wat-doen-met-trouwjurk-na-het-trouwen-huwelijk-tips-ideeen

10 dingen die je met je trouwjurk kunt doen na het trouwen

De grote dag is geweest en je bent nu getrouwd, wat een prachtig moment in je leven! Echter, als je naar je perfecte trouwjurk kijkt, vraag je je misschien af wat je ermee kunt doen na het trouwen. Je hebt veel tijd, moeite en geld geïnvesteerd in het vinden van de perfecte jurk, dus het is zonde om hem zomaar ergens te laten verstoffen. Gelukkig zijn veel creatieve en unieke manieren om je trouwjurk te hergebruiken of te bewaren. In dit artikel ontdek je 10 fantastische ideeën voor je trouwjurk na het trouwen.

1. Hergebruik voor een jubileum fotoshoot

Een populaire manier om je trouwjurk een nieuw leven te geven, is door hem te dragen voor een jubileum fotoshoot. Hiermee kun je prachtige herinneringen creëren terwijl je de jurk hergebruikt. Denk aan een fotoshoot na één jaar, vijf jaar of zelfs tien jaar huwelijk. Het is een mooie manier om samen met je partner het verleden te herdenken en de liefde te vieren.

2. Maak een trouwjurk-quilt

Als je van handwerk houdt, is het maken van een trouwjurk-quilt een geweldige optie. Je kunt stukjes van je trouwjurk knippen en die verwerken in een quilt of deken. Deze quilt wordt een dierbaar aandenken dat generaties lang in de familie kan blijven.

3. Geef je trouwjurk een nieuw leven

Voor de milieubewuste bruid is het hergebruik van de trouwjurk een belangrijke overweging. Met een beetje creativiteit en de hulp van een goede kleermaker, kun je de jurk laten vermaken tot een avondjurk, cocktailjurk of zelfs een zomerjurk. Zo kun je hem opnieuw dragen tijdens speciale gelegenheden en hem niet laten verstoffen in de kast.

4. Doneer je trouwjurk

Een andere optie is om je trouwjurk te doneren aan een goed doel. Er zijn verschillende organisaties die trouwjurken accepteren om ze te verkopen en de opbrengst te gebruiken voor liefdadigheidsdoeleinden. Je kunt ook overwegen je jurk te schenken aan een bruid die het zich niet kan veroorloven om een nieuwe jurk te kopen.

5. Trouwjurk inlijsten

Een grote lijst of glazen kast is een prachtige manier om je trouwjurk en andere bruiloftsherinneringen te tonen. Je kunt de jurk (of een deel ervan) inlijsten, samen met foto’s, de uitnodiging en andere aandenkens van je grote dag. Hang de lijst aan de muur of zet hem neer om je herinneringen te koesteren.

6. Verander je trouwjurk in een kunstwerk

Een artistieke optie is om je trouwjurk om te toveren tot een uniek kunstwerk. Je kunt de jurk laten beschilderen of borduren met een speciaal ontwerp of een betekenisvol citaat. Het resultaat is een prachtig statement piece dat je in huis kunt ophangen en waar je nog jaren van kunt genieten.

7. Maak een doopjurk voor je kinderen

Als je van plan bent om kinderen te krijgen, kun je overwegen je trouwjurk om te zetten in een doopjurk. Dit creëert een mooie familietraditie waarbij het erfstuk van generatie op generatie wordt doorgegeven.

8. Organiseer een ’trash the dress’ fotoshoot

Voor de avontuurlijke en rebelse bruiden is er de optie van een ’trash the dress’ fotoshoot. Dit houdt in dat je je trouwjurk aantrekt en op een onconventionele locatie zoals het strand, een verlaten gebouw of een modderig veld, unieke en gewaagde foto’s maakt. Het idee hierachter is dat je al die geweldige trouwfoto’s hebt, dus waarom niet een keer iets totaal anders doen en een onvergetelijke ervaring creëren?

9. Verkoop je trouwjurk

Als je graag wat extra geld wilt verdienen en geen emotionele gehechtheid aan je trouwjurk hebt, kun je overwegen hem te verkopen. Er zijn tal van online platforms, zoals Marktplaats of Vinted, waar je je jurk kunt aanbieden aan andere toekomstige bruiden. Zo krijgt je jurk een tweede leven en help je een andere bruid haar droomjurk te vinden tegen een lagere prijs.

10. Bewaar je trouwjurk zorgvuldig

Tot slot, als je jouw trouwjurk gewoon wilt bewaren als een dierbare herinnering, is het belangrijk om hem op de juiste manier op te bergen. Laat de jurk professioneel reinigen en bewaar hem in een zuurvrije opbergdoos of een speciale bruidszak. Op deze manier blijft de jurk in goede staat en kun je hem later aan je kinderen of kleinkinderen laten zien.

Je trouwjurk hoeft niet zomaar in een kast te verdwijnen na de grote dag. Met een beetje creativiteit en planning zijn er tal van manieren om je jurk te hergebruiken, te koesteren of te delen met anderen. Van het maken van een quilt of een kunstwerk tot het doneren of verkopen van je jurk, je kunt ervoor zorgen dat de jurk nog lang blijft schitteren na je trouwdag. Met deze 10 fantastische ideeën wordt je trouwjurk een dierbaar aandenken dat je altijd kunt koesteren.

Geef een reactie