Concept Kids Animal Spel Ervaringen

Review spel: Concept Kids Animal

Concept Kids Dieren is één van de vijf spellen van Asmodee, waarmee wij ons ontzettend hebben vermaakt tijdens de quarantaine-tijd. Het hele gezin kan meespelen en het is echt heel leuk!

Concept Kids; raad de dieren!

Concept Kids Dieren is de kids versie van het gelijknamige spel Concept en heeft vorig jaar in Duitsland een prijs gewonnen met als titel ‘beste spel voor kinderen van 2019’. Het is een coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.

Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld opzoek zijn naar een geel dier met strepen, die in de jungle woont en vlees eet. Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren.

Inhoud

  • 1 spelbord
  • 110 kaarten
  • 16 ringen
  • 1 kaarthouder
  • 1 blad met verkorte spelregels
  • Uitgebreide spelregels

Het spel is geschikt voor 2 tot 12 spelers vanaf 4 jaar en ouder. Een spel duurt ongeveer 20 minuten.

Concept Kids Dieren Spel
Leuk opvallend detail: een dierenpoot waarin je de kaarten en ringen kunt opbergen.

Doel van het spel

Bij Concept Kids speelt iedereen samen. Het doel van het spel is om 12 dieren te raden door gebruik te maken van de diverse iconen op het speelbord. Hier leg je de oranje ringen op. De kaartjes met een blauwe rand zijn makkelijker om te raden dan de kaarten met een rode rand.

Review Concept Kids Asmodee

Voorbeeld: kleur zwart + kleur wit + boerderij + eet planten. Een zwart-wit dier van de boerderij dat planten eet. Het antwoord is in dit geval koe.

Review; onze ervaring met het Concept Kids Animal spel van Asmodee

De verpakking van het spel heeft een mooie uitstraling en spreekt de meeste kinderen aan. Welk kind is er nou niet gek op dieren? Na het uitpakken van Concept Kids Dieren waren mijn kinderen zo enthousiast geworden, dat wij het spel eerst hebben getest met de verkorte spelregels. Binnen een minuut snapten we allemaal wat de bedoeling was. Er kwam alleen geen eind aan want na 15 geraden dieren wilden ze nog even verder spelen. 🙂

De verkorte spelregels zijn bedoeld om het spel te leren kennen of om het spel met kleine kinderen te spelen. Met kinderen vanaf 6 jaar zou je samen de uitgebreide spelregels door kunnen nemen. Je maakt dan een stapel van 12 willekeurige kaarten (die je niet mag zien) en de kinderen mogen dan alleen nog met ja of nee antwoorden.

Super hilarisch als de kinderen weer roepen “NEE MAMA, gekkie! Dat is geen….”. Alleen met ja of nee antwoorden blijkt soms nog een beetje lastig voor de kids.

Concept Kids Dieren Voor Kinderen Review

Er werd heel wat afgelachen tijdens het spel en dat is juist erg leuk. Concept Kids Animal is echt aan te raden als een gezellig én leerzaam familiespel. Kinderen leren al spelenderwijs meer over de kenmerken van dieren.

Meer spellen reviews lezen? Bekijk ook eens:

Geef een reactie