vloerverwarming huis

Je huis lekker warm met vloerverwarming

Heb je vaak koude voeten in de herfst, de winter en de lente of soms zelfs in de zomer? Dan heb je waarschijnlijk geen vloerverwarming in huis. Want een goede vloerverwarming kan je zo instellen dat je er altijd behaaglijk bij zit en altijd warme voeten hebt. Op elk moment van de dag. Dus ook als je ’s ochtends net je bed uitkomt of uit de douche stapt.

Vloerverwarming en isolatie is een goede investering in je huis

Het aanleggen van vloerverwarming is een goede investering in je huis. Het verhoogt ook daadwerkelijk de waarde van je huis, daar waar een nieuwe keuken of badkamer dat maar gedeeltelijk doet. Dat zijn echt verbouwingen en uitgaven die onderhevig zijn aan smaak en een nieuwe bewoner kan jouw mooie nieuwe keuken spuuglelijk vinden en deze er net zo snel weer uitslopen.

Ook dak-, muur- en vloerisolatie kopen draagt bij aan een verhoging in de waarde van je huis. Dit zijn dus investeringen die altijd de moeite waard zijn. Niet alleen uit kostenbesparend oogpunt op de korte termijn maar ook als investering die uiteindelijk bij verkoop geld oplevert.

Nieuwbouw woningen worden vaak opgeleverd met vloerverwarming en volledige isolatie van daken, muren en vloeren. Maar koop je een bestaande woning van voor 1980 ga er dan maar vanuit dat je dit nog moet doen als je een duurzamer huis wilt en wilt besparen op je stookkosten.

Vloerverwarming kopen

Net als met alles heb je goedkope vloerverwarming en heel dure varianten. Ga niet zondermeer voor de goedkoopste, maar bedenk eerst waar je de vloerverwarming voor nodig hebt, welk rendement je wilt dat de verwarming oplevert en wie deze voor je gaat aanleggen. Heb je een handige man of eentje met twee linkerhanden, dan zal het antwoord op die vraag ook helpen bij je keuze: zelf of laten aanleggen.

Denk aan de garantie!

Is in eerste instantie de keuze gevallen op zelf leggen, bedenk dan wel dat je vaak geen garantie hebt als je zelf legt net als je dat vaak ook niet hebt bij het zelf leggen van een dure vloer. Wanneer je de vloerverwarming aan laat leggen door een erkend installateur en onverhoopt gebeurt er wat met de gelegde leidingen en je hebt net die prachtige vloer over je vloerverwarming gelegd, dan ben je via de installateur verzekerd van herstel. Ook van het herstel van de zo mooi gelegde vloer die dan weer gesloopt moet worden. Ga je zelf aan de slag, dan heb je die garantie niet. Je zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn die deze vergissing maakt met het oog op kostenbesparing.

Toch een belangrijk puntje om te overwegen.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie