Baby kookboeken - Top 5 leukste receptenboeken voor baby en peuter 0-4 jaar

5 leuke kookboeken met recepten voor baby en peuter

De eerste hapjes van je baby. Voor je het weet is het zover. Nu kun je easy peasy voor kant-en-klaar gaan maar je kunt ook zelf eten maken voor je kleintje. Met een baby kookboek? Hartstikke handig, er zijn veel receptenboeken speciaal gericht op kinderen van 0-4 jaar! Heb je veel plezier van. In dit blog deel ik 5 leuke en inspirerende kookboeken voor baby én peuter.

Baby kookboeken

Zelf hapjes maken is leuk om te doen als je daar tijd voor hebt. Je maakt vaak meerdere porties die je ook makkelijk kunt invriezen en bovendien weet dan meteen wat je aan je kleintje geeft. Veel kant en klare babyhapjes (potjes e.d.) hebben veel extra toevoegingen om het hapje langer houdbaar te maken.

De top 5 leukste baby kookboeken (volgens ons) staan hieronder in willekeurige volgorde. Leuk om op je verlanglijstje te zetten voor de feestdagen, als kraamcadeau of om aan een mommy to be te schenken tijdens een babyshower.

Leuke baby kookboeken voor kinderen van 0-4 jaar
Leuke baby kookboeken voor kinderen van 0-4 jaar

1. Opperdepop basiskookboek AH

Het Opperdepop basiskookboek heb ik zelf al 11 jaar in de kast liggen. Ik kreeg dit boek ooit als kraamcadeau na de geboorte van mijn oudste zoon. In tussentijd is het boek al een paar keer herdrukt vanwege de vele belangstelling en populariteit! Volgens mij kun je Opperdepop ook nog steeds bij de AH winkels kopen.

In het AH Opperdepop kookboek staan meer dan 150 recepten voor baby’s vanaf 6 maanden en kinderen tot 4 jaar. Voor de meeste recepten heb je gelukkig niet veel ingrediënten nodig, dat maakt het aantrekkelijk om echt van alles te proberen. Van babyhapjes tot knapperige courgetterolletjes. De beschrijving is duidelijk en de recepten staan mooi gepresenteerd op de foto. Ook staan er traktatie ideeën in en aanvullende tips en leuke weetjes. Het boek dat ik heb (uitgave 2006) is zo’n 300 pagina’s dik. Wow!

2. Eten met nijntje kookboek

Het baby kookboek Eten met nijntje van uitgeverij Mercis en schrijver Samuel Levie is vrij nieuw (2019) en telt 143 pagina’s. Een tijdje geleden mocht ik het boek reviewen en ik ben er nog steeds erg blij mee! Wat dit nijntje kookboek erg leuk maakt is dat er tussen de heerlijk uitziende gerechten (korte) verhaaltjes in staan om voor te lezen. Er staan tips in om het eten met je kindje leuker te maken (herken je soms de strijdt aan tafel?). Er staan een paar gerechten in die je een baby zou kunnen voorschotelen zoals ‘regenboogpuree’ maar de meeste gerechten (veelal vegetarisch) zijn eigenlijk meer geschikt voor peuters en kleuters. Daarom ook prima als cadeau voor de eerste verjaardag. Samen lezen samen eten. Gezellig!

3. Easy Peasy

Een gezonde basis voor de allerkleinsten staat er onder de titel van babykookboek Easy Peasy. Het is een kookboek voor kindjes van 0-4 jaar en telt 160 pagina’s. Prachtige foto’s en zoals de titel al zegt zijn de gerechten makkelijk te maken. Een kind kan de was doen… eeeh… lekker eten straks. Er staan trouwens niet alleen gerechten in. Easy Peasy is namelijk ook meteen een handleiding voor ouders op het gebied van eetgedrag. Ik heb het boek op de Gezondheidsbeurs ingezien. Echt een mooi en interessante bundel!

4. Van kleine spruit tot toffe peer

Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen, mede oprichter van GoodBabyFood, is een prachtig kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa’s en mama’s (in spe). In het baby kookboek staan voornamelijk recepten met groente en fruit en ook leuke traktaties. Van kleine spruit tot toffe peer is ideaal voor drukke en/of werkende ouders: elk recept is gemaakt voor het hele gezin, inclusief baby. Zo heb je jarenlang plezier aan dit boek!

5. Eten voor kleintjes babykookboek

Baby kookboek Eten voor de kleintjes van Stefan kleintjes is ook al jarenlang een begrip. Voor borstvoedende mama’s een echte musthave. De Rapley methode voor baby’s word uitgebreid in dit boek beschreven en gestimuleerd. Er staan zeker een aantal recepten in voor je baby maar het is voornamelijk een informatief boek over voeding voor kleintjes.

Welk baby kookboek is jouw favoriet?

Top 5 leukste baby kookboeken

*Dit blog bevat affiliatie linkjes van Bol.com. Als jij iets besteld via deze linkjes ontvang ik hierover een kleine commissie. Dit kost je niets extra en je doet ons er plezier mee.

Geef een reactie