trouwring-verkopen-na-scheiding

Je trouwring verkopen na de scheiding

De kosten van trouw- en verlovingsringen kunnen al snel hoog oplopen. In Nederland kost een set trouwringen gemiddeld 1200 euro! Wanneer je ervoor kiest te scheiden van je partner is dit natuurlijk erg verdrietig. Een lichtpuntje is echter dat je je trouwring niet meer hoeft te dragen en dus kunt verkopen. Dit levert toch wel een aardig zakcentje op, wat je vast goed kan gebruiken na de scheiding. In dit artikel zullen we een aantal tips geven hoe je gemakkelijk geld kunt verdienen aan je trouwring.

Bepaal de waarde

Om de exacte waarde van je trouwring te weten te komen kun je deze laten taxeren bij specialisten van waarde. Zo kom je erachter wat een eerlijke prijs is voor jouw ring en voor hoeveel je je trouwring kunt verkopen. Ook krijg je na de taxatie meteen een bod op jouw trouwring. De taxatie is meestal gratis en volledig vrijblijvend. Je hoeft dus niet direct te beslissen of je de trouwring wilt verkopen of niet. Wel kun je het geld meteen uitbetaald krijgen en dit kan zelfs contant als je dit liever hebt. Ook is het slim om de trouwring te verkopen aan dit soort bedrijven omdat zij precies weten hoeveel het goud waard is op het moment en ze er geen marge aan proberen over te houden, zoals juweliers die ook andere sieraden verkopen.

Veilen

Je kunt er ook voor kiezen om na de taxatie het heft in eigen handen te nemen en zelf de verkoop van je ring te regelen. Een optie is om de ring te laten veilen. Een voordeel hiervan is dat het bedrag flink kan oplopen door kopers die tegen elkaar opbieden. Een groot nadeel is echter dat je er niet zeker van kunt zijn dat je er ook daadwerkelijk meer voor krijgt dan het bedrag waarop de ring getaxeerd is. Ook staat er niet van tevoren vastgelegd dat de koper je het bedrag meteen en volledig kan betalen. Dit kan resulteren in lang wachten op je geld, terwijl je het waarschijnlijk goed kan gebruiken na de scheiding.

Oplichters

Op internet staan veel advertenties van bedrijven die je sieraden graag willen taxeren. Niet al deze bedrijven zijn altijd even betrouwbaar. Sommige van deze bedrijven willen namelijk dat je je trouwring opstuurt voor de taxatie. Een groot risico hiervan is dat je je ring echter nooit meer terug zult zien, en ook je beloofde geld niet. Niet alleen kun je opgelicht worden door het bedrijf, maar ook kan er iets mis gaan bij de post. Zo kan het pakketje met de ring kwijtraken of kan iemand het openmaken en besluiten te houden als de persoon ziet dat de inhoud van waarde is. 

Lees ook:

Geef een reactie