hor-op-de-kinderkamer-slaapkamer-kinderen

Waarom een hor op de kinderkamer een echte must is

Het inrichten van de kinderkamer is een van de leukste bezigheden. Je ziet waarschijnlijk al helemaal voor je hoe jouw kindje daar ligt te slapen. Toch zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat jouw kind lekker én veilig in dit kamertje kan slapen. Zo kun je eens overwegen om een hor te nemen. Hieronder vertellen we je waarom een hor zo belangrijk is om te plaatsen op de kinderkamer.

Frisse lucht op de kinderkamer

Om wat meer frisse lucht in de kinderkamer te krijgen en de boel te kunnen ventileren nadat jouw kind is uitgeslapen, is het lekker om zo nu en dan het raam open te zetten. Zorg er wel voor dat jouw kindje niet op de tocht komt te liggen als hij of zij hier weer wil slapen. Daarnaast moet de temperatuur ook lekker aangenaam zijn voor jouw kind. Toch kan het openzetten van een raam ook zorgen voor vervelende zaken, zoals het binnendringen van muggen en wespen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor jouw kind – tenzij je kiest voor een hor.  

Waarom een hor op de kinderkamer?

Een hor is eigenlijk een soort raam, maar dan gemaakt van gaas. Het zal ervoor zorgen dat insecten worden tegengehouden en dus niet op de slaapkamer van jouw kind kunnen komen, terwijl je wel gewoon het raam een stukje open kunt zetten. Zo voorkom je dat er muggen of andere vervelende insecten zoals wespen bij jouw kind kunnen komen. Hiermee voorkom je dus ook muggenbulten en wespensteken. Bovendien kan een hor ook pollen tegenhouden, wat prettig is als jouw kindje last heeft van hooikoorts. Al met al kun je er met een hor dus voor zorgen dat jouw kind een prettige nachtrust heeft. 

Het is daarom een aanrader om horren op maat te laten maken. Dankzij horren op maat weet je zeker dat de horren perfect in het kozijn van de kinderkamer passen. Daarnaast kun je deze horren heel eenvoudig monteren. Ook op zoek naar geschikte horren voor de kinderkamer? Kijk eens op https://www.instyledecoration.nl/.

Andere manieren om insecten te weren

Er zijn bovendien ook nog andere manieren hoe je kunt voorkomen dat insecten jouw woning binnenkomen. Zo bestaan er verschillende planten waar insecten niet zo dol op zijn die je in jouw tuin kunt planten. Denk bijvoorbeeld aan planten met een citroengeur. Ook kun je natuurlijk een kaars aansteken met een citronellageur – natuurlijk niet in het bereik van jouw kind. En zo bestaan er nog veel meer manieren om insecten te weren: alles voor een insectenvrije kinderkamer. 

Geef een reactie