Zwemmen met een peuter, wat neem je mee? Handige paklijst + tips!

Zwemmen met een peuter, leuk! Maar wat neem je eigenlijk allemaal mee naar het zwembad? Wij maakten voor jullie een handige paklijst met musthaves en tips die je echt wel mee wilt hebben voor een middagje zwemplezier! Oh ja, vergeet ook niet om mee te doen met de leuke winactie onderaan de blog 😉

Zwemmen met een peuter is vaak een hele onderneming. Uitkleden, aankleden, bandjes om en lekker het water in. En als je weer naar huis gaat begint natuurlijk weer het zelfde ritueel. Ik ga wel eens in mijn eentje met mijn drie koters naar het zwembad. Vriendinnen en andere moeders vragen zich af hoe mij dat lukt, ze denken dat ik haast wel handen en ogen tekort kom. Ik moet toegeven dat ik geen duizendpoot ben maar het gaat hartstikke goed!

Wat moet je voor je peuter meenemen naar het zwembad?

Voor baby’s is het al een paklijst aan spullen wat je meesleept. Ook met een peuter ben je nog niet klaar met een badpakje of zwembroekje. Om het voor jullie wat makkelijker te maken heb ik dit lijstje geschreven.

ockyz-zwemmen-peuter

Paklijst voor een zwemuitje met je peuter

  • Zwempakje, bikini of zwembroekje
  • Zwemschoenen of zwemsokken
  • Zwembandjes, zwemvest of Puddle Jumper
  • Een handdoek en eventueel een badponcho
  • Prikvrije shampoo om na het zwemmen even te douchen
  • Wat eten en drinken voor je kindje
  • Zonnebrand indien je naar een buitenzwembad of bad met ligweide gaat
  • Zwemluiers indien je kindje nog niet zindelijk is
  • Luiers en billendoekjes indien je kindje nog niet zindelijk is

Mijn tips voor veilig zwemmen met je peuter

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als ik met mijn drie kinderen ga zwemmen kan ik onmogelijk op drie plekken tegelijk kijken. Mijn oudste twee kunnen gelukkig zwemmen en hebben diploma’s en focus me daarom volledig op mijn peuter die nog niet kan zwemmen. Af en toe werp ik natuurlijk wel een blik op mijn oudsten en gaan we meestal ’s ochtends of in de namiddag tegen de avond zwemmen. Dat zijn namelijk de minst drukke tijden qua bezoekers in het zwembad.

Voorkom glijpartijen en ongelukken in het zwembad met Ockyz

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar als ik kinderen zie rennen in het zwembad dan ben ik bang dat ze uitglijden en zich bezeren. Met de Sweakers van Ockyz voorkom je dit soort glijpartijen en ongelukken. Sweakers zijn speciaal ontwikkelde zwemsokken met anti-slip zolen. Of je nu naar een waterpark of subtropisch zwembad gaat of naar een hallenzwembad met peuterbadje, ik zou ze je kindje altijd aantrekken. Veiligheid boven alles en dat geeft mij als moeder een goed gevoel. De sokjes zitten best strak en vallen dus niet zomaar uit tijdens het zwemmen. Ik vind ze ideaal. Je koopt ze op de website van Ockyz.com

Vergeet het zwemhulpje niet

Let ook op dat je het zwemhulpje van je kindje niet vergeet. In sommige zwembaden liggen opblaasbandjes of vestjes voor kinderen maar het beste kun je ze voor de zekerheid zelf even meenemen. Wij hebben onlangs ook de Puddle Jumper en zijn hier heel tevreden mee. Zwemvleugels kon onze peuter namelijk zelf uit doen en Puddle Jumper niet.

ockyz-zwemsokken

ockyz-zwemsokken

Win een stuk badkleding en zwemsokken van Ockyz naar keuze!

Voor dit blogartikel heb ik een zwempakje en zwemsokken mogen uitkiezen voor mijn dochter. Wil jij ook zo’n zelfde setje winnen voor je dochter? Of heb je een zoon en wil je een stoer zwembroekje uitzoeken met een paar andere kleur Sweakers? Het mag allemaal. Een van jullie mag als winnaar straks zelf een setje uitzoeken.

Om kans te maken op zo’n setje volg je Volgmama op Facebook. Lees daar wat je verder moet doen om kans te maken. De winnaar ontvangt op 12 juni bericht. Veel succes!

Esther van B – G heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

6 thoughts on “Zwemmen met een peuter, wat neem je mee? Handige paklijst + tips!

Geef een reactie