SOS Bandjes van Goedgemerkt Review Ervaring Blog

SOS bandjes: dé musthave voor dagjes uit en op vakantie

Help! Je kleine kindje in een te drukke omgeving – bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een dagje uit – uit het oog verliezen, is de schrik van iedere ouder. Maar hoe goed je ook oplet, een kind kwijtraken kan iedereen in een oogwenk overkomen. Daarom ben ik maar wat blij met de leuke én handige rubberen SOS bandjes van Goedgemerkt! Het geeft mij als ouder een fijn gevoel dat mijn kinderen een naambandje dragen met daarop mijn mobiele telefoonnummer.

Waarom een SOS bandje voor kinderen?

Een SOS bandje; is dat nou echt nodig voor kinderen, en waar gebruik je zo’n bandje voor? Nou noodzaak is het niet, maar hét is wel een ontzettend handig en fijn product. Voor mij zijn SOS kinderbandjes een zomer essential en niet meer weg te denken bij dagjes uit zoals pretparken, evenementen en op vakantie.

Tip: als je er een koopt, investeer dan meteen in een duurzame SOS band voor je kind. Eentje die lang(er) mee gaat. Dus geen dunne wegwerp armbandjes van papier of plastic. De papieren bandjes waar je zelf op kunt schrijven zitten bovendien ook niet zo comfortabel bij je kindje (spreekt uit eigen ervaring) en de tekst kan vervagen in het water, door de zon of door zonnebrand.

Een SOS bandje voor kinderen is handig bij:

 • dagjes uit
 • op evenementen
 • op de camping
 • op vakantie
 • bij schoolreisjes
 • allergieën
 • onvoorziene ongelukjes

Wat zet je op een SOS armband?

Persoonlijk hebben wij ervoor gekozen om de naam van onze kinderen en mijn telefoonnummer op de SOS bandjes te laten zetten. Maar je kunt er ook medische gegevens op laten zetten, bijvoorbeeld als je kindje een afwijkende bloedgroep of een allergie heeft.

De woorden ICE (In Case of Emergency), SOS, HELP of ‘I Love Mama’ kun je ook i.p.v de kindernaam gebruiken.

Review Ervaring SOS armbandje Goedgemerkt
SOS bandje van Goedgemerkt

Alternatieve SOS producten voor kinderen

Laatst sprak ik met een lieve collega-blogger over SOS armbandjes bij kinderen. Zij vertelde dat ze regelmatig met een pen haar telefoonnummer op de arm van haar kindje schreef. Dat heb ik vroeger ook wel eens gedaan, in geval van nood als ik geen bandje mee had. Niet ideaal, maar beter iets dan niets denk ik dan.

Tijdens dat gesprek vertelde ze dat haar zoontje de armbandjes nooit wilde dragen. Hij wilde niets om zijn pols en haalde het armbandje er steeds opnieuw af. Dat is jammer. Misschien zijn er zelf te ontwerpen plaktattoos met een leuk plaatje en telefoonnummer iets voor hem, maar zoiets ben ik online nog niet tegengekomen.

Er bestaan voor kinderen ook nog andere SOS producten zoals een stoere ketting met naamplaatje (ook gezien bij Goedgemerkt) of een horloge met GPS tracker waarmee je je kindje snel terug kunt vinden binnen.

Review: mijn ervaring met de SOS bandjes van Goedgemerkt

SOS bandjes zijn er in alle soorten en maten. Van eenmalige wegwerp bandjes van papier tot bandjes van leer, met kralen of juist van stof of rubber. Praktisch of modebewust. Wij kozen voor de rubberen SOS bandjes van Goedgemerkt en het leuke is dat je ze helemaal zelf kunt ontwerpen. Ze zijn te bestellen vanaf 7,95 en bestel je er meer, dan krijg je korting.

De bandjes zijn van rubber en kan je zoals je ziet helemaal platdrukken. Zo flexibel zijn de armbandje. Ze zijn ook een beetje rekbaar en gemakkelijk om en af te doen als je de juiste maat hebt. Ze glijden niet zomaar van je pols, dus dat is ook een fijn idee. Je kunt tijdens het ontwerpen twee regels tekst invoeren, die op het bandje komen te staan, en zelfs een leuk figuurtje.

Mijn dochter koos voor een unicorn en mijn zoon een dino. Al is een poep-emoji ook wel keigrappig!

Voordelen van de Goedgemerkt SOS bandjes

 • Ze zijn leuk en stoer
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Meten is weten voor de juiste maat
 • Zelf te designen
 • Watervast
 • Gaan lang mee
 • Snelle verzending

Mijn kinderen laten de gepersonaliseerde SOS bandjes van Goedgemerkt wel om, vinden ze erg leuk en mijn oudste van 12 jaar kwam twee keer bij mij vragen waarom ik voor hem niet zo’n bandje had gekocht. Hij vond die van zijn broertje namelijk ook wel stoer. 😉

Heb jij al eens aan een SOS bandje gedacht?

Geef een reactie