weekoverizicht-januari-mama-familie-blog

Weekoverzicht; vakanties voorjaar/zomer plannen en creatieve activiteiten

Sunday funday! Vandaag delen we het tweede weekoverzicht. Een week waarin we onze vakanties voor het eerste half jaar hebben gepland, ik weer ben begonnen met afvallen en thuis leuke dingen met de kinderen hebben ondernomen. En… we hebben het gehaktballenrecept van Jungja getest. Jammie!

Koopjes scoren

Op zich verliep de tweede week helemaal prima. Begin deze week ben ik vroeg uit mijn nest gegaan toen ik op Facebook zag dat een tweedehands kinderkleding winkeltje hier in de buurt alle winterspullen (behalve jassen) voor 1 euro per stuk aan bood. Met dit soort acties moet je er altijd snel bij zijn anders is het leukste weg en kom je vaak voor niets. Voor alle drie de kinderen heb ik leuke (merk) items kunnen scoren maar het meeste is toch allemaal een maatje groter gekocht, alvast met het oog op de herfst eind dit jaar indien ze een groeispurt krijgen. Ze groeien er wel in!

De buit… best veel haha.
Zakgeld uitgegeven bij Intertoys

Verder ben ik samen met mijn jongste twee kinderen naar de stad geweest. De Intertoys in Nordhorn gaat sluiten en heeft veel speelgoed afgeprijsd. Zo kocht mijn dochter van haar lang gespaarde zakgeld wel 3 Playmobil sets en Pop Teenies. Erg leuk! De Playmobil is echt een groot succes. Het is alleen wel even oppassen dat er niets rondslingert in de woonkamer. Mijn man gooit namelijk snel dingen weg die rond slingeren en het zou jammer zijn als de sets al snel niet meer compleet zijn.

Jumping Monsters van Totum knutselen

totum-knutselen-robot-klei-foam-review
Monsters knutselen met Foam Klei van Totum

Net voor kerst kregen we een leuk knutselpakketje van Totum opgestuurd. Hier zaten Jumping Monsters en Jumping Robots in en we hadden er nu rustig de tijd voor na alle kerststress. Mijn zoon heeft het blauwe Jumping Monster gemaakt. De knutselsets zijn bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar maar toen ik de verpakking en de gebruiksaanwijzing zag, vroeg ik mij af of de aanbevolen leeftijd wel zou kloppen… Het ziet er namelijk best ingewikkeld uit. Het werd gelukkig allemaal stap voor stap uitgelegd op plaatjes en het is makkelijk te volgen voor een kind van 8 jaar. De klei is heel fijn om mee te werken en het blijft goed plakken. Na een paar uurtjes is de klei opgedroogd en blijft het zo om het loop-ei zitten. Voila, klaar!

totum-knutselen-foam-ervaring
Het resultaat. Grappig toch?

Wij vinden het blauwe monstertje erg grappig geworden. Alleen de strass-steentjes als versiering vielen er steeds af maar dat vond mijn zoon niet zo erg. Het was een leuke bezigheid waar we ons zo’n 20 minuten mee hebben vermaakt. Eenmaal opgedroogd kun je het monstertje opwinden om te gaan lopen door aan de zijkant aan een knopje te draaien. Het monstertje gaat dan lopen maar valt ook wel eens om. Echt lachen. Ik heb er nog twee van gekregen. Deze gaan in de twee goodiebags die we verloten bij 2500 likes op Facebook. Je kunt deze knutselsetjes kopen in speelgoedwinkels of bijvoorbeeld bij Bol.com.


Lekker eten

Alhoewel ik weer ben begonnen met afvallen door middel van doordeweeks koolhydraatarm eten mag er natuurlijk ook wel lekker en gezond worden gegeten. In het weekend zondigen we. We hebben dit weekend heerlijke cakejes gebakken (met een Home Made bakmix voor de loedermoeders onder ons, lekker makkelijk en alleen water toevoegen) en het lekkere en makkelijke gehaktballen recept van Jungja geprobeerd. Deze ballen zijn echt een aanrader!

Jammie!!

Ook hebben we het nieuwe spel New Super Mario Bros. U Deluxe als download gekregen om te reviewen. Ik zal jullie hier binnenkort over berichten. Het is een erg leuk spel maar best moeilijk soms.

Vakanties plannen

Dit voorjaar staan er al twee vakanties op de planning. Nou ja, twee weekendjes weg eigenlijk. Wij kijken er altijd enorm naar uit om leuke dingen te doen en even weg te gaan. Zo zijn wij voor een weekend in maart uitgenodigd door mijn schoonouders voor een weekendje Landal Dwergter Sand in Duitsland om hun jubileum te vieren, en gaan we in mei een weekendje naar Recreatiepark De Achterste Hoef in Brabant met ons gezin. Beide ontzettend leuk en anders en we gaan hier ook zeker toffe blogs over schrijven. Vergeet ons niet op Instagram te volgen waar we in de Stories ook het een en ander zullen plaatsen. Ook ben ik nog een persreis met het gezin aan het plannen voor april. Dan hebben de kids twee weken vrij (voorjaarsvakantie), dus dat maakt het iets makkelijker. In juli gaan we twee weken naar Camping Altomincio aan het Gardameer. De eerste keer Italië voor ons, al was Camping Lanterna in Kroatië afgelopen zomer ook een toffe ervaring. Leuke plannen allemaal dit eerste half jaar! En wie weet gaan we tussendoor nog eens weg omdat het kan.

Hoe was jouw week? Heb jij al vakantieplannen?

8 thoughts on “Weekoverzicht; vakanties voorjaar/zomer plannen en creatieve activiteiten

Geef een reactie