Steunkousen in de zomer - Kledingtips en zomerse outfits met compressiekousen

Zo draag je zomerkleding met steunkousen

Vanwege een diep veneuze trombose draag ik al een tijdje steunkousen. In medische termen worden ze vaak compressiekousen genoemd. Ze zijn alles behalve hip en ik loop er niet bepaald mee te showen. Met dit warme weer of een hittegolf wil je graag zomerse kleding aan, maar wat kan je dan het beste aantrekken? Dat was voor mij ook even uitzoeken. Ik dook meteen mijn kledingkast in opzoek naar de beste kledingmogelijkheden. Een korte broek of een kort jurkje staat nu eenmaal niet zo charmant in combinatie met steunkousen….

Draag jij om wat voor reden ook medische compressiekousen, een -panty of sokken en ben jij benieuwd welke zomerkleding je als vrouw wél mooi kunt combineren tijdens het dragen van steunkousen? Ik deel graag mijn kledingtips en favoriete outfits met jullie en hoop andere vrouwen die steunkousen moeten dragen te helpen met mijn ervaringen en deze kledingsuggesties.

Kledingtips voor steunkousen tijdens de zomer

Na een behandeling van een x aantal dagen zwachtelen (ik had echt een megadik trombosebeen) werd er een steunkous voor mij aangemeten. In de eerste maanden had ik een steunkous met noppen tot aan mijn lies. Na vijf maanden heb ik twee steunkousen tot net onder de knieën gekregen. Ze verdienen absoluut geen schoonheidsprijs maar het is voor mij ontzettend belangrijk dat ik ze dagelijks draag. Ik ben wel blij dat ik zelf de kleur mocht kiezen en dat ik niet van die porseleinwitte-oma-sokken kreeg. Ik draag nu een luxe uitvoering steunkousen van het merk Jobst, in de kleur caramel. Deze zitten erg prettig en ik moet er de zomer mee door.

Maar eerlijk? Steunkousen in combi met een kort zomerjurkje (wat ik normaal graag draag!) ziet het er al snel uit als een ma-flodder look! Als je een steunpanty tot aan je heupen hebt, kun je best een kort zomerjurkje aan. Draag er espadrilles of toffe sneakers onder en niemand die het opvalt dat jij een compressiepanty draagt.

Maxi jurk of lange rok op warme dagen

Op de foto hierboven draag ik een maxi jurk van John Cabot, steunkousen van Jobst en TOMS schoenen. Een maxi jurk of -rok zit heerlijk en het valt dan niet zo op dat je steunkousen draagt. In de ochtenden en avonden kun je hier heel leuk een spijkerjasje op dragen.

Zijde of linnen broeken met wijde pijpen

De stoffen zijde en linnen hebben een verkoelend effect in de zomer. Een wijde linnen broek zit heerlijk en is dus niet broeierig als een spijkerbroek met steunkousen. Eventueel zou je voor een capri (3/4 lengte) broek kunnen kiezen als deze over de bovenrand van de kousen uitkomt.

Lange jumpsuit

Jumpsuits met lange beenlengte camoufleren je steunkousen. Het staat zomers en je hebt ze in veel verschillende stijlen. Draag er een paar leuke armbandjes bij om je outfit compleet te maken.

Hoe draag jij steunkousen in de zomer?

Geef een reactie