Sinterklaasboeken Unilever Winactie 2021

Nationale Sinterklaasboeken van Unilever + winactie!

Net zoals in de afgelopen jaren, heeft Unilever dit jaar weer (voor de 18e keer) drie leuke gratis sinterklaasboeken uitgebracht in samenwerking met drie bekende Nederlanders. Marieke Elsinga, Waylon en Carlo Boszhard hebben de boeken voor dit jaar geschreven. De boeken zijn binnenkort gratis verkrijgbaar in supermarkten bij aankoop van bepaalde actieproducten. Daar worden wij blij van! Spaar jij ze ook dit jaar weer bij elkaar?

Gratis sinterklaasboeken 2021

Wat een feest! De sinterklaasboeken zijn vanaf volgende week 15 november t/m 5 december (zolang de voorraad strekt) gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Marieke Elsinga en Waylon zijn de eerste twee schrijvers van de achttiende editie van de nationale sinterklaasboeken. Voor zowel de presentatrice als de zanger is het hun schrijversdebuut. Carlo Boszhard is de derde bekende Nederlander, hij heeft al enige ervaring met schrijven door zijn werk.

Ook leuk: speciaal voor kinderen in Friesland zijn deze boeken ook in het Fries vertaald! Hoe cool is dat?

1. Sint en de magische noot – door Waylon

sinterklaasboek-unilever-2021-boek-waylon

Het sinterklaasboek van Waylon heeft als titel Sint en de magische noot. Hoofdpersoon Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar dan komt die donkere nacht van 4 december. Verdwijnt de muziek uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas? Het is een sprookjesachtig verhaal over bang zijn en hoe verbeeldingskracht en muziek dan kunnen helpen. De Engelse illustrator Lee Hodges heeft de tekeningen gemaakt. Hij laat zich inspireren door de kleuren van latino-culturen, de chaos van street art en de ritmes van muziek. Lee werkt mee aan festivals voor klanten als Womad, the Lincoln Centre New York en het Cheltenham Jazz Festival. Tevens heeft hij diverse albumhoezen ontworpen. 

2. Pietenpoezen – door Marieke Elsinga

unilever-sinterklaas-boek-2021-marieke

Het sinterklaasboek van Marieke Elsinga, die haar liefde voor katten nooit verbergt, heeft haar boek Pietenpoezen genoemd. De hoofdpersoon in dit verhaal is de eenzame zwerfkat Kiki, ook de naam van haar eigen kat. Kiki ontdekt bij toeval het huis van Sinterklaas. Met haar komst begint een onwaarschijnlijk avontuur waarin Sinterklaas zijn vertrouwde Pieten mist en steeds meer in paniek raakt… De tekeningen zijn van de in Moskou wonende Katerina Gorelik. Ze studeerde rechten maar wilde niets liever dan tekenen. Ze is dol op dieren die haar inspireren om nieuwe boeken te maken. Haar boeken zijn uitgegeven in Frankrijk, Rusland, Italië, Nederland, Portugal, Korea en China.

3. Een brief aan Sinterklaas – door Carlo Boszhard

sinterklaasboek-carlo-boszhard-unilever-2021-actie

Schrijven is Carlo Boszhard niet vreemd. Voor zijn televisiehit De TV Kantine schrijft hij dagelijks scènes en grappen uit. Ook heeft hij al een paar jaar ervaring in het schrijven van schoolmusicals voor groep 8. 

Voor dit verhaal heeft Carlo zich laten inspireren door wat kinderen al jaren doen: een brief schrijven aan Sinterklaas. ‘Het boek heet ook Een brief aan Sinterklaas,’ vertelt Carlo. ‘Het is een boek dat je én kunt voorlezen én door oudere kinderen zelf kunt laten lezen. Ik ben er trots op dat ik het schrijven van een kinderboek aan mijn CV kan toevoegen.’

In het sinterklaasboek Een brief aan Sinterklaas woont hondje Kees in een asiel. Hij voelt zich een buitenbeentje. Als andere dieren in het asiel een nieuw baasje krijgen, wordt Kees steeds verdrietiger. Helemaal als Gijs de rat hem ook nog flink pest. Dan krijgt Kees een geweldig idee. Wat nou als hij Sinterklaas een brief schrijft?

Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

De sinterklaasboeken van vorig jaar nog eens bekijken? Klik hier om te zien welke boeken vorig jaar werden uitgegeven.

