valentijnsdag-met-gezin-vieren-tips-activiteiten

Valentijnsdag vieren met het gezin: leuke ideeën en tips om de liefde te vieren

Valentijnsdag wordt sterk geassocieerd met romantiek, waardoor Valentijn vieren met het hele gezin vaak over het hoofd word gezien. Maar wie zegt dat de dag die in het teken staat van de liefde alleen tussen koppels is? Wij zijn van mening dat Valentijnsdag een uitstekende gelegenheid is om je familie een vleugje extra liefde en aandacht te geven.

We willen je inspiratie en ideeën geven over hoe je de liefde voor ieder gezinslid kan laten zien. Als je dit jaar de dag van de liefde met de hele familie wilt vieren, bekijk dan onze tips voor een tijd die je altijd zal onthouden.

Een Valentijnsdag voor het hele gezin: leuke activiteiten en tips

Een Valentijnsdag plannen met het hele gezin lijkt misschien een uitdaging, maar het kan ook een nieuwe traditie worden waar iedereen elk jaar reikhalzend naar uitkijkt. Het belangrijkste is om activiteiten te organiseren die geschikt zijn voor ieder gezinslid, zodat iedereen zich betrokken voelt bij het vieren van Valentijnsdag. 

Dit kan bijvoorbeeld het knutselen van een handgemaakt cadeau, het koken van een speciale maaltijd (bijvoorbeeld een pizza in hartvorm), het organiseren van een familiefilmavond of het organiseren van een spelletjesavond met Valentijn als thema zijn.

1. Knutsel een handgemaakt valentijnscadeau

Het is altijd extra speciaal om een zelf gemaakt cadeautje te ontvangen. Een cadeau dat met liefde handgemaakt is, speciaal voor jou. Het kan een valentijnskaart zijn, een beschilderde mok of zelfs een gepersonaliseerd fotoalbum. Verras met een uniek valentijnscadeau voor haar of hem. Je kunt ook de kinderen erbij betrekken en samen een uniek DIY valentijnscadeau maken.

2. Kook een speciale maaltijd

Maak de favoriete gerechten van je gezin of experimenteer met een nieuw recept. Je kunt deze in hartvorm serveren op de borden.

De eettafel kan je mooi versieren met sierlijk bestek en hartvormige servetten.

Ook rode en roze borden kunnen je eettafel tijdens Valentijnsdag een feestelijk tintje geven. Strooi eventueel wat rozenblaadjes over de eettafel als decoratie.

3. Organiseer een filmavond met een feelgood film

Kies een gezinsvriendelijke feelgood film, laat wat maïs knallen voor popcorn en verzamel iedereen op de bank voor een hartverwarmende filmavond. Zorg voor fleecedekens en kussens om het extra gezellig te maken.

4. Organiseer een Valentijn spelavond

Spelletjes die draaien om het thema liefde kunnen een geweldige manier zijn om samen Valentijnsdag met het gezin te vieren. Dit kan bijvoorbeeld het maken van een afspeellijst met liefdesliedjes voor een muziekquiz tot het organiseren van een Valentijnsspeurtocht door het huis.

Onthoud goed dat je iedereen van het gezin betrekt, zodat iedereen een stukje liefde van de liefde van de valentijnstaart krijgt!

Valentijnsuitstapjes met het gezin

Je hoeft je Valentijnsdag niet thuis te vieren met je gezin. 

Naar buiten gaan kan een avontuur toevoegen en een nieuwe omgeving bieden. Dus waarom zou je er niet op uit trekken met je geliefde en de rest van het gezin deze Valentijnsdag?

Laten we eens kijken naar een paar leuke ideeën voor valentijnsuitstapjes!

valentijnsdag-gezin-vieren-tips-activiteiten-uitjes-uitstapjes-picknick

1. Overweeg een liefdevolle familie picknick

Een picknick in het park is een prachtige manier om de natuur in te trekken en tot rust te komen. Maak een Valentijnsthema picknick met hartvormige sandwiches, rode fruitsalades of chocolaatjes.

Vergeet niet om een frisbee of een voetbal mee te nemen voor wat beweging voor iedereen, of een spel kaarten. Het mooie van een picknick is dat het zo eenvoudig of zo uitgebreid kan zijn als je zelf wilt.

2. Bezoek een lokaal museum of kunstgalerie

Voor mensen met liefde voor kunst of geschiedenis kan een bezoek aan een museum of kunstgalerie een leuk uitje zijn.

Het is een geweldige manier om samen tijd door te brengen en de kinderen kunnen er ook van leren. Veel locaties organiseren zelfs workshops of evenementen tijdens Valentijnsdag voor kinderen. 

3. Doorkruis de stad met een speurtocht

Ga een stapje verder en plan een speurtocht door de stad! Veel steden bieden ook al speurtochten aan voor het hele gezin en een lage prijs en gegarandeerd plezier! Het is niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar je kunt er ook lokale bezienswaardigheden ontdekken.

Hoe leuk is het om toeristje te spelen in je eigen stad met het hele gezin?

Of je nu kiest voor een dag vol actie en verkenning of voor een ontspannen picknickdag, vergeet niet dat Valentijnsdag met gezin vieren draait om het samen zijn en de liefde voor elkaar. Haal er dus het beste uit en maak blijvende herinneringen met je geliefde gezin.

Lees ook:

Geef een reactie