Lente prentenboeken - voorleesboeken thema lente voor peuters en kleuters

De leukste prentenboeken voor de lente

De zon schijnt weer wat vaker, de bloemen bloeien en het wordt warmer. De lente is er! Heerlijk naar buiten en ’s avonds voor het slapen voorlezen met de leukste prentenboeken in thema lente.

Voorleesverhalen lente

Lotta ruikt de lente

De boeken van Lotta van Diane Put zijn heel populair in de klas. In Lotta ruikt de lente wordt Lotta vrolijk van alle lentegeuren. Alleen de vogelverschrikker, een vriend van Lotta, voelt zich eenzaam, alle vogels zijn bang voor hem! Daar weet Lotta natuurlijk wel wat op.

De vier kaboutertjes in de lente

Ook De vier kabouters van Marianne Busser en Ron Schroder zijn populair en heb je in alle vier de seizoenen. In De vier kaboutertjes in de lente maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. Mama Muis verwacht kleintjes, maar ze heeft niet genoeg bedjes. Dat lossen ze natuurlijk ook op! Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, over een van de heerlijkste seizoenen van het jaar: de lente!

Rupsje Nooitgenoeg

Niet specifiek over de lente, maar het past natuurlijk wel heel goed is het boek Rupsje Nooitgenoeg. Hiermee kun je het goed over de cyclus hebben van een rups dat zich vol eet en uiteindelijk een vlinder wordt.

We hebben er een geitje bij!

We hebben er een geitje bij van Marjet Huibers is prentenboek van het jaar geweest. In dit boek gaat een jongetje op bezoek bij een boerderij waarbij alle dieren heel blij zijn. Ze hebben er een geitje bij! Ook dat noem je eigenlijk een lammetje, wist je dat?

Dottie’s eieren

Dottie’s eieren van Julie Sykes is geliefd door peuters en kleuters. Wij hebben zelf ook het leuke vervolgboek, Dottie’s kuikens. Op haar rondgang over de boerderij ziet ze allemaal dieren die een kindje hebben gekregen. Als Dottie weer terug is bij haar nest ziet ze dat ook haar eieren zijn uitgekomen. 

Non-fictie boeken met thema lente

Er bestaan veel prachtige prentenboeken om uren in te kunnen kijken. Samen met je kind ontdek je wat er bij de lente hoort.

Leve de lente!

Leve de lente! Van Rotraut Susanne Berner is een prachtig boek met veel kijkplaten. Elk seizoen heeft een eigen boek, zo hebben wij Zonnige Zomer en raken we maar niet uitgekeken. In dit boek zie je ook weer allerlei mensen die avonturen beleven, ze kunnen eindelijk weer naar buiten!

Lente, zomer, herfst, winter

Lente, zomer, herfst, winter van Hegarty Patricia zit tussen een voorleesboek en non-fictie in. Hierin lees je hoe alle seizoenen veranderen en hoe de natuur eruit ziet. Elk seizoen zie je door de prachtige illustraties van Britta Teckentrup.

Welke prentenboeken over de lente / het voorjaar spreken jullie het meeste aan? Heb jij een favoriet lenteboek voor peuters of kleuters?

Lees ook:

Dit blog is geschreven door Juf Maike.

Geef een reactie