ingang dus daar kom je bijna niet omheen. De sleutelhanger kun je later op de dag ophalen en eventueel om een hele set foto’s erbij kopen.

Dieren in de Allwetterzoo

Het ene dierenverblijf is wat groter dan de andere maar allemaal zijn ze netjes en schoon. Via de overdekte wandelroutes kom je voornamelijk langs de binnenverblijven. Met het warme weer zaten er weinig dieren binnen en daarom hebben we veelal buiten heel wat kilometers gewandeld.

Er is is een aquarium gedeelte waar je vissen en reptielen kunt zien. Als er iets wel rustgevend voor mijn meisje is, dan zijn dat visjes. Ook de grotere dieren mogen niet ontbreken. In de Allwetterzoo wonen namelijk ook olifanten, giraffen, stokstaartjes, paarden en beren! De dierennamen en informatie op bordjes staan alleen in het Duits geschreven. Zelf is mijn Duits op aardig niveau maar ik kan mij voorstellen dat niet elke Nederlander de tekst kan begrijpen.

Tijdens voedertijden van bepaalde dieren mogen bezoekers soms helpen met voeren. Bijvoorbeeld bij de olifanten of de lori’s. Dit hebben wij helaas gemist omdat het erg druk was die dag en ik de tijd niet echt in de gaten hield.

Wat erg leuk is en wat je bij de meeste dierentuinen in Duitsland ziet, is dat je door sommige dierenverblijven heen kunt lopen. Zo loopt er een pad tussen het verblijf van de lori’s, maki’s en zwart-witte zijde aapjes.

aquarium münster - allwetterzoo
Visjes kijken in het aquarium is heel rustgevend voor mijn dochter
allwetterzoo-munster
Prachtig om te zien deze grote verblijven.

Spelen in de Allwetterzoo

In de dierentuin kom je meerdere speeltuintjes tegen. Ideale plekken om even te genieten van een broodje en wat drinken. Kinderen kunnen hier mooi hun energie kwijt.

speeltuin-münster
Genoeg speelplezier!

Entertainment & Educatie in de zoo

Naast dat er regelmatig evenementen plaatsvinden in de Allwetterzoo (toen wij er waren was er een straatkunstfestival) is er in de dierentuin naast educatie ook entertainment in de vorm van shows. Denk aan de voederingen, een paardenshow en een zeeleeuwenshow. Het was erg leuk om al die kunstjes te zien in de Robbenhaven. Bij educatie moet je denken aan de informatieborden, de uitleg tijdens de voederingen en shows, en een groot overdekt paardenmuseum.

zeeleeuwenshow-allwetterzoo-münster

Eetgelegenheden in de zoo

Er is een centraal en groot restaurant. Hier kun je van alles kopen zoals drinken, patat, gehaktballen en ijsjes. Ook kun je hier terecht voor een kop koffie en een stuk taart, of je eigen salade samenstellen bij de saladebar. Voor een groot patatje met saus betaalde ik bijna 4 euro en een flesje drinken rond de 3 euro.

Onze conclusie

Wij vonden het een leuke dierentuin en hebben een leuke dag gehad. We hebben ons wel 5 uur vermaakt en de zeeleeuwenshow vond mijn dochter het hoogtepunt. Mocht je aan de grens van Duitsland wonen of eens in de buurt op vakantie zijn van Münster, dan is het het bezoeken wel waard. Persoonlijk zou ik er niet langer dan een uur voor rijden, de entreeprijzen vind ik veel voor Duitse begrippen maar ze zijn altijd nog goedkoper dan de meeste dierentuinen in Nederland. Als je met drie kinderen en twee volwassenen en daar wat gaat eten en drinken ben je in totaal al gauw zo’n 100 euro kwijt voor een dagje weg en dan heb ik de rijdkosten nog niet meegerekend. Kijk daarom eerst even of je kaarten met korting voor de Allwetterzoo kunt vinden. Wij kochten kaarten met korting op Groupon.nl

allwetterzoo
We gaan naar huis met een leuke foto, gemaakt door een van de fotografen in de dierentuin, als herinnering!

Praktische informatie

  • Parkeren kost geld. Het uitrijmuntje koop je bij de kassa voor € 4,-
  • Een plattegrond kost € 0,20 maar is zeker handig om te zien waar je nog niet bent geweest
  • Je mag eigen eten en drinken meenemen
  • Er zijn voldoende horecagelegenheden
  • Bij het centrale restaurant is een gratis wifi spot
  • Verschoonruimtes zijn aanwezig
  • Honden zijn welkom en mogen aangelijnd mee
  • Buggy’s en bolderkarren zijn de huur bij de kassa

Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang, kinderen van 3 tot 14 jaar betalen € 10,90 in de zomer of € 8,90 in de winter, vanaf 14 jaar is de entreeprijs € 18,90 in de zomer en € 14,90 in de winter. Prijzen 06/2018. Bekijk voor meer info en openingstijden de website van Allwetterzoo.

Bezoekadres Allwetterzoo: Sentruper Straße 315, 48161 Münster.

allwetter-zoo-muenster

Meer leuke dierentuinen of kinderboerderijen bezoeken met kinderen, net over de grens in Duitsland? Klik en lees hier verder:

review-allwetterzoo-dierentuin-münster-korting

Geef een reactie