sealife-zeester-bad

SEA LIFE Oberhausen: opzoek naar Nemo, Dory en Meester Ray!

In de meivakantie zijn wij een dagje naar Duitsland geweest voor een bezoekje aan Legoland en SEA LIFE Oberhausen. Deze uitjes zijn goed te combineren met speciale voordeeltickets, én omdat ze op loopafstand van elkaar liggen. Mijn dochter Jade is dol op de Bubble Guppies en Disney Nemo en daarom gingen we opzoek naar Nemo, Dory en Meester Ray. Ik neem jullie mee langs de hoogtepunten van SEA LIFE volgens Jade & Elin.

Sealifeingang.jpg

Jade was nog nooit in SEA LIFE geweest en werd helemaal blij toen ze hoorde dat we visjes gingen kijken bij een groot aquarium. Samen met haar vriendinnetje Elin gingen we op ontdekkingstocht en bewonderen we hoe de onderwaterwereld eruit ziet.

SEA LIFE Oberhausen lijkt niet heel groot, maar schijn bedriegt. Het is namelijk is grootste van Duitsland en neemt je mee op reis door 17 verschillende gebieden op de wereld. Meer dan 2 miljoen liter water verdeeld over minimaal 45 tanks en meer dan 5.000 zeeschepsel. Onze meiden gingen als echte avonturiers op ontdekkingstocht. Er valt zoveel te zien, het is 1 grote levende zoekplaat voor de kinderen. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het als ouder ook erg leuk vind om zo actief met je kind mee te kijken.

And here we go…..

In de 5e wereld loop je de zwermring binnen, geweldig om te zien hoe de vissen daar een een behoorlijk tempo voorbij zwemmen. Op het filmpje hieronder kun je dat goed zien. Het beeld is minder scherp dan de foto’s maar dat mag de pret niet drukken.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Wh9iXbaJsKM[/embedyt]

duikboor-sealife

sea-life-oberhausen

De 7e wereld neemt je mee in een onderzeeër, Jade vond de kwallen erg fascinerend. In dit deel waan je je ook echt in een onderzeeër, er staat een bedieningspaneel en zelfs een periscoop. In het Noordzeegebied, wereld 8, kunnen de kinderen via een kruiptunnel door het bassin in een kijkkoepel kruipen en wanen ze zich midden in de Noordzee. Met je hoofd midden tussen de vissen, oog in oog, hoe geweldig is dat?

Kijk mama, de buik van de haai..

Wereld 12 was voor ons toch wel het hoogtepunt, de onderwatertunnel, hier hebben Jade en Elin best een tijdje gelopen en gezeten. Je ziet van alles over je heen zwemmen, haaien, roggen of een aal die zich verstopt in de boot. Mama kijk de buik van de haai..

Zo dik is het glas van de tunnel..
Het was net een sprookje in de tunnel, prachtig om dit mee te mogen maken!

Als kers op de taart mochten Jade en Elin ook een zeester voelen. Onder toezicht van een SEA LIFE medewerker mag je sommige dieren aanraken.

Onze conclusie

Wij vinden het echt een uitje voor het hele gezin. Zeker als je het combineert met Legoland. Een klein minpuntje voor de Nederlanders en Belgen die de Duitse taal niet beheersen, de uitleg op de bordjes is alleen in het Duits en Engels geschreven. Ik had Nederlandse uitleg eigenlijk wel verwacht aangezien Oberhausen dicht bij de Nederlandse grens ligt en hier ook veel Nederlandse bezoekers komen. Wel handig om vooraf te weten. Ik heb er bewust voor gekozen om niet alle werelden te benoemen, het is zo ontzettend leuk. In een paar uurtjes ontdek je de onderwaterwereld van onze aarde. Wij vonden het heel interessant. SEA LIFE moet je eigenlijk echt een keer beleven met je kinderen. Duik samen met je kinderen in de grootste levende zoekplaat van Duitsland.

Wij waren hier op uitnodiging voor Volgmama. Lees ook Nathalie’s blog over haar beleving van vorig jaar en kijk voor meer praktische tips, entreeprijzen en andere informatie op de Website van SEA LIFE Oberhausen.

Zijn jullie er al eens geweest?

3 thoughts on “SEA LIFE Oberhausen: opzoek naar Nemo, Dory en Meester Ray!

Geef een reactie