VSM Arnikind Review Ervaringen

Arnikind VSM Vallen en stoten gel bij blauwe plekken

Review – VSM Arnikind Vallen en stoten gel is een verzorgende en verkoelende gel die speciaal is ontwikkeld als eerste hulpmiddel voor kinderen van 0 tot 6 jaar, die met vallen en opstaan leren kruipen, lopen, fietsen en spelen. Ideaal bij het voorkomen van erger wordende- en behandeling bij blauwe plekken. De gel bevat onder andere de natuurlijke ingrediënten Arnica montana en Calendula officinalis.

Arnikind

VSM Arnikind is verkrijgbaar in een tube van 40 gram en kost ongeveer €12,59 bij drogisten zoals Kruidvat en Etos. Sommige supermarkten verkopen het ook. De tube zit verpakt in een klein doosje. Op de verpakking staat dat de gel geschikt is voor baby’s vanaf 0 maanden en kinderen tot 6 jaar. Het moet onder de 25 graden bewaard worden en na openen is de gel nog 12 maanden houdbaar. VSM Arnikind gebruik je op plekken waar je kindje zich heeft gestoten of gevallen is. Let op: niet gebruiken op open wonden.

Voor het beste resultaat breng je de gel twee tot drie maal per dag aan op de te verzorgen plekken en masseer je ze licht in.

Ingrediënten

Arni kind Vallen en stoten gel bevat de volgende ingrediënten: Aqua, alcohol, Calendula officinalis extract, carbomer, Arnica montana extract, methylparaben, sodium hydroxide, disodium EDTA.

Review Arnikind Vallen en stoten gel

Ik kocht laatst een tube Arnikind van VSM bij de Etos drogist omdat mijn kleuter haar beentjes op dat moment onder de blauwe plekken zaten en er steeds meer plekjes bij kwamen… Dat was even schrikken maar de blauwe plekken bleken gelukkig onschuldig en kwamen hoogstwaarschijnlijk van een paar stootjes tijdens het spelen. Ik was ermee naar de huisarts geweest (beter het zekere voor het onzekere) omdat ik er nog nooit zoveel bij elkaar had gezien en mijn dochter ook hematurie heeft en ikzelf een trombose been heb. Misschien kwam het dan door de bloedstolling? Geen idee maar ik moest me geen zorgen maken. De huisarts zag vaker blauwe plekken bij kleine kinderen op de benen, en zolang ze niet op de romp voorkomen was het geen reden voor zorgen. Toch had mijn dochter last van een paar plekjes en reed ik naar de Etos om daar iets voor te halen. Daar vielen mijn ogen op de VSM Arnikind gel. Helpt de vallen en stoten gel?

Ik heb de Arnikind gel drie keer per dag op de blauwe plekken gesmeerd en na 4 dagen waren alle plekjes zo goed als weg. Daarna kwamen er weer twee nieuwe blauwe plekken en ook die kon ik succesvol behandelen met de Arnikind gel. Nu zijn we klaar met smeren en hoop ik dat de gel voorlopig even niet nodig is.

Mijn kind zegt dat de gel koud en kriebelig aanvoelt als ik het op de plekken smeer. Storend vind ze het echter niet. We zien de plekken met de dag minder zichtbaar en minder pijnlijk worden. Dat is fijn!

De gel is fijn om altijd in huis te hebben, voor in je luiertas of om mee te nemen op vakantie. Een val- of stoot ongelukje kan overal gebeuren. 😉

Lees ook: onze ervaring met VSM Tussikind

Ervaringen met VSM Arnikind van anderen

Op Instagram Stories deelde ik een foto van de gel en daar kreeg ik veel positieve reacties op van volgers. Velen kennen en gebruiken de Arnikind gel al. Zie hier enkele reacties:

Ilona zegt: “Wij hebben het altijd in huis. Een must in elk kinderhuishouden denk ik. Zorgt wel dat blauwe plekken minder heftig worden. Wie weet kan jij het zelf ook wel gebruiken nu met de bloedverdunners. “

José zegt: “Die werkt echt heel erg goed. Wij gebruiken hem thuis ook voor Siem maar ook gebruiken we deze op het werk.”

Bianca zegt: “Bij K. helpt het wel.”

Geef een reactie