Natuurhuisje - Overnachten in de natuur - Tiny House - Friesland

Weekendje weg in een Natuurhuisje met prachtig uitzicht op het platteland

Als ouders vinden wij het heerlijk om onze drie kinderen om ons heen te hebben. Maar het is soms best druk en wij genieten ook van de rust als ze er eventjes niet zijn… Afgelopen weekend logeerden de kids bij opa en oma en kregen wij de kans om met zijn tweeën te onthaasten tijdens een weekendje weg in een Natuurhuisje. Dit leuke eco vakantiehuisje staat op een prachtige locatie in Friesland, met uitzicht over de weilanden en in de omgeving van een prachtige natuur. Wat deze Tiny House voor ons zo bijzonder maakt en hoe wij een weekendje weg zonder kinderen ervaren hebben, vertel ik jullie in dit blog.

Drie kinderen, een man, een groot huis, school, werk, veel afspraken, verjaardagen, de komende feestdagen… Heel leuk maar ook druk de laatste weken van het jaar. Je moet van alles plannen en dat brengt soms de nodige stress met zich mee. Mama me-time momentjes heb je dan gewoon nodig om jezelf weer even op te laden maar ook je relatie met je partner moet leuk blijven! Dat laatste doen wij door twee keer per jaar samen een weekendje weg te gaan. Echt even quality time voor elkaar, leuke dingen doen, wandelen en ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is. Bij Natuurhuisje.nl zagen we een leuk eco vakantiehuisje in Friesland en dat leek ons wel wat! Het heeft wat weg van een Tiny House of een Cabin (nu erg populair als accommodatie) en het staat óók nog eens op een prachtige locatie in de natuur.

Natuurhuisje

Back to basic of glamping? Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur voor een weekendje weg met rust, ruimte en natuur om je heen. Op de website van Natuurhuisje kun je in verschillende categorieën zoeken naar een huisje dat bij jou past. Dit kan per provincie of per land en je kunt ook allerlei wensen aanvinken. Met meer dan 10.000 Natuurhuisjes op de site is de kans groot dat je hier een geschikt huisje vindt. Of je nu met zijn tweeën of een paar dagen met de hele familie weg gaat, van trekkershut tot groepsaccommodatie, er is echt van alles te vinden.

Bovendien is Natuurhuisje goed voor de natuur bezig met een bosproject. Bij elke overnachting die geboekt is via Natuurhuisje.nl planten zij een nieuwe boom in het bos. Door het planten van bomen helpen zij CO2-uitstoot te compenseren en daarmee de aarde groen te houden en plant- en diersoorten hun leefgebied terug te geven.

Het boeken van een Natuurhuisje ging vrij makkelijk. Je kiest een Natuurhuisje, maakt een reservering en als deze door de verhuurder wordt geaccepteerd, dan kun je meteen betalen. Een week van te voren ontvingen wij van de verhuurders een mailtje met informatie over onze boeking en handige tips voor in de omgeving van het Natuurhuisje.

Natuurhuisje - Overnachten in een Tiny House - Review

Natuurhuisje in Friesland

Wij hadden er dan ook kei veel zin in om even mijn zijn tweetjes weg te gaan! Terwijl de kinderen op school zaten pakte ik hun logeerkoffertjes in en zodra ze allemaal thuis waren kon ik ze naar opa en oma in Enschede brengen. Toen mijn man uit werk kwam konden we na een dikke knuf met de kinderen vertrekken naar Friesland. De accommodatie was vanaf Enschede iets meer dan 2 uur rijden.

Het was ontzettend gaaf om in een Tiny House te overnachten met zo’n geweldig uitzicht! Het Natuurhuisje dat wij kozen heeft de naam Trek-In! en staat op een kleine natuurcamping (gezellig familiebedrijfje) in Kollumerpomp.

We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar, maakten een praatje en hij deelde zijn tips voor leuke natuuruitjes in de omgeving. Daarna liet hij ons zien waar we het weekend zouden overnachten.

Overnachten in een Tiny House

Op het erf staat ook een grote groepsaccommodatie die erg geschikt is voor een bezetting met meerdere families. Ideaal voor een familiereünie bijvoorbeeld. Iets verderop staan de twee Trek-In! hutten of Tiny houses (hoe je ze ook wilt noemen) naast elkaar. Binnen kijk je vanuit het grote raam zo de weilanden in. Heerlijk om zo de dag te beginnen met dit uitzicht! Als je geluk hebt dan zie je misschien wel een haas of een ree in de verte.

Bij aankomst stond er een flesje wijn en een stuk Fries suikerbrood voor ons klaar. Wat een warm welkom! Daar hadden we zeker zin in na zo’n lange rit. Smullen…

De Tiny House is geschikt voor een gezin met 2 kinderen maar ook prima voor twee volwassenen. Er zit een keukentje in, je slaapt in een bedstee (2 x een tweepersoonsbed) en hoe luxe wil je het hebben? Gratis Wifi, televisie, een eigen badkamer met douche en toilet. Dat voelt voor ons als glamping. Ook aan eventuele kinderen is gedacht. In het huisje staat een bak met kinderboeken en een beetje speelgoed waar kinderen mee mogen spelen. Buiten staan fietsjes en skelters en er is ook een leuk speeltuintje op het erf.

Het hout dat gebruikt is om dit Natuurhuisje te bouwen is gemaakt van gerecycled sloophout. In het keukentje hangt ook een certificaat met de herkomst van de onderdelen.

Wij hebben heerlijk geslapen en genoten van de rust op het erf. Het ligt echt achteraf en je merkt hoe rustig het hier is. Even quality time met elkaar was ook heel fijn. Misschien dat we volgend jaar nog een keer terug komen met de kinderen want het was een top ervaring!

Overnachten in een Tiny House in Friesland

Genieten van de natuur…

Wat het allemaal nog mooier maakt om hier te overnachten is de omgeving. Mijn familie (vaders kant) komt oorspronkelijk uit Friesland en het is leuk om te zien waar ze vroeger zijn opgegoeid. Daarom bezochten wij ook Dokkum, waar ze een paar jaar hebben gewoond. De camping ligt dichtbij het Nationaal Park Het Lauwersmeer. Hier zijn tientallen wandelroutes en mooie uitzichtpunten. Ook zit je hier midden in het Dark Sky gebied. Dat betekent dat er geen lantaarnpalen branden en dat het er ’s avonds erg donker is. Dit is goed voor de natuur en de dieren in de omgeving en je kunt de sterren vaak mooi zien stralen aan de hemel.

Op 20 minuten rijden zit je aan de Friese kust. Wij hebben zelf een stukje over de pier bij het dorp Moddergat-Peasens gewandeld. Ontzettend mooi om te zien hoe het water daar weg trekt tijdens eb. Rond de kust zijn ook meerdere wandelroutes en je zou er ook kunnen wadlopen. Denk er dan wel even aan om goed schoeisel mee te nemen.

Zie jij het al zitten om even tot rust komen in een Natuurhuisje?

9 thoughts on “Weekendje weg in een Natuurhuisje met prachtig uitzicht op het platteland

  1. Ik zie het zeker zitten om even helemaal tot rust te komen in zo’n Natuurhuisje. Ik kijk ook regelmatig op hun site en ze hebben de leukste huisjes. Deze tiny house ziet er ook geweldig uit trouwens. En Friesland is altijd leuk.

Geef een reactie