Sint 2021Sint 2021

Winactie Sinterklaas boeken

Wij geven op Volgmama.nl de complete set met drie sinterklaasboeken van Unilever weg. Wil jij kans maken op de set met boeken van Waylon, Marieke en Carlo?

Laat dan een reactie onder deze blog of op de Facebookpost achter.

De winnaars ontvangen rond 20 november bericht. Veel succes!

De twee winnaars hebben inmiddels een mailtje ontvangen.

147 thoughts on “Nationale Sinterklaasboeken van Unilever + winactie!

 1. Whaw wat zou dat leuk zijn om deze 3 boeken te winnen. Normaal kregen we ze wel via mijn moeder maar doordat ze is overleden en wij zelf niet vaak de producten kunnen kopen zal het hoog uit 1 boek voor ons worden dit jaar dus wij doen graag mee

 2. Ow wat super leuk. Ik doe graag mee voor mijn zoon(4jaar) en dochter(7maand
  Nu Sinterklaas voor de deur staat is het nog leuker om savonds naar bed te gaan, met als eerste natuurlijk een verhaaltje over Sinterklaas.

 3. Leuk voor de jongste! Hij pakt nu al de voorleesboeken van sinterklaas uit de kast dus voordat hij er is ben ik straks al er door heen. 😅. Dus nieuwe boeken zouden top zijn 👏

 4. Sinterklaas boeken worden hier het hele jaar gelezen. Onze jongste dochter zit nu in groep 3, dus zij kan al steeds meer zelf lezen. En dan weet ik 100% zeker, dat ze deze steeds wilt lezen.

 5. Ik maak heel graag kans mijn zoontje Bart te mogen verrassen met deze geweldige boeken. Nu hij in groep 4 zit leest hij steeds meer zelf, maar vindt het ook (nog) heel fijn om voorgelezen te worden door papa! 👨‍👦❤️📘🎁🤞🏼🍀

 6. Sinterklaasje wij houden van jou 🙂 En dit pakket vol leuke boeken is wow!! Daar zouden we heel gelukkig mee zijn. Samen lezen is zo gezellig en fijn. De pietenpoezen => fantastisch is dat. Zelf hebben mijn twee meiden en ik ook een kat. En de andere boekjes zijn vast net zo mooi. Dus als de kids hun schoentje zetten met een wortel en hooi. Geeft Sint ze dan wat lekkers, mijn dametjes zijn zo zoet. Gooi aub mijn naam in de grote hoed. Dan zingen we Sinterklaas kapoentje en Hoor wie klopt daar… Nu nog even flink duimen maar!!!!

 7. De Sinterklaastijd is altijd een gezellige tijd. Deze boeken zou ik graag samen lezen met mijn kinderen. Natuurlijk neem ik ze ook mee naar school zodat er nog meer kinderen van deze verhalen kunnen genieten.

 8. Ik doe heel graag mee voor dagcentrum het palet! Hier krijgen kinderen met een autisme spectrum stoornis dagopvang aangeboden! Deze boeken zouden een aanvulling zijn voor hen!

 9. Wat een cadeautje van een winkans..! Heel graag zet ik mijn schoen hiervoor. Als ik de gelukkige winnares mag zij, dan vul ik daar weer schoentjes in een maatje kleiner mee. ,-)

 10. Ik doe heel graag mee voor mijn lieve neefjes. Ik lees altijd heel graag voor en zij vinden het superleuk. Als ik dit win ga ik ook zeker m’n neefjes er meteen uit voorlezen!

 11. Owww leuk voor onze twins die we nog met heel veel plezier voorlezen maar die langzaam ook zelf woordjes leren kennen en eerste stapjes zetten tot zelf lezen wat een enorm belevenis is een boek over Sinterklaas daar willen ze dolgraag mee beginnen

 12. Ohh wat leuk! Sinds dit schooljaar regel ik voor de klas van onze oudste zoon bij elk thema boeken bij de bieb. Maar dit zou de kinderen in de klas natuurlijk echt blij maken dus ik doe heel graag mee!

 13. Oh leuk leuk leuk zeg !!! Nou ik waag dolgraag een kansje mee want mijn jongste dochter is al weken Sinterklaas liedjes aan het oefenen en de Sinterklaas pelen die we hebben aan het lezen. Dus die is daar bijna mee uitgelezen. Hoe gaaf als ze weer 3 nieuwe sinterklaas boeken heeft liggen om in verder te gaan 🥰

 14. O wat zouden de kleuters uit mijn klas blij zijn met de drie Sinterklaasboeken
  En ook ik als juf ben dol op deze verhalen en spaar deze boeken al jaren.
  Dus ik duim en hoop dat wij van de Beverburcht in Vught deze boeken winnen.
  Dan gaan er 28 kleuters heel erg van genieten.

