schoolfotoboek-schoolfotoalbum-schoolfoto

Schoolfotoboek; een invulboek met ruimte voor schoolfoto’s en pasfoto’s

Een schoolfotoboek of schoolfotoalbum is een invulboek met ruimte voor schoolfoto’s en pasfoto’s. Tot voor kort had ik alle foto’s nog in de originele fotomapjes van de schoolfotograaf bewaard. Ik ontdekte de hippe schoolfotoboeken met marmerlook van ‘Forest and bear’ en mocht deze reviewen. Ook mag ik twee van deze gave albums weggeven. Kun jij ze ook goed gebruiken?

Elk schooljaar, of misschien al eerder op het kinderdagverblijf, komt de schoolfotograaf weer langs. Meestal bestel ik daarna de hele map, maar in ieder geval altijd de groepsfoto en de pasfoto’s. Soms zijn de schoolfoto’s gewoon niet zo mooi of teveel bewerkt en dan vind ik het zonde om er de volle pond voor te betalen, als ik er verder toch niet zoveel mee doe. Ik zocht alle schoolfoto’s van mijn zoontjes op en was een hele middag zoet met sorteren, plakken en schrijven.

Tip: als je schoolfoto’s besteld, schrijf dan het jaartal of schooljaar achterop de foto’s. Zo kun je het later makkelijker terug vinden en sorteren.

Schoolfoto’s bewaren

De schoolfotograaf is elk jaar weer een uitje voor onze kinderen. We zoeken mooie (en soms nieuwe) kleren en schoenen uit. Op de dag zelf maken we de haartjes stoer met een beetje gel. De groepsfoto is gewoon een leuke herinnering om te bewaren voor later, dan weten ze bij wie ze allemaal in de klas zaten. Pasfoto’s bestel ik meestal ook omdat de opa’s en oma’s ze in hun portomonee willen hebben en je bij elk meegegeven vriendenboekje eigenlijk wel een pasfoto hoort te plakken.

schoolfoto-boek-forest-and-bear
Het is een cadeautje om de schoolfotoboeken van Forest and bear uit te mogen pakken..

Zoals ik al zei had ik alle foto’s in mapjes bewaard. Ik wist ook eerlijk zegt ook nooit wat ik met de schoolfoto’s moest doen. Het is leuk om een portretfoto in te lijsten, maar de rest van de foto’s? Wat doen we daarmee? Die liggen meestal in een lade of ergens in een kastje.

Vanaf vandaag bewaren alle schoolfoto’s van de jongens in schoolfotoboeken van Forest and bear. Fijn om alle foto’s bij elkaar te hebben in een mooi naslagwerk voor later, die we de jongens meegeven als ze het ouderlijk huis verlaten en op zichzelf of samen gaan wonen.

Het schoolfotoboek van Forest and bear

In de webshop van Forest and bear kun je wel kiezen uit 9 verschillende voorpagina’s voor het schoolfotoboek, bijvoorbeeld met een marmer- of monochrome look. Ik koos voor twee invulboeken met een marmerlook. De schoolfotoboeken hebben een a5 formaat en zijn ingebonden met een bronskleurige ringband.

Het fotoboek is geschikt voor de foto’s vanaf de crèche of kinderdagverblijf tot het einde van de basisschool (0-12 jaar). Op de eerste pagina kun je naam, geboortedatum en de namen van de scholen invullen en op de bladzijde erna is er ruimte voor 12 pasfoto’s voor elk jaar.

schoolfotoalbum-schoolfotoboek-forest-and-bear-review

Het is leuk om alle pasfoto’s naast elkaar te zien, van valt echt op hoe snel je kinderen veranderen als ze ouder worden.

