schoolfotoboek-schoolfotoalbum-schoolfoto

Schoolfotoboek; een invulboek met ruimte voor schoolfoto’s en pasfoto’s

Een schoolfotoboek of schoolfotoalbum is een invulboek met ruimte voor schoolfoto’s en pasfoto’s. Tot voor kort had ik alle foto’s nog in de originele fotomapjes van de schoolfotograaf bewaard. Ik ontdekte de hippe schoolfotoboeken met marmerlook van ‘Forest and bear’ en mocht deze reviewen. Ook mag ik twee van deze gave albums weggeven. Kun jij ze ook goed gebruiken?

Elk schooljaar, of misschien al eerder op het kinderdagverblijf, komt de schoolfotograaf weer langs. Meestal bestel ik daarna de hele map, maar in ieder geval altijd de groepsfoto en de pasfoto’s. Soms zijn de schoolfoto’s gewoon niet zo mooi of teveel bewerkt en dan vind ik het zonde om er de volle pond voor te betalen, als ik er verder toch niet zoveel mee doe. Ik zocht alle schoolfoto’s van mijn zoontjes op en was een hele middag zoet met sorteren, plakken en schrijven.

Tip: als je schoolfoto’s besteld, schrijf dan het jaartal of schooljaar achterop de foto’s. Zo kun je het later makkelijker terug vinden en sorteren.

Schoolfoto’s bewaren

De schoolfotograaf is elk jaar weer een uitje voor onze kinderen. We zoeken mooie (en soms nieuwe) kleren en schoenen uit. Op de dag zelf maken we de haartjes stoer met een beetje gel. De groepsfoto is gewoon een leuke herinnering om te bewaren voor later, dan weten ze bij wie ze allemaal in de klas zaten. Pasfoto’s bestel ik meestal ook omdat de opa’s en oma’s ze in hun portomonee willen hebben en je bij elk meegegeven vriendenboekje eigenlijk wel een pasfoto hoort te plakken.

schoolfoto-boek-forest-and-bear
Het is een cadeautje om de schoolfotoboeken van Forest and bear uit te mogen pakken..

Zoals ik al zei had ik alle foto’s in mapjes bewaard. Ik wist ook eerlijk zegt ook nooit wat ik met de schoolfoto’s moest doen. Het is leuk om een portretfoto in te lijsten, maar de rest van de foto’s? Wat doen we daarmee? Die liggen meestal in een lade of ergens in een kastje.

Vanaf vandaag bewaren alle schoolfoto’s van de jongens in schoolfotoboeken van Forest and bear. Fijn om alle foto’s bij elkaar te hebben in een mooi naslagwerk voor later, die we de jongens meegeven als ze het ouderlijk huis verlaten en op zichzelf of samen gaan wonen.

Het schoolfotoboek van Forest and bear

In de webshop van Forest and bear kun je wel kiezen uit 9 verschillende voorpagina’s voor het schoolfotoboek, bijvoorbeeld met een marmer- of monochrome look. Ik koos voor twee invulboeken met een marmerlook. De schoolfotoboeken hebben een a5 formaat en zijn ingebonden met een bronskleurige ringband.

Het fotoboek is geschikt voor de foto’s vanaf de crèche of kinderdagverblijf tot het einde van de basisschool (0-12 jaar). Op de eerste pagina kun je naam, geboortedatum en de namen van de scholen invullen en op de bladzijde erna is er ruimte voor 12 pasfoto’s voor elk jaar.

schoolfotoalbum-schoolfotoboek-forest-and-bear-review

Het is leuk om alle pasfoto’s naast elkaar te zien, van valt echt op hoe snel je kinderen veranderen als ze ouder worden.

Daarnaast kun je voor elk schooljaar een portretfoto (of pasfoto) plakken, een groepsfoto of klassenfoto en leuke vragen invullen voor je kindje. Vragen zijn dan bijvoorbeeld; mijn juf heet.. dit wil ik later worden.. het schoolreisje ging naar.. leuke/bijzondere momenten van dit jaar..

schoolfotoboek-invullen-schoolfotoalbum-forest-and-bear

Ik vond het helemaal niet erg om hier een middag mee aan de slag te gaan en deze boekjes in te vullen. Ik had er natuurlijk wat werk mee omdat de jongens al een tijdje naar school gaan en ik dus van voor af aan moest beginnen. De volgende schooljaren plak ik de foto’s meteen in, dan is het nog geen 10 minuten werk om alle vragen in te vullen. Het schoolfotoalbum heeft een fijne indeling en stevig papier.