 15. Jaaaah voor mijn dochter Robyn van 6 jaar. Die loopt al een paar dagen te stuiteren door het huis. Sinterklaasenthousiasme;)
  En ze kan ook al een beetje zelf lezen, dus de boeken zal ze erg leuk vinden!

 16. Wij hebben hier thuis al veel leesboeken over sinterklaas. Geweldig om rond deze tijd eruit voor te lezen. Ik zou deze boeken meegeven aan mijn dochtertje naar school. Kunnen ze voorgelezen worden met nieuwe boeken in groep 1/2

 17. Oh. Wat leuk! Weer 3 nieuwe boeken. Ik heb de hele serie al beveiliging deze er ook graag bij hebben. Ik werk op school en neem ze ieder jaar mee naar school. De kinderen verslinden dan het ene na het andere boek.

 18. Na een hele middag alle supermarkten in de omgeving te hebben bezocht, helaas nergens de boeken meer kunnen vinden! Dus dit is een geweldige win actie, als cadeautje voor mn neefje!

 19. Heel graag voor in mijn kleutergroep!
  Helaas zoveel boeken weg moeten doen ivm de plaatjes…
  En voorlezen is juist zo fijn en belangrijk voor deze doelgroep!!
  Liefs van Saskia

 20. Graag om onze traditie voort te zetten, wij lezen al een paar jaar de boeken voor op 5Dec voor aan onze kleinkinderen. Dit jaar helaas geen boeken omdat de Dekamarkt in Blokker( voorheen Deen) ze niet heeft.

 21. Graag om onze traditie voort te zetten, wij lezen al een paar jaar de boeken voor op 5Dec voor aan onze kleinkinderen. Dit jaar helaas geen boeken omdat de Dekamarkt in Blokker( voorheen Deen) ze niet heeft.

 22. Hallo ik heb geprobeerd een boek te krijgen met de producten die erbij horen maar alle boeken waren al op / weg .
  Vreselijk ik had zo graag mijn kleinzoon Rafael voor gelezen wat een pech zeg alles weg .

 23. Leuk voor mijn dochter (4) die dit jaar voor het eerst helemaal into Sinterklaas is! Ze heeft het er de hele dag over en volgt trouw het Sinterklaasjournaal. We lezen graag samen gezellig tegen elkaar aan op de bank of we liggen samen in haar bed voor ze gaat slapen. Dat zijn echt onze momentjes en ik vrees dat deze Sintboeken hier waarschijnlijk het hele jaar door gelezen gaan worden.. dus ze komen hier goed terecht! 😂

 24. Sinds dit schooljaar pas ik op mijn kleindochters die gek zijn op lezen (voorlezen). Vorige week het schoolboek voorgelezen geschreven door Mies Bouwman! Zo leuk! Boekjes komen goed terecht. Daarna gaan ze naar de school van mijn kleindochters!

 25. Ik doe graag mee voor mijn groep 4/5! Ze vinden het heerlijk om tijdens het zelfstandig lezen te lezen in de prentenboeken over en van Sinterklaas. Na het zelf lezen, lezen ze deze dan weer voor aan groep 1/2.

 26. Ik heb al een aantal sinterklaasboeken van de voorgaande jaren, maar ik kan wel een nieuwe aanvulling gebruiken. De boeken van unilever zijn altijd verassend, grappig en leuk. Heel leuk om die variatie te zien.

 27. Bijna heb ik alle Sinterklaasboeken van Unilever compleet (17 jaargangen!) Daar horen natuurlijk ook die van 2021 bij. Moeilijk te krijgen voor mij omdat de supermarkten die mee doen aan de actie, niet in mijn buurt zitten. Dus ik hoop op een gelukje

 28. Wat gaaf voor mij twee kinderen. Wij vieren ieder jaar Sinterklaas bij mijn vader en bonusmoeder. Geweldig en ook al zij wij al lang volwassen, dan zijn we zelf bet kinderen . Ik doe graag mee

 29. Jaaaaa! Mijn zoontje Luuk van 5 is helemaal gek van Sinterklaas.

  Hij speelt thuis het Sinterklaas journaal na en is helemaal gek van de Sint verhalen.

  Dit zou een super leuk cadeau voor hem zijn.

Geef een reactie