Daarnaast kun je voor elk schooljaar een portretfoto (of pasfoto) plakken, een groepsfoto of klassenfoto en leuke vragen invullen voor je kindje. Vragen zijn dan bijvoorbeeld; mijn juf heet.. dit wil ik later worden.. het schoolreisje ging naar.. leuke/bijzondere momenten van dit jaar..

schoolfotoboek-invullen-schoolfotoalbum-forest-and-bear

Ik vond het helemaal niet erg om hier een middag mee aan de slag te gaan en deze boekjes in te vullen. Ik had er natuurlijk wat werk mee omdat de jongens al een tijdje naar school gaan en ik dus van voor af aan moest beginnen. De volgende schooljaren plak ik de foto’s meteen in, dan is het nog geen 10 minuten werk om alle vragen in te vullen. Het schoolfotoalbum heeft een fijne indeling en stevig papier.

Mijn jongste zoon wilde mij graag helpen met het invullen van de vragen en het inplakken. Hij werd er enorm vrolijk van om de klassenfoto’s terug te zien en is zelf ook erg blij met het schoolfotoboek. Met tros en een big smile mogen de opa’s en oma’s en alle vriendjes het boek inzien.

Er is bij elk schooljaar ook een lege pagina waar je een broers- of zussen foto kunt plakken of een andere leuke foto.

Tip: Wat ook erg leuk is (ga ik straks bij het schoolfotoboek van mijn dochter doen), is om je kindje op de lege pagina vanaf begin af aan elk jaar een tekening te laten maken.

De schoolfotoboeken zijn op dit moment leuk geprijsd en te bestellen voor €12,95 via de website van Forest and bear.

Over Forest and bear

Forest and bear is een jong bedrijf (gestart in 2018) dat zich richt op allerlei papierwaren (zoals invulboeken, kaarten en posters) in een vrolijke, maar strakke stijl. De reden dat ze Forest and bear zijn begonnen was dan ook dat deze stijl eigenlijk niet in Nederland te verkrijgen was en in plaats van daarover te zeuren, zijn ze begonnen met ontwerpen! Een kleine greep uit hun assortiment; invulboeken (oppasboek, schoolfotoboek, uitsprakenboek, kraamboek en een babyshowerboek, gepersonaliseerde posters, kaarten en planners.

Win een schoolfotoboek

Van Forest and bear mag ik ook twee van deze prachtige schoolfotoboeken aan onze lezers weggeven. Wil jij kans maken op een van deze twee invulboeken?

Volg ons op minstens een van onze socialmedia kanalen en laat een leuke reactie achter. We zouden het ook leuk vinden als je je vrienden vertelt over onze winweek en winacties.

De winnaars maken we bekend op 23 september. Veel succes!

Debbie van Dam en Amanda van den Berg gefeliciteerd!

34 thoughts on “Schoolfotoboek; een invulboek met ruimte voor schoolfoto’s en pasfoto’s

  1. Ik doe ook heel graag mee. Mijn dochtertje (3) is net op een Spaanse internationale school gestart. (Wij wonen om en om in NL en Spanje) Dus zeker leuk om zo’n boekje in te vullen voor later.

  2. ontzettend leuk zeg!! ik zou graag meedoen voor mijn dochters ze vinden het heel erg leuk om fotoboeken te bekijken en dit is natuurlijk helemaal leuk om van alle schooljaren foto’s en resultaten te kunnen zien. Als je ziet hoe snel ze groeien ! Superleuk om dit dus per jaar bij te houden en hun groei te kunnen vastleggen

  3. Ik zou ook héél graag kans maken. Mijn eigen schoolfoto’s liggen overal en nergens en een aantal is echt flink beschadigd, helaas. Met dit boekje is het meteen vanaf het begin goed bij te houden en super leuk dat er ook allerlei vragen in te vullen zijn. Tekeningen laten maken is ook zeker héél erg leuk om later terug te zien! Myrthe tekent graag, dus dat is geen probleem, haha!

  4. oh, zo leuk. Ons zoontje gaat nog maar één jaartje naar school en daar hebben we al mooie foto’s van, ook nog van zijn tijd in de crèche. Kunnen we al beginnen om dit tof boekje mee op te vullen.

  5. Nog op de valreep zie ik deze winactie. Ik zou dit boek heel graag winnen. Over 2 weken wordt mijn zoontje 4 en gaat hij op school starten. Lijkt me Superleuk om alles voor hem bij te gaan houden!

Geef een reactie