trampoline onderhouden - zo geniet jij het langst van je trampoline

Met deze onderhoudstips geniet jij het langst van je trampoline

Het is een superleuk product in de zomer. Je kinderen gaan naar buiten en kunnen lekker hun energie kwijt op de trampoline. En als ze moe op bed liggen, kun je zelf ook nog eens een sprong wagen. Maar veel trampolines vergaan makkelijk en liggen binnen een paar jaar op de stort. Met deze onderhoudstips kun jij nog jaren genieten van je trampoline.

Neem voorzorgsmaatregelen voor je gaat springen

Het klinkt een beetje belerend, maar het scheelt echt als je niet met schoenen op de trampoline gaat. Je zorgt er zo voor dat de springmat langer meegaat en minder snel slijt. De meeste kinderen doen gekke dingen op een trampoline, dus de springmat heeft sowieso al een hoop te verduren.

Bescherm je trampoline tegen de regen

Als je weet dat het weer wat minder wordt en dat gebeurt nogal eens in Nederland, dek je trampoline dan af met een beschermhoes. Dat zorgt ervoor dat de onderdelen langer goed blijven en dus langer meegaan.

Je kunt onderdelen vervangen

Wanneer een onderdeel toch vergaan is door het weer of door intensief gebruik, kun je deze makkelijk vervangen. Zo hoef je niet meteen de hele trampoline te vervangen of weg te doen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk de trampoline rand vervangen of de veren van de trampoline. En zelfs de springmat kun je vervangen mocht hij niet meer bestand zijn tegen al het geweld.

Bereid je voor op de winter

In de winter zullen weinig kinderen ervoor kiezen om te springen op de trampoline. Naast dat het koud en guur is, is de mat vaak nat en ligt de trampoline vol met bladeren. Dit is ook niet goed voor de trampoline zelf. Het is even een werkje, maar haal de trampoline naar binnen in de winter. Heb je voldoende ruimte binnen, dan kun je hem in zijn geheel naar binnen halen, maar bij de meeste zal hij (deels) uit elkaar gehaald moeten worden. Dit geeft ook meteen het gras weer de ruimte om te ademen.

Veranker je trampoline

In Nederland hebben we nog al eens te maken met flinke wind. Om je trampoline heel te houden, is het dan beter om je trampoline te verankeren. Hier zijn speciale sets voor en dat voorkomt dat je trampoline er vandoor gaat tijdens een fikse storm. Jouw trampoline zal niet de eerste zijn die ineens bij de buren in de tuin staat.

Ook een trampoline moet je schoonmaken

Zeker omdat hij veel buiten staat, is het belangrijk dat je trampoline regelmatig schoongemaakt wordt. Dat verlengt de levensduur doordat je voorkomt dat hij snel gaat verweren en bacteriën hun werk gaan doen.

Lees ook onze blog over populair buitenspeelgoed voor peuters en kleuters.

Geef een reactie