Besparen op een dagje uit - 5 tips

Tips om te besparen op de entreeprijzen van uitjes

Een dagje uit met de kinderen? Wij kunnen er geen genoeg van krijgen, maar soms is het best duur. Toch gaan we er vaak op uit zoals jullie op mijn Instagram feed zien, soms op uitnodiging van de blog, maar we betalen ook veel zelf. Om uitjes betaalbaar te houden deel ik jullie mijn tips om te besparen op de entreeprijzen.

Besparen op een dagje uit

Making memories. Dat kan van alles zijn zoals samen koekjes bakken met je kinderen, een speurtocht door het bos, of met de trein naar familie. Superleuk allemaal! Doen we ook… Maar elk kind droomt toch wel eens van een dagje weg naar een attractiepark of dierentuin?

Helaas is het in werkelijkheid voor veel gezinnen (bijna) niet te veroorloven. De prijzen voor een dagje uit zijn duur en stijgen de pan uit in 2019. Er zijn natuurlijk ook tips voor gratis dagjes uit met kinderen, die ook als leuke uitjes worden ervaren. Niet alles hoeft geld te kosten. 😉

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om te besparen op een dagje uit naar een museum, pretpark of dierentuin. Zelf betalen wij bijna nooit de hoofdprijs voor een uitje, omdat we eerst kijken of het goedkoper kan dan de originele prijs.

Kinderen gratis mee

Misschien ligt de drempel wat lager om eerst eens een museum, attractiepark of dierentuin te bezoeken waar je niet voor kinderen hoeft te betalen. In sommige dierentuinen, musea of attractieparken mogen kinderen tot een bepaalde leeftijd of lengte gratis mee naar binnen. Bij pretpark Walibi mogen kinderen tot 5 jaar, en bij Plopsa Indoor Coevorden kinderen tot 85 cm (gemeten met schoenen), gratis mee naar binnen.

Als je dan 1 op 1 gaat met je kindje, dan is het meteen al een heel stuk goedkoper dan met het hele gezin.

Supermarkt acties

Elk jaar zijn er weer supermarkt acties waarbij je kunt sparen op dagjes uit. Begin dit jaar kon je bij de Deka markt sparen voor gratis entreekaarten voor dierentuin Artis. Zo heeft Albert Heijn ook een actie waarbij je nog tot 18 augustus 2019 kunt sparen voor een 2e gratis kaartje, voor een dagje uit naar keuze in heel Nederland. Ook winkels als Zeeman, Ter Stal en Wibra hebben in de zomer vaak kortingsbonnen voor Avonturenpark Hellendoorn en pretpark Slagharen.

Veilingen

Via Vakantieveilingen.nl en Ticketveiling.nl kun je bieden op dagjes uit en vaak al vanaf 1 euro. Let wel even op eventuele administratiekosten en bedenk van te voren wat je er maximaal voor uit wilt geven.

Online kortingsacties

Zelf maak ik vaak gebruik van de kortingsacties van Socialdeal.nl, Actievandedag.nl, Tripper.nl en Groupon.nl. Hier heb ik al regelmatig entreekaartjes gekocht voor de helft van de prijs. Dat is leuk voor je portemonnee!

Kijk op Marktplaats

Soms bestellen (of krijgen via een loterij) mensen online kaarten voor een attractiepark of dierentuin, bijvoorbeeld voor hun vakantie, en kunnen er wegens omstandigheden niet meer heen. Marktplaats.nl staat vol met entreekaarten voor een dagje uit waarop je kunt bieden en vaak zijn de mensen al blij dat ze hun kaarten toch nog kwijt kunnen omdat ze voor een bepaalde datum gebruikt moeten worden.

Kijk jij altijd eerst of je de entreekaarten voor een dagje uit met korting kunt kopen?

besparen op dagje uit met kinderen

Geef een reactie