Mijn jongste zoon wilde mij graag helpen met het invullen van de vragen en het inplakken. Hij werd er enorm vrolijk van om de klassenfoto’s terug te zien en is zelf ook erg blij met het schoolfotoboek. Met tros en een big smile mogen de opa’s en oma’s en alle vriendjes het boek inzien.

Er is bij elk schooljaar ook een lege pagina waar je een broers- of zussen foto kunt plakken of een andere leuke foto.

Tip: Wat ook erg leuk is (ga ik straks bij het schoolfotoboek van mijn dochter doen), is om je kindje op de lege pagina vanaf begin af aan elk jaar een tekening te laten maken.

De schoolfotoboeken zijn op dit moment leuk geprijsd en te bestellen voor €12,95 via de website van Forest and bear.

Over Forest and bear

Forest and bear is een jong bedrijf (gestart in 2018) dat zich richt op allerlei papierwaren (zoals invulboeken, kaarten en posters) in een vrolijke, maar strakke stijl. De reden dat ze Forest and bear zijn begonnen was dan ook dat deze stijl eigenlijk niet in Nederland te verkrijgen was en in plaats van daarover te zeuren, zijn ze begonnen met ontwerpen! Een kleine greep uit hun assortiment; invulboeken (oppasboek, schoolfotoboek, uitsprakenboek, kraamboek en een babyshowerboek, gepersonaliseerde posters, kaarten en planners.

Win een schoolfotoboek

Van Forest and bear mag ik ook twee van deze prachtige schoolfotoboeken aan onze lezers weggeven. Wil jij kans maken op een van deze twee invulboeken?

Volg ons op minstens een van onze socialmedia kanalen en laat een leuke reactie achter. We zouden het ook leuk vinden als je je vrienden vertelt over onze winweek en winacties.

De winnaars maken we bekend op 23 september. Veel succes!

Debbie van Dam en Amanda van den Berg gefeliciteerd!

34 Comments

 • Reply Marian B september 15, 2018 at 10:55 am

  Wat leuk! Mijn zoontje gaat net naar school, het zou erg leuk zijn om dit bij te mogen houden!

 • Reply Claudia Diependaal september 15, 2018 at 1:08 pm

  Hoi hoi,

  Ik doe graag mee, voor mijn kleindochter die over 2 weken naar school mag.

 • Reply Sjanne september 15, 2018 at 2:06 pm

  Superleuk! Ik doe graag mee! Ons meisje is net begonnen op de peuterspeelzaal afgelopen week, en ook daar worden al schoolfoto’s gemaakt. Zou super zijn!

 • Reply Sylvia september 15, 2018 at 6:25 pm

  Ik doe ook heel graag mee. Mijn dochtertje (3) is net op een Spaanse internationale school gestart. (Wij wonen om en om in NL en Spanje) Dus zeker leuk om zo’n boekje in te vullen voor later.

 • Reply Tamara september 15, 2018 at 9:05 pm

  Origineel idee, ik doe mee voor onze dochter!

 • Reply Shirley september 15, 2018 at 11:09 pm

  Ik doe mee!
  Mijn dochter is volgende week jarig en 5okt komt de schoolfotograaf zou dit een supertof cadeau vinden ?

 • Reply Kim september 15, 2018 at 11:14 pm

  Ooooh jaaaa deze moet ik ook nog voor onze dochter! Onze zoon heeft er eentje, maar onze dochter dus nog niet. Super leuk!!!

 • Reply Cindy Haandrikman september 15, 2018 at 11:53 pm

  ontzettend leuk zeg!! ik zou graag meedoen voor mijn dochters ze vinden het heel erg leuk om fotoboeken te bekijken en dit is natuurlijk helemaal leuk om van alle schooljaren foto’s en resultaten te kunnen zien. Als je ziet hoe snel ze groeien ! Superleuk om dit dus per jaar bij te houden en hun groei te kunnen vastleggen

 • Reply Nina Mol september 16, 2018 at 5:59 am

  Heel erg leuk! Ik doe heel graag mee!!

 • Reply Yvonne D. september 16, 2018 at 3:48 pm

  Ik zou ook héél graag kans maken. Mijn eigen schoolfoto’s liggen overal en nergens en een aantal is echt flink beschadigd, helaas. Met dit boekje is het meteen vanaf het begin goed bij te houden en super leuk dat er ook allerlei vragen in te vullen zijn. Tekeningen laten maken is ook zeker héél erg leuk om later terug te zien! Myrthe tekent graag, dus dat is geen probleem, haha!

