uitjes-met-kinderen-in-porec-istrië

De leukste uitjes en bezienswaardigheden met kinderen in Porec en omgeving

Porec is echt een hele mooie historische havenstad in Istrië (Kroatië) waar van alles te zien en te doen is. Zo maakten we daar een boottrip in een glasboot en bezochten we een druipsteengrot, maar er is nog veel meer te doen! Voor jullie heb ik de leukste tips voor dagjes uit met kinderen in Porec én omgeving verzameld.

Tijdens onze vakantie in juli 2018 verbleven we op een kindvriendelijke camping in Tar, dichtbij de stad Porec in Istrië. Wij hebben in 15 dagen tijd veel van Porec en de omgeving gezien, en ik wil graag met jullie delen wat er allemaal te zien en te doen is.

Porec (Istrië) bezoeken met kinderen

Istrië is een prachtige vakantiebestemming met kinderen. Het is een soort groot schiereiland dat vast zit aan Kroatië en wij hebben zowel de oostkust als de westkust gezien. Kroatië grenst onder andere aan Servië. Mocht je een citytrip leuk vinden dan is Belgrado met kinderen een goed idee. Dit is tevens de hoofdstad van Servië en bovendien heel kindvriendelijk.

Persoonlijk vind ik de westkust van Istrië, aan de Adriatische zee, veel leuker met kinderen dan de oostkant. Er is naar mijn idee veel meer te beleven in de historische plaatsjes zoals Porec, Rovinj en Pula. Porec heeft een mooie boulevard aan de haven en fijne steegjes met mooie gebouwen.

Baredine druipsteengrot

baredine-grot-porec-istrie
Baredine grot

Ik schreef al eerder een verslag van ons bezoek aan de Baredine grot, wat eigenlijk meer dan een grot alleen is. De rondleiding duurt zo’n 40 minuten en het is machtig mooi daar. Helemaal beneden in de grot aan het meertje leeft de zogenoemde Olm, een zeldzame witte salamander. Buiten zit ook een terrasje, een speeltuin en een souvenirshop. Echte fans kunnen abseilen in één van de grotopeningen bij de Speleo.

Bezoekadres: Nova Vas 52446 Poreč, Istra, Hrvatska

Traktor Story

traktor-story-tractor-museum-istrie
Traktor Story

Traktor Story bevindt zich op loopafstand van de Baredine grot. Als je daar toch bent is het leuk om deze uitjes met elkaar te combineren. Mijn zoon is gek op tractors en had de dag van zijn leven!

Boottochten vanaf Porec

bootexcursies-porec
Boottochtje in de glasboot Yellow Submarine

Op de boulevard van Porec langs de haven staan verschillende kraampjes waar je bootexcursies kunt boeken. Zo kun je bijvoorbeeld dagtochten maken langs verschillende baaien, een rondje varen in de glasboot, of dolfijnen spotten. Ook kun je een dagtocht naar Venetië boeken. Dit is ongeveer 2 uur varen vanaf Porec.

Paardrijden met de familie

horsecentar-lanterna
Mijn dochter op een paard bij Horse Centar Lanterna

Dichtbij Porec kun je met je kinderen of met de hele familie paardrijden bij Horse Centar Lanterna. Ze bieden verschillende programma’s aan en er is een kleine kinderboerderij.

Bezoekadres: Lanterna bb, 52465 Tar – Vabriga

Dinopark Funtana

Op een paar kilometer (ongeveer 10 minuten rijden) vanaf Porec ligt het attractiepark Dinopark Funtana. Ga terug in de tijd en ontdek de vele dinosauriërs. Als je gaat, let dan op dat je de circusshow niet mist want het is het echt waard.

Bezoekadres: Istarska 16 52452 Funtana

Waterpark Aquacolors in Porec

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tRMz-CwDo6Q[/embedyt]

Het is dat we al een waterpark bij onze camping hadden anders hadden we zeker een bezoekje gebracht aan het waterpark Aquacolors in Porec. Wij zijn namelijk dol op waterparken! Kinderen tot 100 cm mogen gratis naar binnen. Ze hebben hier onder andere 13 hele grote glijbanen, een lazy river, een golfbad en een kinderbad.

Bezoekadres: POREČ Molindrio 18, 52440 Poreč

Adventure park Sky Fox

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SUT9Go_HO94[/embedyt]

Voor de avontuurlijke families is er een klimpark in de buurt van Porec. Naast het klimpark is er bij Adventure Park Sky Fox ook een apart motoriek parcours voor kinderen vanaf 2 tot en met 12 jaar.

Bezoekadres: op de hoofdweg tussen Porec en Tar

uitjes-porec-istrië-met-kinderen

5 thoughts on “De leukste uitjes en bezienswaardigheden met kinderen in Porec en omgeving

Geef een reactie