Smartgames Jumpin Ervaring Blog

JumpIN’ van SmartGames; spring met konijntjes over obstakels

SmartGames heeft de leukste 1-player spellen voor zowel kinderen als volwassenen. Ze stimuleren diverse cognitieve vaardigheden die je nodig hebt om de opdrachten op te lossen. Uitdagende (denk)spellen noemen we dat. Onlangs mochten wij het spel JumpIN’ van SmartGames reviewen, waarbij je met konijntjes over obstakels moet springen, en wij mogen het spel ook weggeven aan één van onze lezers.

JumpIN’ van SmartGames

JumpIN’ is één van de populaire spellen uit de SmartGames reisspelletjes collectie en is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Het doel van het spel is de konijntjes in veiligheid brengen. Breng ze naar hun holletjes door ze over obstakels te laten springen.

Bij dit spel zit een boekje met 60 opdrachten voor de beginnende tot ervaren speler.

Door JumpIn’ worden de volgende cognitieve vaardigheden gestimuleerd;

 • Planning
 • Logica
 • Probleemoplossend denken
 • Ruimtelijk inzicht
 • Concentratie
Review Jumpin SmartGames

Inhoud

 • Speelbord
 • Doorzichtig deksel (maakt het spel compact om mee te nemen als reisspel)
 • 3 konijnen (grijs, wit en bruin)
 • 2 vossen
 • 3 paddenstoelen
 • Gebruiksaanwijzing met spelregels, opdrachten en oplossingen

Spelregels

De paddenstoelen, vossen en konijntjes plaats je bij elke opdracht op de aangegeven manier. Tijdens elke challenge blijven de paddenstoelen op hun plek. Vossen kunnen heen en weer sliden maar mag je niet optillen. De konijntjes zijn de enige ‘dingen’ in het spel die kunnen springen en het is de bedoeling dat je ze naar de bruine holletjes brengt door ze over obstakels te laten springen. Het lijkt simpel maar je moet echt wel je aandacht erbij houden.

Review Spel Jump IN Smartgames

Review; onze ervaring met JumpIN’ van SmartGames

Zoals sommige van jullie misschien al op Instagram hebben gelezen, zijn wij fan van SmartGames. De spellen van SmartGames die wij tot nu toe kennen; JumpIN’, Atlantis Escape & Smart Farmer, zijn uitdagend genoeg (en toch allemaal een beetje anders) om er een tijdje geconcentreerd mee bezig te zijn.

JumpIN’ spreekt ons aan qua uitstraling. De vrolijke konijntjes, vosjes en paddenstoelen doen ogen twinkelen. Het spel is mooi vormgegeven en kan met het deksel die je op het speelbord kan plaatsen, makkelijk mee worden genomen op vakantie, in de auto, trein of in het vliegtuig.

JUMPIN SmartGames Review

Dat het een 1-player spel is, betekent niet dat je het spel alleen hoeft te spelen. Zo heb ik met mijn zoon van 9 jaar, die het spel niet meteen begreep, eerst samen een aantal challenges gedaan. Sommige challenges vond hij lastig en dan probeer ik met hem mee te denken en samen een oplossing te zoeken. Hij snapt nu hoe het spel werkt en speelt er ook zelfstandig mee. Heel knap, want hij is normaal gesproken snel afgeleid.

Ik heb het spel ook in mijn eentje gespeeld en ik moet zeggen dat het best verslavend is. Je wilt steeds een challenge verder komen. Met 4 gezinsleden boven de 7 jaar vermaken wij ons hier voorlopig nog wel even mee. 🙂

Heb jij ook zin gekregen om het spel JumpIN’ te proberen? Je shopt het spel voor 14,99 in de SmartGames webshop, op Bol.com of in de bekende speelgoedwinkels. Voor de liefhebbers is er ook een JumpIN’ in XXL formaat met een extra konijn en 100 challenges.

Winactie: maak kans op het spel!

Hop, hop, hop… Wij mogen 1 exemplaar van JumpIN’ aan één van onze lezers weggeven dus doe snel mee.

Laat op Facebook een reactie achter en tag een vriend of vriendin die deze actie ook wel zou waarderen.

* De winnaar of winnares maken we op 1 juni aanstaande bekend.

14 thoughts on “JumpIN’ van SmartGames; spring met konijntjes over obstakels

 1. Waus…zou super zijn voor mijn kleindochter Lexie, is nog al een duracelleke maar ze houdt van konijntjes misschien dat ze met dit spelletje wat meer aandacht voor dingen krijgt

 2. Ha, dat klinkt leuk! Goed om die hersenen te laten werken op een leuke manier. Hier bij ons zou het denk (maar je weet het nooit zeker met kids..) ook wel in de smaak vallen. En anders ga ik er, net als jij , zelf mee spelen 😉

Geef een reactie