Hal inrichten tips warm welkom

Tips voor een warm welkom in de hal

De hal is meestal de eerste plek in huis waar je jouw gasten zult ontvangen en staat ook wel bekend als het visitekaartje van je woning! Met drie kinderen in huis oogt de entree bij ons al snel wat rommelig. Is dit voor jullie ook zo herkenbaar? Tel maar eens al die jassen, schoenen en tassen bij elkaar op…

Een ding is zeker, er mag geleefd worden. Toch kun je al met een paar ‘kleine’ aanpassingen een mooie én persoonlijke hal maken. Met de vier (interieur)tips die wij hieronder delen, creëer je een warm welkom in de hal. Doe er je voordeel mee!

Vloerisolatie voor een warm binnenkomen

Veel oude huizen hebben helemaal géén vloerisolatie. Dat is jammer want woningen verliezen daardoor vaak veel warmte via de vloer. Soms wel tot 15 procent! Nieuwe vloerisolatie is een overweging zeker waard. Uiteindelijk bespaar je daarmee ook weer op de maandelijkse stookkosten.

Ook zou je eens informatie kunnen inwinnen over kruipruimte isolatie. Dat kan tegenwoordig met verschillende materialen.

Vloerkeuze in de hal

De vloer is de basis van iedere hal. Hier kijken onze ogen vaak als eerste naar als we binnenkomen. Tenzij je een opvallend kunststuk in de hal hebt pronken… Vloerbedekking is lekker warm aan de voeten maar niet erg handig met vieze schoenen. Laminaat daarentegen is vaak niet vochtbestendig (denk aan natte schoenen, jassen en paraplu’s) en kan op den duur uitzetten. Een marmoleum of een pvc vloer is vaak wat duurder maar heeft het voordeel dat het makkelijk schoon te houden is. Een marmeren of stenen vloer kan ook, maar oogt vaak wat kil en koud. Welke vloer jij kiest, is natuurlijk aan jou!

Kies de juiste sfeerverlichting

Durf met licht te experimenteren. Een donkere hal oogt duister, een lichtere hal veel vriendelijker. Sfeerverlichting is daarom uiterst geschikt om een warm welkom in de hal te creëren. De keuze van de lamp(en) hangt af van de grootte van je hal en je eigen smaak.

De hal inrichten met mooie opbergmeubels

Een kapstok heeft een functioneel doel en heb je in veel verschillende stijlen. Kijk ook eens rond bij meubelcentra. Daar heb je vaak complete sets om een hal mee in te richten. Zo hebben wij bijvoorbeeld een Country Style kapstok met mandjes en een bijpassend opbergbankje en kast uit dezelfde meubelserie. Heb je genoeg ruimte over, dan staat een relaxte stoel of side-table met spiegel ook heel vriendelijk. Bovendien doe je een hal groter laten lijken met een grote spiegel.

Hoe heb jij je hal ingericht? Zou je daar iets aan willen veranderen?

Nu je dan toch hier bent, bekijk ook eens onze blogartikels voor het inrichten van een aparte waskamer of hoe je een eethoek gezellig maakt.

One thought on “Tips voor een warm welkom in de hal

  1. Inderdaad, de hal is het eerste wat mensen zien van jouw woning en dus moet het een goede indruk achterlaten! Wat je ook kunt doen, is een mooie Velvet stoel neerzetten. Dit ziet er luxe uit en is ook nog eens praktisch om je schoenen bijvoorbeeld op aan te doen!

    Jo

Geef een reactie