 • Reply Laura K september 16, 2018 at 3:50 pm

  Super leuke manier om je schoolfoto’s en herinneringen te bewaren! 😀

 • Reply Yvonne D. september 16, 2018 at 3:51 pm

  Ohja, ik volg je op Twitter (@YDrenth) en heb het daar ook gedeeld via de knop onderaan deze post. 😉

 • Reply Gea Jager september 16, 2018 at 4:38 pm

  zelf leuk voor een juf

 • Reply Femke Dekker september 16, 2018 at 5:05 pm

  Leuk … deze zouden wij graag winnen!

 • Reply Lenny Wibbelink september 16, 2018 at 7:29 pm

  Aah, dat zou fijn zijn om de foto’s van onze dochter mooi in te lijsten en haar belevenissen in op te schrijven.

 • Reply wendy meulendijk september 16, 2018 at 7:58 pm

  geweldig voor mijn bonus dochter ik dope heel graag mee om haar hiermee te verrassen

 • Reply Hille Morel september 16, 2018 at 9:17 pm

  Ik doe graag mee, en heb geliked op facebook

 • Reply Nele V september 16, 2018 at 9:38 pm

  oh, zo leuk. Ons zoontje gaat nog maar één jaartje naar school en daar hebben we al mooie foto’s van, ook nog van zijn tijd in de crèche. Kunnen we al beginnen om dit tof boekje mee op te vullen.

 • Reply Manon Laurier september 17, 2018 at 1:56 pm

  Super leuk deze boeken! Mijn dochter gaat begin oktober naar de basisschool dus dan is zo’n boek helemaal te gek!

 • Reply Femke Wiebers september 17, 2018 at 8:25 pm

  Super leuk zeg!
  Ik doe graag mee voor ons zoontje 🙂

 • Reply Lynn Brekelmans september 18, 2018 at 11:30 am

  Ik vind dit echt de leukste en mooiste manier om de schoolfoto’s te bewaren, ik zou hier dan ook heel erg blij mee zijn! ☻

 • Reply Lynn Mahieu september 18, 2018 at 8:54 pm

  Ik word altijd vrolijk als ik deze leuke schoolboeken zie! Ik maak graag kans om mijn dochter later een mooi album te kunnen meegeven! 😀

 • Reply Chantal Obbink september 18, 2018 at 9:14 pm

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoon die volgende week zijn eerste schoolfoto heeft

 • Reply anja september 18, 2018 at 10:24 pm

  erg leuk om alle foto’s goed bij elkaar te kunnen houden

 • Reply wilmsen anita september 19, 2018 at 9:02 am

  Ik doe mee voor de kleindochter

 • Reply Riannaenco september 21, 2018 at 4:20 pm

  Wat een super leuke winactie! Ik waag graag een gokje voor zo’n tof boek!! Fingers crossed!

 • Reply Silène september 23, 2018 at 9:55 am

  Deze is leuk voor mijn zoontje en zijn neefje. Zijn even oud en zullen ongeveer gelijk naar school gaan.

 • Reply Loes Ouweneel september 23, 2018 at 10:10 am

  Wat leuk! Mijn oudste gaat nu net een paar weken naar school en ik zou het leuk vinden de foto’s bij elkaar te bewaren voor hem.

 • Reply Daniella september 23, 2018 at 10:19 am

  Nog op de valreep zie ik deze winactie. Ik zou dit boek heel graag winnen. Over 2 weken wordt mijn zoontje 4 en gaat hij op school starten. Lijkt me Superleuk om alles voor hem bij te gaan houden!

 • Reply Saskia Lemmens-van der Struif september 23, 2018 at 10:53 am

  Dat zou heel leuk zijn voor mijn dochter!

 • Reply Ingrid Hopster september 23, 2018 at 11:20 am

  Dit lijkt mijnzo super handig ben nu vaak al snel geneigd de foto’s in de kast te leggen en er niks meer mee tedoen, zo is het zoveel leuker voor later.

 • Reply AnnaB september 23, 2018 at 12:55 pm

  Wat een goed idee en mooi. Zo verdwijnen de schoolfoto’s niet verdwaald in een of andere la

 • Reply Jolein jolein september 23, 2018 at 3:02 pm

  Oh wat super handig is dit zeg !!! ​​ deze zijn echt ideaal voor als je later makkelijk alles terug kan kijken ?

 • Reply Corinne de Graaf september 23, 2018 at 3:18 pm

  Voor mijn dochter.Zit nu in groep 8 en ik heb nog veel losse schoolfoto’s en klasse foto’s liggen.

 • Leave a Reply